שלום לכולן/ם

revavonet

New member
שלום לכולן/ם

בעקבות פוסט של באלי על קינוחים אירוע, אני אשמח לעזרה מכל מי שיכול ומוכן.
2 אירועים של 80 איש בהפרש של יומיים...
צריכה להכין קינוחים חלביים, עם עדיפות לעוגות גדולות ולא קינוחים אישיים (אם כי גם כוסיות של מוס או גבינה פירורים הולך)
אשמח לרעיונות וגם לעזרה מקצועית של תכנון מראש.( הכל חייב להיות אחרי פסח, מה שמשאיר לי יומיים עבודה, אלא אם כן יהיה ללא קמח)
מה כדאי להכין מתי ( יש לי מקרר בייתי קטן ריק שעומד לרשותי שיהיה מלא באוכל מן הסתם...).
מה לא יתקלקל בהקפאה? ובכלל, סדר בראש.
תודה
מראש ושבת שלום

ronnie 123

New member
רעיונות

עוגת גבינה
עוגת קוקוס ושוקולד
קראמבל תפוחי עץ

יש לך כאן כמה סיגנונת וטעמים שונים שידברו להרבה. החיסרון שאין לך הרבה זמן לעבודה.
עוגת גבינה אני יכולה להציע שתי עוגות - אחת אפשר לעשות גם ללא קמח, אבל היא מחייבת להתקרר בתנור וזה זמן. תוכלי לעשות אותה אפילו שלושה ימים לפני ואת הקצפת למעלה ביום האחרון. מוסים לדעתי זה בעייתי. אומנם תוכלי לעשות אותם בזמן פסח, אבל הם לא ימתינו יפה. גג יום והם חייבים להאכל וזאת בנוסף למקום איחסון מקורר גדול....
לצערי בכמויות אני לא יכולה לעזור (אמא מומחית לנושא אבל היא לא בזמין כרגע). אני חושבת צריך כ- 3-4 עוגות מכל סוג.
אני הייתי עושה גם עוגיות - 2-3 סוגים, מרנג, כעכים מלוחים, עוגיות שוקולד, עוגיות קוקוס,
אולי גלידה - בהנחה שאין בעיית שינוע של הקינוחים ואותם תוכלי לעשות מראש אפיול עכשיו ולהקפיא..

ואוא חתיכת משימה יש לך

אז הייתי מכינה עוגת מוס שאפשר בשקט להכין תחתית כשרה לפסח ולהקפיא אותה מבעוד מועד, שוקולד יעשה את העבודה.
להכין בסיס פאבלובה גדול אפשר כמה כאלו, ולהקפיא . ובארוע למלא בפירות וקרם פטיסיר .
אלו דברים שאפשר להכין מראש בפסח כבר בלי בעיה.
לגבי דברים נוספים, עוגת גבינה אפויה, יש גם אפשרות להכין בפסח או להכין אחרי והיא מעולה דווקא אחרי יומים ככה שזה מצוין לך.
עוגת קוקוס שוקולד עשירה יכולה להיות העוגה הבחושה שלך. למי שלא אוהב את השאר. וגם זו יכולה להאפות בפסח.
ואפשר להכין איזה סוג של עוגיות שיתאים למי שרוצה משהו לא עוגה.
עוד קינוח שאני אוהבת (אישית לא הצלחתי להכין עדין אחד טוב) הוא מרקיז שוקולד. קינוח שוקולדי עשיר וכבד שמעולה!
מקווה שעזרתי

MAMALY

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

את המוסים והגלייזים את יכולה להכין מראש
בסיסים זה ממש לא בעייה אפשר עם שקדים ברס תחתיות שוקולד קישוטי שוקולד מרשמלו כל מה שאפשר להכין קודם.
ישאר לך רק להרכיב את העוגות זה כלום.

קונפיטורות מראש גם את יכולה
א י הייתי מכינה רינגים של ג'לי עם פירות שיעמדו על העוגה מראש גם שישבו להם במקרר בסבבה ויכחו לאחרי החג יש מליון דברים שאת יכולה להכין

אגב כל הכבוד על הארועים צריכה עזרה ??

אני דווקא עובדת לפני הפסח קינוחים ל 17 לילות סדר ענקיים ..... ועוגות ועוגיות חלביות לשאר השבוע בהזמנה... מחכה שיגמר כבר שאוכל לנוח ולצאת לחופש קצת מגיע לי (אני עוד צולעת מהמיקסר שתפסתי ברגע האחרון)

revavonet

New member
הלואי והייתה לי עזרה...

וואו, כל זה מהבית שלך????
צריך מקרר תעשייתי וצוות עובדים שלם.
אני מוכנה לבוא לעזור לך

2 האירועים הללו הם בר מצווה של חברה, שעושה ארוחת בוקר ביום ה' וקידוש בשבת בבוקר, ומכיוון שאין להם יכולת להוציא כמה אלפי שקלים על קיטרינג, סיכמנו שהם יקנו ואני אעזור להכין ביחד עם הבנות הגדולות.(יותר נכון אני מנצחת על האירוע).
אני מקווה שאני לא הולכת לעשות בושות לי ולהם.
להאכיל 80 איש בהפרש של יומיים כשממילא יש לי לא מעט להכין ביומיים שלפני בגלל מגבלת הפסח....
אני גם חוששת שלא אוכל למצוא את כל חומרי הגלם אחרי פסח, כמו למשל טארטלטים שהם רוצים עכשיו.
אני מקווה שלא יבקשו ממני לאפות אותם כי זה יהיה בלאגן אחרי פסח.
אני מקווה שזאת תהיה סוג של "התגלחות" על זקן של אחרים לקראת בר המצווה של הבן שלי, למרות שאני מאמינה שיהיה בסדר .
עכשיו אני מחפשת לשכור להם ציוד בזול ( מחממי גסטרונומים וכאלה), מישהו מכיר מקום נורמלי בירושלים?

ניריתי 1

New member
קודם לא "קלטתי" אבל כעת ירד לי האסימון

את מכינה קינוחים לא ל 17 סועדים בליל סדר, אלא ל 17 לילות סדר !!

חשבתי קודם שזו טעות בהקלדה

סחתיין !

קינוחים אופציונאליים

מוס טריקולד (בכוסיות, הגשה אישית)
עוגת גבינת שוקולד , ללא קמח http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2500292
טארט תותים ופרג , ללא קמח http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2500018
עוגת שקדים משגעת של קולינריא, ללא קמח http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=2455582&skip=1

עוגת שוקולד ללא קמח, מדהימה ויכולה להשמר עד 3 ימים בקירור (מקור של חן שוקרון)
לעוגה
200 גרם שוקולד מריר במטבעות או שבור לקוביות
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
1 כפית אבקת קפה נמס
5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 כוס (100 גר') סוכר
לשכבות הקרם
1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.
2. מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום, מוסיפים את החלב ואת אבקת הקפה הנמס. ממסים במיקרוגל (בכל פעם כחצי דקה בלבד, מוציאים, מערבבים היטב ומחזירים לחימום נוסף עד להמסה מלאה). מצננים מעט.
3. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החלמונים לקערת השוקולד.
4. מקציפים במיקסר את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף רך אך יציב. מעבירים כשליש מכמות הקצף לקערת השוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את תכולת קערת השוקולד לקערת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ואופים כ-20 דקות. העוגה מוכנה כאשר חלקה העליון יבש למגע ושחום מעט. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר (העוגה שוקעת מעט וזה בסדר). מעבירים לקירור להתייצבות של כ-4 שעות לפחות.
6. מכינים את קרם הקפה: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ואבקת הקפה הנמס, עד לקבלת קצפת יציבה. מצפים את העוגה בקרם הקפה ומחזירים לקירור למשך כחצי שעה.
7. מעטרים: מחממים במיקרוגל טבלת שוקולד עד שהשוקולד מתרכך (שימו לב, אין צורך להמס את השוקולד אלא רק לרכך אותו מעט). בעזרת קולפן ירקות מגלפים תלתלים מצידה הארוך של הטבלייה. ככל שהשוקולד רך יותר, כך התלתלים יצאו עבים וארוכים יותר. מעטרים את העוגה.

האם קאפקייקס, מאפינס, שטרודל, רולדות, בראוניז יכולים לבוא בחשבון?

revavonet

New member
תודה

נראה טוב, אבל אני אשאר עם עוגות גדולות וגבינה ללא אפיה.

למעלה