שלום לכולן/ם, חזרתי

Mיקי_

New member
../images/Emo124.gifניהול זמני../images/Emo187.gif../images/Emo184.gif

שמי Mיקי ואני מנהלת את פורום פציפיזם (871) בתפוז. Alexco המנהל הקבוע של הפורום נסע, אי לכך אני מחליפה אותו בימים הקרובים... אני מבקשת להזכיר לכם את כללי הפורום: "הפורום "סרבנות – בעד ונגד" יהווה במה לדיונים על האם תופעת הסרבנות בישראל היא מוצדקת, האם היא לגיטימית, על סרבנות כסוגיה מוסרית אל מול הדמוקרטיה, כמו גם לדיונים על סוגיה וגווניה של הסרבנות היום ובעבר. משום שזאת סוגיה מאוד טעונה אתם/ן מתבקשים/ות במיוחד לשמור על הפורום, ולהימנע מלשון לא נאותה, הצפות, השמצות, העלבות אישיות כמו גם הכללות מעליבות. הודעות שלא יעמדו בתנאים אלה ובתקנון תפוז – יימחקו." אנא שמרו והקפידו על כללים אלו, לטובת הפורום כולו, על מנת שיוכל לשמש במה לכולנו. מקווה ששהותי איתכם כמנהלת תהיה קלה ומהירה, ושאוכל לתרום מהידע שלי. בברכה,

Mיקי_

New member
זה לא קשור לדעה פוליטית

זה קשור ליכולת ניהולית (אני מנהלת במערכת למעלה משנתיים) של פורומים בתפוז וקשור לידע מנושא. כסרבנית מצפון מטעמי פציפיזם, מן הסתם יש לי ידע נרחב בנושא. ותתפלא לשמוע גם על סרבנות פינוי שטחים, וגם על סירוב ביצוע פקודות. כמו שאמרתי אשמח לתרום מהידע שלי...
נמחקו בשירשור הזה הודעות, אבקש אותכם לשמור על הכללים שציינתי למעלה, כי בדיוק כמו אלכס יודעת למחוק הודעות שלא עומדות בכללים!

לא קשור לדעה פוליטית?

לא קשור גם לזה שבמקרה אתה מפורום פציפיזם...? הממ קצת מוזר לא?... טוב העיקר האובייקטיביות.

Mיקי_

New member
קודם כל אני בת

וברור שזה קשור לזה שאני מנהלת את פורום פציפיזם, בגלל זה יש לי ידע לכל מה שקשור בסרבנות. וזה גם משהו שהפורום שלי מתעסק איתו תדיר, ככה שגם יש לי ניסיון במתן תושובת בנושא. בשונה ממנהלים אחרים בתפוז (שאפילו כותבים פה!) שאין להם ניסיון שכזה... ושוב, זה לא קשור לדעה פוליטית, קשור לעצם הניהול במערכת, ולניסיון.

Ebrami

New member
תפסיקו להתבכיין

היא אמרה שהיא מנהלת פורומים כבר שנתיים, אני חושב שגם אם היא היתה מרואן ברגותי היו נותנים לה לנהל את הפורום. שוב, תפסיקו להתבכיין, הפורום הוא אינו פורום "סרבנות להתגייס מטעמי שמאלניות" אלא פורום "סרבנות בעד ונגד", והסרבנות במקרה הזה גם יכול להיות סרבנות לפינוי ישובים, סרבנות ל"אלימות הצבא כלפי מתנחלים" וכו'.

NightElf

New member
אנשים לא התבכיינו, סה"כ העירו על

כך שמחליפת המנהל, שהינו בעל דיעות שמאלניות מובהקות, הוחלף במנהלת גם בעלת דיעות שמאלניות. מכיוון שאני מכיר את המנהל והמנהלת הזאת מהחיים, אני מבין מדוע היא נבחרה להיות במקומו, ואין ממש תלונה על זה, רק הבנה. אבל סתם באופן כללי, זה יכול להיות נחמד אם יהיה מנהל\ת שהינו בעל דיעות ימניות יחסית בנוסף למנהל בעל דיעות שמאלניות, ככה באמת יהיה איזון בפורום בעל אופי דיוני של שני צדדי חשיבה. כמובן שזאת סתם דיעה שלי, והיא אינה מחייבת.

Alexco

New member
שלום לכולן/ם, חזרתי../images/Emo13.gif

שלום כולם וכולן אחרי היעדרות קצרה, יש לי שוב גישה לאינטרנט. אני רוצה להגיד המונמון
לMיקי_ שהחליפה אותי בזמן העדרי! אלכס

סרבנות סלקטיבית...

אם היא משמאל - סבבה, כי היא "מוסרית". אם היא מימין אז היא לא מוסרית, כי אתם החלטתם שהשטח "לא שלנו". זה מה שאני מבין מגישת הפורום, מוסר כפול לימנים ושמאלנים. סרבנות היא פסולה, נקודה, בשביל זה יש בצבא פקודה בלתי חוקית, בשביל זה יש את מערכת המשפט, יש הפגנות, להגיד "זה כבוש", זה לא מוסר כי מוסר הוא דבר יחסי, זו הבעת דעה, גם אם זה נכון, בדיוק כמו להגיד כל ארץ ישראל היא שלנו על פי ההיסטוריה על פי הדת המאפשרת את הזכות לחיות כאן בלב האיסלם ולכן פסול לסרב לפינוי יהודים כי זו הבעת דעה, גם אם היא נכונה.

Ebrami

New member
לא סלקטיבית

הסרבנות משמאל, אצלי לפחות, באה מתוך עקרון דמוקרטי שנקרא "חופש המצפון" שמאפשר לי, ולכל אדם אחר, לסרב למעשים שנוגדים באופן מובהק ואמיתי את מצפונו. בנוסף לכך, ישנו הטיעון הרציונאלי יותר, שהוא, הפקודה להתגייס ולסייע למנגנון הכיבוש היא פסולה, משום שברגע שאני מתגייס לשרת את הכיבוש, אני מסייע לקריסתה של מדינת ישראל ולקריסתה של הדמוקרטיה, ולכן אני מסרב. הסרבנות מימין גם היא מצפונית, אך היא הרבה יותר שנויה במחלוקת ומיד אסביר למה, והטיעון הרציונאלי כלל אינו תופס לגביה משום שהיא נובעת ממניעים משיחיים עיוורים וגזעניים ביסודם. הסרבנות מימין היא "פחות" מצפונית מאשר השמאלנית, משום שהיא נובעת מתוך צייתנות עיוורת לפסקי הלכה של רבנים או ימנים קיצוניים אחרים שנובעים מתוך שיקולים שידוע לכולנו שהם פסולים.

sela v

New member
לא מסכים

צריך להיות פתוח ולהבין גם את הצד השני, כמו שאתה מבין טוב את סבלם של הערבים. אתה לא מסוגל להבין שגם אנשים שגרים בהתנחלויות יש להם סיבה למה שהם עושים? ולא משנה עכשיו מה ולמה. בדמוקרטיה גם להם מותר להביע את דעתם. אני בדעה שכל אחד יכול להביע את דעתו, אלא אם הדעה היא הסתה לרצח. לגבי הסירוב מקומם אותי שאנשים חושבים שזה לא חוקי לדבר על סירוב. כמו שמותר להתווכח לגבי סמים, ככה מותר לגבי סירוב. אם מותר לעשות את זה? זה כבר שאלה אחרת, וכל מי שיש לו עיניים יכול לדעת מה התוצאות של סירוב. אם הוא מוכן לקבל את התוצאה של הסירוב אני לא רואה בעיה בכך, מבחינתי זה כמו הפגנה.

Ebrami

New member
אל תסכים, ותטעה

אין שום בעיה בלהיות פתוח ולהבין את הצד השני. רוב הסרבנות מימין אינה מקובלת מבחינתי, משום שהיא נובעת מפסקי הלכה וממניעים משיחיים\דתיים מטורפים. לאותם אנשים מצפוניים, שלהם אין בעיה להתגייס לצבא ולירות בכל אחד שנכנס לאותו תחום דמיוני שאליו נכנסה אימאן אל-המס משום מה יש בעיה לפנות אנשים מבתיהם, אנשים שעד כה קיבלו יותר כסף משאר המשק ועכשיו מוכנים ללכת ראש בראש נגד מי שישב אותם שם. וזה לא מקובל מבחינתי. כשיבוא סרבן שיגיד שהוא לא מוכן לפנות התנחלויות בלי שום קשר למניע דתי, ושהוא פשוט לא מסוגל לעמוד במשימה של לבקש מאנשים לצאת מהבתים שלהם או לא מסוגל להוציא אותם בכוח, אני עוד אהיה מוכן לקבל את זה, אבל עד אז, הדרך ארוכה.

epitaph

New member
יפה שאתה אומר שאין שום בעיה...

אבל אתה לא פתוח ולא מנסה להבין את הצד השני. אני לא תומך בסרבנות גם מהימין אבל אני יכול להבין את המניעים שלהם בדיוק כמו שאני יכול להבין את המניעים של סרבני מצפון למינהם למרות שגם איתם אני לא מסכים. מצפון זה דבר סובייקטיבי, בשבילם לפנות אדמה שהם מרגישים חלק ממנה, חלק מעצם הקיום שלהם, זה קשה בדיוק כמו שלך קשה מבחינה מצפונית מהצד השני של המפה הפוליטית. זה המצפון שלהם, ולא משנה אם הוא נגזר מהתנ"ך או מהחינוך שלהם, ואתה לא זה שתחליט בשבילם אם זה פחות חשוב מהמצפון שלך.

הסרבנות מימין היא פחות מצפונית?

סליחה? מי אתה שתקבע אם מקור זה או אחר לסרבנות הנו "כשר" או לא? יש לך גושפנקא אלוהית לעינייני מוסר אולי? לראציונליות? מוסר או ראציונל של מישהו אחר פחות טוב משלך?

eviv

New member
לא, אבל היא פחות נכונה...

סרבנות היא לא רק מעשה, וכאשר אתה מגדיר סרבנות רק כמעשה אתה מאבד הרבה דברים. יש הבדל די גדול בין סרבנות היוצאת נגד פישעי מלחמה שונים לבין סרבנות היוצאת נגד מעשים הומניסטים...

epitaph

New member
ושוב...

מי אתה שתחליט בשבילם מה הוא נכון ומה לא נכון, אם עוד לא הבנת, לא כולם חושבים כמוך, ככה זה במדינה דמוקרטית, זה אפילו מותר. בשבילם פשעי מלחמה יהיה לעזוב את ההתנחלויות. אולי סרבנות היא לא רק מעשה, אבל גם היא סובייקטיבית ומושפעת מאופיו של האדם, כמו שכבר אמרתי קודם, בין היתר מהמצפון שלו, ומהתפיסה שלו של המציאות. אתה חי בבועה שלך והם בשלהם ולכן מן הסתם שכל אחד יחשוב אחרת ואם אתה אומר למתנחל שמה שהוא עושה זה לא נכון אז באותה מידה הסרבנות שלך לא נכונה, הם מופשעים ממצפון ואתה מושפע ממצפון, נקודה.

למעלה