שלום לכולן! מתכננת להכין קרם פטיסייר -

פעמית 1

New member
שלום לכולן! מתכננת להכין קרם פטיסייר -

מה אפשר לעשות עם 6 חלבונים??

תודה!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
איפה נולי??? ונעמי בטח תכף תביא שרשור

כמעט ולא נשארת עם חלבונים בלבד.

המשוגעים לדבר מכינים מקרונים.

ונדמה לי שגם עוגיות פיננסייר (מעולם לא הכנתי).
 
קרם פטיסייר / דליה פן-לרנר

קרם פטיסייר / דליה פן-לרנר
קרם וניל צרפתי. משמש לעוגות וטארטים



חומרים


1.5 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו, או תמצית וניל
3 חלמונים מביצים גדולות
1 כף קורנפלור
1 כף קמח


אופן ההכנה



מרתיחים את החלב עם מקל הווניל החצוי (את התמצית מוסיפים בשלב מאוחר יותר).
מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח וטורפים לחלמונים.
מוציאים את מקל הווניל מהחלב החם ומוסיפים בהדרגה לחלמונים, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת חלקה.
יוצקים את התערובת לסיר ומחממים מעל להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה (אסור להרתיח). מורידים מהאש ומסננים לקערה.
מוסיפים את תמצית הווניל (אם לא השתמשתם במקל וניל). מכסים ביריעת ניילון בצמוד לשכבת הקרם, כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים לפחות שעה (אפשר להכין ולשמור במקרר).
 
2746קרם פטיסייר של גלית והנס ברטלה

מתכון לקרם פטיסייר של גלית והנס ברטלה

קרם הפטיסייר הוא קרם שבבסיסו חלמונים, סוכר וחלב, והוא משמש במתכונים שונים. כדאי להכין אותו מראש, כי משתמשים בו קר. קבלו את המתכון של גלית והנס ברטלה

.



החומרים:
500 מ"ל חלב
1/2 כוס + 1 כף סוכר (125 גרם)
4 חלמונים
1/4 כוס קורנפלור (40 גרם)
1 כפית תמצית וניל



אופן ההכנה:
1. ממיסים את הקורנפלור עם מעט מהחלב הקר (כ-100 מ"ל). לאחר מכן מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל, ומערבבים.
2. מרתיחים את יתר החלב יחד עם הסוכר ומערבבים מדי פעם.
3. כשהחלב רותח מורידים אותו מהאש ועושים השוואת טמפרטורה עם תערובת הקורנפלור על ידי הוספה של כחצי מכמות החלב הרותח תוך כדי ערבוב לתערובת הקורנפלור. מערבבים היטב, מכניסים הכול לתוך סיר הבישול ומערבבים היטב. חוזרים אל האש ומרתיחים הכול ביחד תוך כדי ערבוב תמידי, עד להיווצרות של בועות.
4. יוצקים לצינון על מגש או כלי שטוח ומכסים עם ניילון נצמד עד לצינון.
 
ה-2746 זה הקוד שדרשו ממני לשים...


 

22BB

New member
נעמי. תכתבי הודעות תחת הוספת תגובה מהירה

אל תפתחי את חלון "הוסף תגובה " הימני, אלא את החלון האמצעי, ואז לא מבקשים ממך קוד.
 

חנהפ

Active member
עוגת חלבונים!

מקרונים...
אפשר גם פרפה על בסיס חלבונים
 
למעלה