שלום לכולן, נעים מאד, וקצת שאלות

anisa04

New member
שלום לכולן, נעים מאד, וקצת שאלות

בת 32, הריון שני, מתחילה היום שבוע 13. בהריון קודם סכרת הריונית ולחץ דם גבוה בחודש האחרון. לידה בשבוע 38 עם זירוז+בלון. בהריון נוכחי נבדק עניין הקרישיות ונוסף לפקטור V ליידן שהיה ידוע נמצאו רמות חריגות של פרוטאין S ולופוס אנטיקואגולנט. ביום חמישי התחלתי עם זריקות הקלקסן 40, פעם ביום. רציתי לשאול: האם גם למזריקות אחרות מקום הזריקה כואב ושורף דקות ארוכות לאחר ההזרקה? והכאבים במותניים שהופכים לקבועים והמקום כל הזמן רגיש לנגיעה? האם למישהו היו סיבוכים ותופעות לואי בעקבות הזריקות? איזה מעקב מבצעים בזמן נטילת הזריקות? ע"י מי- רופא נשים/ משפחה או המטולוג? האם הזריקה מנעה ממישהי ליטול אפידורל בלידה? וכמה זמן צריך להפסיק לפני הלידה? תודה מראש

לרוב השאלות תמצאי תשובה

בטאגליין (השורה בראש הפורום) תחת "טיפים למזריקה המתחילה". לגבי השאר, תיכף תבואה המזריקות ותעננה לך, ובינתיים, ברוכה הבאה
שיהיה בהצלחה!

ברוכה הבאה ומזל טוב

לגבי רגישות מקום ההזרקה כן זה אופייני ולצערי ידוע טיפ שלי - ככל שתזריקי לאט יותר הרגישות והכאב אחר כך לא יהיו או יהיו קטנים מאוד, כמו כן אני גיליתי שהכי נוח לי ופחות כואב לי כשאני מזריקה בישיבה ולא בשכיבה. נסי להזריק כל יום במותן אחרת ואחרי כשבוע תעברי לטוסיק בצד. לגבי מעקב בזמן ההזרקות זה יכול להמליץ לך רק הרופא המטפל שהמליץ לך על קלקסן, אבל לאור ההיסטוריה שלך אני בטוחה שירצו שתעשי מעקב לחץ דם יומי ואפילו העמסת סוכר בשבועות מוקדמים. לגבי האפידורל - לצערי אין דרך לתכנן אבל חייבת להיות הפוגה של כ- 8 שעות בין הזרקת הקלקסן לקבלת האפידורל. הפסקה לפני הלידה - שוב בעל פי המלצת רופא בלבד לפי העניין

למעלה