שלום לכולן, עוד חדשה מצטרפת

שלום לכולן, עוד חדשה מצטרפת

שלום שלום, ילדתי לפני חודש ואני נהנית לקרוא בפורום זה ואחרים עוד מתקופת ההריון וגם לפני. יש לי שאלה בנושא התעמלות. במהלך ההריון התעמלתי עד שבוע לפני הלידה בסטודיו סי ובחדר כושר. בעוד שבועיים, אם הכל יהיה בסדר והביקור אצל הרופא יעבור בשלום, אני רוצה לחזור להתעמל. הבנתי שתרגילי בטן עשויים לפגוע בריצפת האגן, במידה והיא עדיין לא חזקה מספיק. איך יודעים מה מותר? האם יש כאן בנות שחזרו להתעמל? תודה מראש

ארנט

New member
תרגילי בטן

אכן תרגילי בטן עלולים להזיק לאגן אבל רק עם מבצעים לא נכון מה שנאמר לי גם ע"י פיזיוטרפיסטית וגם ע"י מדריכות בסטודיו c זה שהכי חשוב להכניס את הבטן התחתונה ככל היותר פנימה בכל כיפוף. זה נכון גם ללא קשר ללידה, כי הרי כולנו צריכות לשמור על האזור מצניחה וגם לגבי כל הרמה של משהו כבד ועוד משהו- לנשום נכון. זאת אומרת לקחת אוויר לפני כל התרוממות ולשחרר לאט.

אפרת12

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif../images/Emo70.gif

אין לי הרבה תובנות לגבי תרגילי הבטן - אני רק הרבה אחרי הלידה התחלתי, אבל אכן גם אני יודעת שצריך להכניס את הבטן בזמן ביצוע התרגילים. המדריכה בסטודיו C הסבירה לנו שאם לא מכניסים אז הבטן מתעצבת החוצה, ולא מסיבות של רצפת האגן. אבל אם זו הסיבה - אז על אחת כמה וכמה. ואני מעריצה אותך על ההתמדה בהתעמלות לאורך כל ההריון

ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

וגם אני מעריצה אותך... אני לא התעמלתי כל ההריון, והחלק הכי כיף אחרי הלידה זה ששישה שבועות אפשר להגיד שאסור להתעמל (פטור מושלם מרגשות אשם). אבל הם חלפו מזמן ועדיין לא התחלתי להתעמל... בהצלחה לך!

משוש30

New member
הי ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני חזרתי להתעמל יותר נכון התחלתי להתעמל חצי שנה אחרי. לא שמעתי מעולם על הקשר בין תרגילי בטן לרצפת אגן אבל את יכולה במקביל לאמן את שרירי רצפת האגן זה בטח לא יזיק

תומרלי

New member
ברוכה הבאה

אני מחר בשמונה בבוקר בשיעור התעמלות ראשון מאז הלידה (לפני שלושה וחצי חודשים, בניתוח קיסרי). שיעור מיוחד לנשים לאחר לידה, כי באמת הגיע הזמן - במצב הנוכחי אני עושה לגוף שלי עוול. ממה ששמעתי מהמאמנת חשוב וצריך לדעת איזה סוג של התעמלות מותר לעשות.

אנידס

New member
ברוכה הבאה

יש מאמנים המתמחים בהתעמלות אחרי לידה ומומלץ לפנות אליהם (אחת כזו מעבירה שיעורים בתל השומר).

אדר שלי

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני חזרתי להתעמל לאחר חודשיים וגם לעשות את כל תרגילי הבטן שעשיתי קודם. אני אחרי קיסרי, אז אולי זה לא אותו הדבר... לא יודעת לייעץ לך. אולי תשאלי גם את הרופא נשים שלך. שיהיה בהצלחה!

למעלה