2746קרם פטיסייר של גלית והנס ברטלה
מתכון לקרם פטיסייר של גלית והנס ברטלה
קרם הפטיסייר הוא קרם שבבסיסו חלמונים, סוכר וחלב, והוא משמש במתכונים שונים. כדאי להכין אותו מראש, כי משתמשים בו קר. קבלו את המתכון של גלית והנס ברטלה
.
החומרים:
500 מ"ל חלב
1/2 כוס + 1 כף סוכר (125 גרם)
4 חלמונים
1/4 כוס קורנפלור (40 גרם)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. ממיסים את הקורנפלור עם מעט מהחלב הקר (כ-100 מ"ל). לאחר מכן מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל, ומערבבים.
2. מרתיחים את יתר החלב יחד עם הסוכר ומערבבים מדי פעם.
3. כשהחלב רותח מורידים אותו מהאש ועושים השוואת טמפרטורה עם תערובת הקורנפלור על ידי הוספה של כחצי מכמות החלב הרותח תוך כדי ערבוב לתערובת הקורנפלור. מערבבים היטב, מכניסים הכול לתוך סיר הבישול ומערבבים היטב. חוזרים אל האש ומרתיחים הכול ביחד תוך כדי ערבוב תמידי, עד להיווצרות של בועות.
4. יוצקים לצינון על מגש או כלי שטוח ומכסים עם ניילון נצמד עד לצינון.