היי אפרת
אני, למשל, לאחר ארבע גרידות (עם הרחבת צוואר רחם מלאכותית בעזרת למינריה) ולידה מוקדמת אחת. בהריון מס' ארבע עשו לי תפירת צוואר רחם בשלב יחסית מאוחר, עקב התקצרות. בהריון הנוכחי הקדימו תרופה למכה ובשבוע 12 תפרו לי אוטומטית את הצוואר. כיום אני עם צירונים מוקדמים שהחלו בשבוע 23 לערך, ונמצאת בשמירת הריון בבית עם טיפול תרופתי לעצירת הצירונים. צוואר הרחם התקצר מעט, אך התפר במקומו שומר על צוואר סגור. אני אישית חושבת שיש יותר סיכון בלהיות ללא תפר שיחזיק את הצוואר סגור מאשר להיות עם תפר שמעלה לך את הסיכויים לשמור על צוואר סגור, ןבינתיים את יכולה לקבל טיפול תרופתי להחלשת הצירים ועיכוב הלידה, הכל תלוי גם במזל מתי מאתרים את הצירים, מהי עוצמתם, ומתי מטפלים בעצירה שלהם. אני חייבת לציין בנוסף שהרופא שעשה לי את סקירת המערכות המאוחרת אמר שאם יש צירים אמיתיים שמביאים ללידה פעילה שום תפר לא יעזור וניתן לעכב את הלידה מקסימום ב-48 שעות. אני אישית, ולא מנסיון, לא חושבת שתפר מביא לקרעים מיד עם התחלת הצירים ושזה לוקח זמן, מספיק זמן בשביל להגיע לבי"ח ולהסיר אותו. כך או כך, תפר אמנם לא מונע צירים, אבל את לפחות מקבלת סיכוי טוב להציל את ההריון. אני מקווה שבנות מנוסות יותר יגיעו בהמשך ויתנו לך תשובות יותר מדוייקות. לא כל הריון דומה למישנהו, ואני מאחלת לך שההריון הבא יהיה יותר רגוע. בהצלחה!