שלום לכולן, עדיין לא בהריון אבל...

efrati30

New member
שלום לכולן, עדיין לא בהריון אבל...

חושבת על זה ,קודם כל
לפורום המדהים ול"אמא" שמנהלת אותו,שאלתי היא כזו, האם יש נשים שהציעו להם תפר צווארי עם עבר של צירים ומחיקה של כמעט 100% בהריון "הבא" או הנוכחי, קצת מלחיץ אותי הנושא של התפירה במידה ויש צירים הרי זה ממש ממש לא טוב שיש צירים עם תפירה צווארית.זה עלול "לקרוע " את הרחם אבל מצד שני זוהי ההמלצה של הרופא. (לא יודעים מה מקדים למה הצירים או הפתיחה). סליחה שזה ארוך, אשמח לקבת תגובה מ"בעלות נסיון". תודה ושוב כל הכבוד על פתיחת פורום זה.

זו באמת התלבטות

על הברכות. הנושא שנוי במחלוקת ולמיטב ידיעתי אין הסכמה בין הרופאים. יש שיאמרו להמתין עד לתחילת דנמיקה צווארית ויש שיציעו לתפור ולעקוב באופן צמוד ואם יש צירים להוריד את התפר. מאיזה איזור את
עם מי התייעצת עד כה
ברוכה הבאה

efrati30

New member
שלום לאמא של פילפילון../images/Emo45.gif

אני מאזור הצפון , אושפזתי בבה"ח "העמק" - עפולה שמו של מנהל מחלקת היי-ריסק שמטפל בי הוא ד"ר זוהר נחום שליווה אותי במהלך כל ההריון השני(שהסתיים בלידה בשבוע 24 -העוברית נפטרה במהלך הלידה) ולאחר שיחה איתו הציע לי , כנראה שיעשו לי תפר צווארי בשבוע 12-14 בערך.בשתי הלידות היתה לי סגירה של 2.5 מ"מ בלבד, צוואר הרחם התקצר לגמרי מחיקה של כמעט 100% עם צירים, בנוסף לפחד של לידת פג, נוסף גם הפחד של "קריעת " צוואר הרחם עם תפירה במידה ויש צירים. מכאן ההתלבטות למרות התאווה -לילד נוסף.

p i n o k y o

New member
היי אפרת

אני, למשל, לאחר ארבע גרידות (עם הרחבת צוואר רחם מלאכותית בעזרת למינריה) ולידה מוקדמת אחת. בהריון מס' ארבע עשו לי תפירת צוואר רחם בשלב יחסית מאוחר, עקב התקצרות. בהריון הנוכחי הקדימו תרופה למכה ובשבוע 12 תפרו לי אוטומטית את הצוואר. כיום אני עם צירונים מוקדמים שהחלו בשבוע 23 לערך, ונמצאת בשמירת הריון בבית עם טיפול תרופתי לעצירת הצירונים. צוואר הרחם התקצר מעט, אך התפר במקומו שומר על צוואר סגור. אני אישית חושבת שיש יותר סיכון בלהיות ללא תפר שיחזיק את הצוואר סגור מאשר להיות עם תפר שמעלה לך את הסיכויים לשמור על צוואר סגור, ןבינתיים את יכולה לקבל טיפול תרופתי להחלשת הצירים ועיכוב הלידה, הכל תלוי גם במזל מתי מאתרים את הצירים, מהי עוצמתם, ומתי מטפלים בעצירה שלהם. אני חייבת לציין בנוסף שהרופא שעשה לי את סקירת המערכות המאוחרת אמר שאם יש צירים אמיתיים שמביאים ללידה פעילה שום תפר לא יעזור וניתן לעכב את הלידה מקסימום ב-48 שעות. אני אישית, ולא מנסיון, לא חושבת שתפר מביא לקרעים מיד עם התחלת הצירים ושזה לוקח זמן, מספיק זמן בשביל להגיע לבי"ח ולהסיר אותו. כך או כך, תפר אמנם לא מונע צירים, אבל את לפחות מקבלת סיכוי טוב להציל את ההריון. אני מקווה שבנות מנוסות יותר יגיעו בהמשך ויתנו לך תשובות יותר מדוייקות. לא כל הריון דומה למישנהו, ואני מאחלת לך שההריון הבא יהיה יותר רגוע. בהצלחה!

efrati30

New member
../images/Emo51.gif וואו...

ממש סיפור בפני עצמו...בהריון הרביעי שתפרו לך את צוואר הרחם איך הסתיים כל ההריון?, לגבי הצירים בהריון הראשון לא היו לי צירים (למיטב ידיעתי
אושפזתי בגלל מחיקה של כמעט 100% ודימום . שכיבה מוחלטת ולאחר שבוע וחצי החלו הצירים)בהריון השני כבר הרגשתי את הצירים ורק לאחר כמה ימים התקצר לי שוב צוואר הרחם משמעותית .מה שאני מבינה ממך לפני שיש "נזק" לצוואר הרחם , לידיעתך, ניתן לסור לבית חולים ולהתיר את התפר??? קצת להתבדח זה כמו מי הטיל את מי הביצה את התרנגולת או התרנגולת את הביצה
בכל אופן את עם נסיון של תפר צווארי אשמח אם תוכלי לפרט על הנושא הזה והכי הכי חשוב המון המון הצלחה בהריון הנוכחי - המון אנרגיות חיוביות שולחת אלייך החזיקי מעמד!

p i n o k y o

New member
אז ככה...

לצערי ההריון הרביעי הסתיים לא בטוב בשבוע 19 עקב זיהום חריף (אי קולי) וקריסת מערכות. בבוקר התחילו לי צירונים שכאבו קצת בגב התחתון, יותר מאוחר במהלך הלילה עליית חום דרסטית ובמקביל ירידת מי שפיר. למחרת בבוקר החליטו להתיר את התפר הצווארי למניעת מקרה שבו כפי שאמרת תיתכן דינמיקה צווארית פעילה יותר, הצוואר יהיה מתוח ו"הרחם ייקרע". אמרו לי שבגלל פתיחת התפר ייתכן גירוי האזור והתחלת לידה. את תאומיי נאלצתי באי רצון רב להפיל בלידה מוקדמת על מנת להציל את הרחם שלי מהידבקות בזיהום וכריתה. וכל זה תוך כיום וחצי מאז השתלט עליי הזיהום... אחד התאומים נפטר מהזיהום ממש סמוך להחלטה לעשות לידה מוקדמת. זה שיכנע אותי סופית שאין לי ברירה ושאני צריכה לוותר על ההריון היקר. (אני מתארת את זה בצורה כל כך קרה וסכמטית, לא קולטת שזה לא סיפור של מישהי אחרת, אלא שלי, שלי...) אין לי ידע רפואי מוכח לגבי מי "מטיל את מי", אבל מנסיון אישי שלי בהריון הרביעי הצירונים קדמו לפתיחה של צוואר הרחם, הלכתי מייד לביה"ח להיבדק, נשארתי לאשפוז והשגחה צמודה, ולהתיר את התפר לוקח בדיוק כמה שניות (ולא כואב בכלל). בהריון הנוכחי אני כאמור עם תפר צווארי, יש צירונים קלים ולא כואבים במשך היום, כשהם התחילו ניגשתי ישר להיבדק בבי"ח, הושארתי להשגחה לשלושה ימים שבסופם הוחלט לשחרר אותי הביתה עם טיפול תרופתי מונע. הצוואר נבדק ונמצא רפוי ולא מתוח (נכון ליום שלישי שעבר, כשהייתי בהיי ריסק לביקורת שלאחר אשפוז). אני מקווה שהטיפול התרופתי שאני מקבלת יחזיק אותי לפחות עד שבוע בטוח יותר ללידה (שבוע 32). אני בהשגחה דיי צמודה. יש לי תור כל שבועיים למחלקת היי ריסק לבדיקה. והינחו אותי שבמקרה וחס וחלילה תהיה חומרה בצירונים, תכיפות גדולה יותר, התחלת כאב בגב התחתון אז לגשת להיבדק מיד בבי"ח. ההליך עצמו של התפר נעשה במסגרת אשפוז יום. מגיעה בבוקר, קצת מילוי ניירת אצל הפקידה, פגישה עם רופא שבודק את העובר, הפעולה עצמה נעשית בהרדמה כללית אך קלה וקצרה, היא נמשכת משהו כמו עשר דקות. (במהלך הגרידות המרובות שעשיתי התמכרתי לחומרי ההרדמה הנעימים...
). לאחר הפעולה את מתעוררת מיד, נשארת לשכב בחדר התאוששות משהו כמו שעתיים שלוש. (לעיתים מתעוררים מעין כאבי מחזור קלים, שמנת אופטלגין נוזלי מעלימה אותם מיד לחלוטין) ומשוחררת הביתה. אם יש לך עוד שאלות ספציפיות שאת רוצה לדעת, אשמח לעזור. ותודה רבה רבה על האנרגיות החיוביות שאת שולחת לי. אני מאוד משתדלת לחשוב חיובי ולהתנהג כרגיל (מבחינה נפשית). פינוקיו

שילתוש 3

New member
נתפרתי 3 פעמים

עקב עבר של לידה מוקדמת בשבוע 23+ שהתחיל עם דמום,שהתגלה בבי"ח כמחיקה 100% ופתיחה של 3 ס"מ ולמחרת התחילו גם צירים,בקיצור לא לקחתי ריסיקה ונבדקתי בתחילת ההריון השני אצל רופא פרטי שאכן עשה לי בדיקה של צואר הרחם וגילה שאכן הוא יזדקק לתפירה בהריונות,העדפתי את זה מאשר לאבד עוד הריון,ובאמת בהריון שני עשו לי תפר צוארי בשבוע 12 וגם אני כמוך נלחצתי ממאמרים שקראתי על כל הדברים שיכולים לקרות בעקבות התפר,אבל אין לך מה להלחץ,זו פעולה ממש פשוטה עם מינימום סיבוכים,אחרי התפר עצמו יש קצת מעין כאבי מחזור קצת כואבים שעוברים אחרי מספר שעות ואח"כ תשכחי בכלל מהתפר, אם יש צירים שזה הפחד שלך אז רצים מהר לבי"ח גם אני נלחצתי מזה והגעתי כמה פעמים למיון עם כאבי בטן שמרוב הפחד שלא ייקרע הרחם חשבתי שזה צירים ואיזה רופא אחד צחק ואמר לי נראה לך שזה נקרע כזה מהר?זה מדובר בצירים רציניים יותר וממושכים,בקיצור אל תלחצי,עברתי 3 פעמים תפר צוארי והתוצאות שוות הכל...

efrati30

New member
היי שילתוש../images/Emo141.gif

את לא יודעת כמה שמחתי לשמוע זאת ממך!!!לגבי ההריון השני "סחבת" אותו לאורך כל הדרך עם עצירה של צירים + תפר? האם צירונים קטנים אך ממושכים לא יכולים לגרום נזק?
אפרת

שילתוש 3

New member
בהריון השני הייתי עם תפר בלי צירים

רק שמרוב הפחד כל כאב בטן הייתי רצה למיון ואז במוניטור לא ראו כלום כי זה בכלל לא היה צירים,וכמו שכתבתי לך רופא אחד במיון אמר לי שקודם כל אל לי לחשוש מלהגיע למיון כשאני מרגישה משהו כמו צירים אבל הוא הסביר לי שצירים עם תפר לא קורעים את הרחם כ"כ מהר כמו שכתוב בספרים ובמאמרים לכן לא צריך לפחד רק להיות עירניים וכשצריך לגשת למיון, ב"ה היום יש לי 3 ילדים ובשלושת ההריונות עברתי תפר צוארי,תאמיני לי שזה שוה עולם,שוה את הכאב למרות שתפר זה לא כזה כואב,קצת כאבי מחזור חזקים שעוברים עוד באותו יום וכשמורידים את התפר זה טיפ טיפה לא נעים ועובר האמת שבהריון הראשון הרגשתי את הורדת התפר ובשניים האחרים לא הרגשתי כי עברתי קיסרי והורידו לי את זה אחרי הנתוח כשאני עדיין בהשפעת האפידורל אז לא מרגישים בכלל,שמחה ששמחתי אותך ואם יש לך עוד משהו שאת רוצה לשאול אני כאן, בהצלחה.

גם אני מתלבטת בנושא

היות שבעברי אי-ספיקה צווארית מפוארת. היות שהיו גם צירים משמעותיים, זו לא החלטה פשוטה (כמו שכתבת), אם כי הרופא שטיפל בי בהריון הקודם (ד"ר סיוון) היה משוכנע שהפתיחה גרמה לצירים ולא להיפך. אני באופן אישי נוטה כן לפתרון של תפר, מהסיבה שכבר כתבו לך - אם אכן מתחילים צירים, התפר "קונה זמן" שבו אפשר לעצור אותם, מה גם שצירים בד"כ לא מתחילים בפוּל גז מהרגע הראשון. חוץ מזה, בעיניי הסכנה שבהתפתחות צירים עדיפה על הסכנה לאבד את ההריון. אני תמיד מעדיפה לדעת שעשיתי כל מה שיכולתי ולא השארתי אף אבן לא הפוכה. מאחלת לך המון המון
עתליה

שילתוש 3

New member
עתליה היקרה

גם אני מוגדרת כבעלת אי ספיקה צוארית למרות שלא היו לך הוכחות חד משמעיות אצלי היתה קודם פתיחה ואח"כ צירים בשבוע 23,בקיצור על אף ולמרות זאת בצענו תפר ותודה לאל התוצאות מדברות בעד עצמן,אני לא מתחרטת לרגע אפילו שאני לא יודעת אם באמת בסוף הייתי צריכה או לא אבל עובדה שעם תפר תודה לאל ההריון החזיק עד הסוף,כיום יש לי ב"ה שלושה ילדים ובשלושתם עברתי תפר.

למעלה