שלום לכולן, עכשיו מתחילים

kittydcat

New member
שלום לכולן, עכשיו מתחילים

שלום, מזה מספר חודשים אני עוקבת אחרי הפורום למלאכת הליבוד בהנאה ורוצה כל כך גם - לגזור, לתפור, לרקום ואולי בסוף גם ללבד... סוף סוף התחלתי לעשות בעצמי קצת מהדברים היפים שראיתי כאן - ונתקעתי! התחלתי בתמונת בד עם אפליקציות והפסקתי באמצע - קצת כי אני לא בטוחה איך להמשיך, וקצת כי מה שיצא אכזב אותי (בעיקר בחירת בדים מזעזעת). עכשיו התחלתי בפרוייקט שני: ציפה לכרית. החלטתי לא לחזור על טעויות העבר, כיתתי רגליי לנחלת בנימין ובחרתי בדים שאני אוהבת. חקרתי את הנושא לעומק (לא ייאמן כמה התעמקתי ברשת בהכנת ציפה, שנראה לי שאין פשוט מזה...), הכנתי גיזרה והתחלתי לגזור. ופתאום קלטתי שיש משהו שאני מפספסת: אני גוזרת את הבד במרווח מהגיזרה, כדי שיהיו לי על שוליים לתפירה. אבל כשאגיע לתפירה, איך אדע איפה בדיוק לתפור? האם מסמנים על הבד בגיר, או שהמרווח שמשאירים הוא מדוייק ומכונת התפירה (שאקבל אולי היום בהשאלה) תופרת במרווח קבוע מהקצה - מה שאומר שאני צריכה לדייק מאוד בגזירה. כרגע גזרתי ביד חופשית מרווח לא מדוייק מהגיזרה. כלומר ה "seam alloawance" שלי לא מדוייק. אז מה עושים? וגם מה עושים עם החשש שאני מתחילת פרוייקטים סדרתית שלא מסיימת מה שהיא מתחילה :( תודה, קיטי

hen79

New member
קיטי, ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif כשמעתיקים גזרה לבד

תמיד מסמנים בגיר/טוש/עיפורון שמיועדים לסימון על בדים (אח"כ זה יורד וזה גם לא הכרחי שירד כי תמיד זה מהצד האחורי של הבד). יש גם נייר העתקה לבדים. למשל בגזרות אחרות מלבד סימון התפרים יש עוד סימונים שמיועדים להראות את כיוון הסיבים, חתכים במקומות שונים בבד, נקודות אמצע, מקומות כיווץ וכו', אז זה מאד נחוץ לסמן את הגזרה. לגבי התמונה עם האפליקציה, כדאי שתצלמי ותעלי תמונה לכאן, אני מאמינה שיתנו לך כאן תשובות מעניינות ובטוחה שבסוף יצא לך תוצר יפיפה!

כפי שחן כתבה לך את צריכה לסמן

את קו התפירה. ישנם הרבה אמצעים לכך: טוש בדים מיוחד שיורד אחרי התפירה. גיר חייטים נייר העתקה ואפילו עט רגיל כי הסימון נעשה בצד השמאלי של העבודה. כמובן שנשמח לראות את האפליקציה ולייעץ לך איך להמשיך... ולגבי זה שאת מתחילה פרוייקטים ולא מסיימת, נראה לי שכדאי שתראי את זה כהזדמנות לעבודה פנימית על כוחות הרצון שלך.

ברוכה הבאה, אולי תוכלי להעזר בסדנא

שהעליתי בזמנו בקומונת הליבוד [הגלגול הקודם שלנו], הסדנא היתה על הכנת תמונות מבדים וסוגי התפרים כבר הועברו לפורום, כאן באלבומים בתוך סדנאות לבובות

יאמה

New member
מוסיפה- אפשר לא לסמן את הדוגמא על הבד

בעיקר אם מדובר בקווים ישרים (אבל כמובן שלא רק). גוזרים רבע אינץ' יותר גדול מהדוגמא, ואז תופרים במכונה כשהרגלית עומדת על קצה הבד . מסתבר שאם תשמרי כל הזמן על הרגלית בקצה הבד, התפר יצא בדיוק במרחק של רבע אינץ' משוליי הבד.

kittydcat

New member
תמונת הבד שלי

זה הנסיון שלי להכין תמונת בד, הארנבון לא מחובר - הוא בובון נפרד. הרעיון היה להכין תמונה של בלון פורח עם סל ובתוכו הארנבון. נתקעתי כי פתאום לא אהבתי מה שיצא, וגם כי אני לא סגורה על איך לעשות את הסלסלה של הבלון. חשבתי על כיס מכווץ - מה אתם חושבים?

hen79

New member
זה ממש ממש יפה. הרעיון שלי הוא לרקום את

החוטים שמחברים את הכדור הפורח לסל בתך שרשרת, את הסל לסרוג ובתוכו לשים את הדובי

למעלה