שלום לכולן/ם

החדשה

New member
שלום לכולן/ם ../images/Emo24.gif

אני חדשה כאן בפורום, וזאת בעקבות בשורה שקיבלנו לפני כמה ימים לגבי אבא שלי. בתפקודי כליות שלו, לצערנו לא טובות. לנפרולוג שלו, אין הרבה מה להגיד, אבל שצריך להתכונן לדיאליזה או להשתלת כליה. מיותר לציין שקיבלנו זאת בלחץ ובפחד. אבי הוא בן 64. אני כל הזמן שומעת על דיאיליזיה וכו'. האמת היא שאני לא יודעת כיצד מבצעים אותה וכו'. לכן אשמח לדעת, כדי להתכונן פיזית ונפשית לעתיד לבוא, מה שכולי תקווה ומתפללת שלא נצטרך, ושהוא יישאר במצב שלו עכשיו ושלא תהייה החמרה במצבו. גם רופא פרטי אמר לנו השבוע לצערנו שזה עתיד להגיע, אלב לא יודע עוד כמה זמן. לכן רוצה לדעת:
מה הסכנות בהתחלת דיאליזה?
איך מבצעים את זה?
הכנות בבית לקראת זה?
זה לא מקצר חלילה את חייו נכון?
על צורת השאלות, ומצטערת אם פגעתי במישהו/מישהי בשאלות אלו, אבל כמו שתשימו לב אני מבולבלת וקצת בלחץ. אבא שלי עבר תקופה לא קלה בכלל, והשאלה שלי למה הוא צריך גם את זה?!?!?
ובריאות לכולן/ם
 

Avraham F

New member
לחדשה

שלום וברוך בואך לפורום זה. לשאלותייך: מאחר וקיימים שני סוגי טיפול במכון דיאליזה (המו-דיאליזה) ובבית (דיאליזה ציפקית-פריטוניאלית), ומאחר וטרם נבחרה השיטה, הכל תלוי בכמה גורמים ובהחלטה משותפת עם הנפרולוג המטפל. מה הסכנות בהתחלת דיאליזה? - עם הדרכה נכונה והסבר מרגיע, אין שום סכנה. איך מבצעים את זה? - בבית ע"י מיכשור מתאים, הדרכה, חיבור לצינורות בבטן, כל לילה כל הלילה. - במכון, ניתוחון הכנת מקום לחיבור באמת היד או בזרוע, כחודשיים לפני התחלת הטיפולים, כל הדיאליזה נעשית ע"י אחיות. הכנות בבית לקראת זה? - אם זו השיטה הנבחר, תקבלו הדרכה, בבית צריך נקודת חשמל להפעלת המכשיר קרוב למיטה. זה לא מקצר חלילה את חייו נכון? - תלוי מאד בהרגשת המטופל, אופיו, ומצב בריאותו הכללי. את חיי מקצרת הממשלה הזו. כדאי לקרוא חומר הסברה, לפני המחלת הטיפולים, אז הכל יהיה יותר ברור. בריאות טובה יותר לאביך,
 

ריס26

New member
הערה

זה לא צינורות בבטן זה צינורית בעובי של צינורית אינפוזיה ובהמו בממוצע 3 פעמים בשבוע צריך להגיע לבהח למשך 4 שעות כל פעם. אפילו שזה רק מעט מן המעט צריך שויון לא?
 

שרית(^_^)

New member
הערה נוספת

דיאליזה לא רק שלא מקצרת את החיים, אלא אף מאריכה אותם. כלומר, חולה באי ספיקת כליות ללא כל טיפול - דינו מוות. הדיאליזה היא למעשה "מכונת החייאה" לחולי אי ספיקת כליות, שמחליפה את פעולת הכליות שאינן מתפקדות. עם זאת, הדיאליזה, מתוחכמת ככל שתהיה, אינה מצליחה לעשות יותר מ-10%~15% מתפקידן של הכליות. ולכן, לאורך זמן מצטברים אצל חולי דיאליזה נזקים בלתי הפיכים לגוף. במידה ואביך אינו סובל ממחלות רקע נוספות, ונמצא מתאים להשתלה - זהו הפתרון המועדף, כמובן, על פני דיאליזה.
 
למעלה