שלום לכולן - שאלה קטנה

שלום לכולן - שאלה קטנה

אני כבר שבועיים בדיאטה ( והורדתי 4.5 ק"ג ) אבללללללל הבעיה הכי גדולה קרבה. פסח!!!! פשוט מתנזרים ממצות? אשמח לדעת מה אתן עושות. אני מעולם לא אכלתי חמץ בפסח , אבל השנה עקב הדיאטה אמרתי שאני במצה לא נוגעת , ולכן לצערי אני אוכל לחם קל בפסח . יש עצות אחרות?

כן היום לראשונה שמעתי שיש מצה קלה

אבל עדיין לא נשמע לי משהו. מצה קלה= 2 פרוסות לחם קל -ולא משביעה כמו ה 2 פרוסות לחם האלה. נו שויין , החג הזה אני אהיה כופרת אבוי לי אני יודעת , אבל הבטן הצמיגית הג'לי הזו מהלידה חייבת להיעלם!!!!!!!!!!!!

מיהדר

New member
את יכולה לאכול במקום לחם פריכיות

אורז, אם את אוהבת. פת אורז אחת שווה לפרוסת לחם קל (אם אני לא טועה). ובכל אופן, אם את לא שלמה עם ההחלטה "לכפור" - פשוט תתחילי, תנסי. לדעתי אפשר להסתדר כמה ימים בלי, זה יכול אפילו רק לעזור...שיהיה בהצלחה!

1אורניתה

New member
תעשי כמוני

ולא רק בפסח,אתר מעניין שעוזר מאוד!! לא לאכול לא לחם ולא מצות!!זה מאוד עוזר . מדי פעם פרכיות אורז וזהוא! אם ממש חסר לך פחממות,את יכולה לאכול אורז/תפוחי אדמה ולא בפסח,בורגול,גריסים וכו... בכל מקרה כל הכבוד על הירידה,4.5 רילו נהדר,אבל שימי לב אם את מניקה או מיד אחרי לידה זה אפילו קצת מהר מדי. בכל מקרה את חדשה כאן בואי ספרי לנו קצת על עצמך כמה זמן אחרי לידה,כמה צריכה להוריד,איזה דיאטה וכו...

mickiy11

New member
רויטל...

שלושה שבועות בדיאטה 4.5 קילו !! אני מזה מקנאה , אני כבר שבועיים בדיאטה(עם קצת אבל ממש קצת חטאים) פלוס 5 פעמים בשבוע חדר כושר ולא ירדתי גרם אחד .אולי תספרי לי איך עשית את זה ,חייבת אבל חייבת להוריד לפחות 2 קילו עד אמצע מאי. לגבי החמץ אין לי הרבה עצות כי אני לא מהשומרות , אבל הפריכיות נשמע לי רעיון מעולה בשבילך. בהצלחה וחג שמח מיכל (טורינו, איטליה)

אוקיי אז ככה

אני כפי שרואים לפי החתימה 7 חודשים אחרי לידה. לא מניקה. הורזתי בשבועיים 4.5 קילו , ללא חטא אחד קטן. נמאס לי מהתחת הענק שאני יכולה להגיש עליו משקאות לאורחים שבאים, נמאס לי מהידיים המדלדלות האלה , מהירכיים שאף ג'ינס לא עולה ונתקע לי בברכיים ובמיוחד במיוחד נמאס לי מהבטן הג'לי הצמיגית להפליא הזו מהלידה. איזו דיאטה אני עושה? אז ככה , קודם כל הרצון לרזות בא ממני , ולא מאף אחד שאמר לי "את צריכה דיאטה , תרזי קצת..." ולכן הרצון להתמיד בדיאטה גובר על הרצון לחטוא פה ושם וזה חשוב.הלכתי לסופר , קניתי פרכיות אורז , לחמית , ולחם קל , יופלה דיאט תות , אפרסק , ודנונה 0 אחוז שומן , קניתי קוטג' לייט , גבינה לבנה חצי אחוז ,המוווווון ירקות ופירות , ומים , קניתי קורנפלס של 1% שומן מה שפרסמו בטלוויזיה , חלב 0% שומן. ויצאתי לדרך. קמתי בבוקר הדיאטה (10.4 ) והלכתי לטיפת חלב להישקל יחד עם אמי שהתחילה דיאטה איתי. ואמרנו שלא נישקל כל החודש רק כל חודש ב 10 נלך לטיפת חלב להישקל. לאמי יש משקל בבית אבל מנסות לא להתפתות וללכת להישקל כל יומיים כי זה לא תורם. אחרי שבועיים נשברתי ונשקלתי אצלה וראיתי פתאום 4.5 קילו פחות. קמה בבוקר , שותה כוס גדולה של מים מיד אחרי הצחצוח שיניים , ותוך כדי זה שאני מחכה שהמים ירתחו כדי לאהכין אוכל לילדה גומרת כוס גדולה של מים. מכינה בקבוק לילדה ומכינה לי עוד כוס מים והפעם עם פלח לימון בפנים. מאכילה את הילדה עלי , קוראת עיתון תוך כדי ושותה את הכוס מים שלי. ב 10 אוכלת לסירוגין: תפוח , רגס , 2 פריכיות עם גבינה לבנה וגמבה. ושותה כוס מים. בצהריים: מבשלת אורז מלא ( חום ) , ואוכלת אותו עם תפו"א וסלט. אבל לפני הארוחה אני שותה 2 כוסות מים , לא שותה תוך כדי האוכל , ואחרי שסיימתי אני שותה עוד כמה שלוקים. פעם הייתי "חוטפת" משהו ככה בזריזות בעמידה במטבח ,והיום אני מתיישבת בשולחן בפינת אוכל , אוכלת לאט ובשק בישיבה , בנוחות ותוך כדי קוראת את המשך העיתון מהבוקר. בערב אני אוכלת אחד מהיוגורטים שקניתי ואיזו סוכריה כזו ללא סוכר. ושותה כמה שלוקי מים. בערב אחרי שבעלי בא הבייתה , ו"השיר שלנו" מסתיים הוא עושה בייביסיטר ואני ואמי יוצאות להליכה מהירה של שעה חוזרות מזיעות ומותשות ונגמר היום. אנחנו עושות יום הליכה , יום חיטוב בבית , יום הליכה , יום חיטוב וכך הלאה. וזהו.

מיהדר

New member
נשמע שאת בדרך הנכונה... אבל לדעתי

התפריט קצת דל בחלבונים - תוסיפי עוף, ביצה, גבינות רזות. גם אל תאסרי על עצמך דברים טעימים לגמרי, תרשי לעצמך פינוק קטן כל יום. אולי הירידה תהייה טיפ-טיפה יותר איטית, אבל כך לא תרגישי שאת בעונש, ותצליחי לשמור על התפריט לאורך זמן. כמו כן, ממליצה להוסיף בין האחרוחות גם משהו קטן - פרי, חטיף גרנולה. כעיקרון צריך לאכול כל 3 שעות, כדי לשמור על רמה קבועה של סוכר בדם. ועוד המלצה נוספת - כל יום התעמלות יעייף אתכן מהר מאוד. כדאי להתעמל יום כן ויום לא. המון בהצלחה!! ודרך אגב - אני גדולה מהקטנה שלך בדיוק ב - 30 שנה...נולדנו באותו התאריך. (נדמה לי שאמרתי לך את זה כבר בעבר, אבל זה מרגש אותי כל פעם מחדש...
)

אחלה תאריך לידה יש לך ../images/Emo13.gif

אני נתתי דוגמא של יום אחד , אני אוכלת עוף וכו'.. וגבינות למשל , יום אחד אני אוכלת כמו שפירטתי , היום למשל אני אוכלת עוף , תפו"א , ואורז וירקות. יום אחר אני עושה סלט גדול ואוכלת אותו עם פרכיות אורז וגבינה ותירס לייט בצד. יום אחר אני עושה לעצמי חביתה במחבט טפלון ושמה מעט מאוד שמן ספוג בנייר ועושה חביתה מורחת קוטג' לייט ושמה את החביתה בתוך סנדוויץ' קל וירקות וכו'...

1אורניתה

New member
איזה נחישות מדאימה

רויטלוש מזמן לא ראיתי אמצביציה כזאת כל הכבוד לך,אני שמחה לראות אנשים שמצליחים חרף כל הקשיים לעמוד בבלתי האפשרי עם כל הקשיים ואת ממש מצליחה. אני רק קצת דואגת לך שהתפריט שלך דל מדי ברכיבי מזון חיוניים למרות המודעות הנהדרת שלך נראה לי לא כ"כ מספיק מה שאת אוכלת וגם קצב הירידה נשמע לי אפס ביסלה מהיר.אם גם השבוע תורידי כ-2 ק"ג ומעלה אני מציעה שתסיקי מזה שיש לך חסרים תזונתיים ותנסי להעשיר את התפריט. אם אינך מרגישה עיפה וחלשה אז בסדר אבל הקפידי לעת עתה לצרוך גם מולטיויטמין מאיכות טובה כדי לשהלים את החסרים. אגב כדי שאני אוכל לדעת עליך יותר טוב,את בעלת נטיה להשמנה? היה לך עודף משקל לפני ההריון? מה המצב התורשתי בנושא השמנה אצלך במשפחה? בכל מקרה מנהלות לא כ"כ מתפקדות ואני חושבת שמגיע לך להיות אשת השבוע שלנו-מישהיא שומעת אותי?

היי אורנו'ש

לא מגיעה לי הודעה כזו ממך , היום חטאתי בענק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אכלתי מצה עם שוקולד
אבל אני מיד יוצאת להליכה עוד 20 דק' בערך ואני בחוץ בג'וגינג עצבני!!!!!! אני גם חושבת שהתפריט שלי לא משהו בכלל.אבל הקטע שאם אני יאכל יותר מארוחה מסיבית כזו ביום כמו בצהריים למשל אני ממש ארגיש שאני אוכלת הרבה ולא יוריד גרם קלוש.אהה ונזכרתי לא הבנתי משהו בהודעה שלך מזה "אפס ביסלה מהיר".? סליחה על הבורות אבל לא שמעתי שאומרים את זה מעולם. עכשיו רקע כללי לגבי: נטיה להשמנה? לא , ממש לא. שני ההורים שלי רזים. טוב אמא מלאונת טיפה טיפה אבל לא קריטי . אבא שלי רזה , אחי רזה , כולם אצלי במשפחה רזים. ואני תמיד הייתי שחיפה , רזה רזה רזה עד הגלולות וההריון והחוסר ספורט שלי. לא הייתי אומרת שהיה לי עודף משקל לפני ההריון או שכן? הייתה לי קצת קצת בטן לא משהו רציני. אין עניין של השמנה תורשתית אצלנו במשפחה - לצערי מה שתורשתי אצלנו במשפחה זה התקפי לב
. אהמממ זהו , החסרון היחידי שיצא לי מכל הדיאטה הזו זה שחזרתי לעשן כמו מטורפת. הפסקתי לעשן מההריון , ואח"כ חזרתי לעשן קצת ואז שוב הפסקתי לכמה חודשים ומאז הדיאטה הפסקתי לאכול אבל התחלתי להשמין. אהה ושחכתי לציין שאצלי יום רביעי זה יום של צום. פעם בשבוע אני צמה , רק שותה ,מים , נס , מרק 10X10 , וכו'..לנקות את הגוף.

1אורניתה

New member
והנה חזרתי

א. מאוד אנושי להישבר ואני חושבת שאם היית אוכלת קצת יותר ביום יום לא היית מתגעגעת כ"כ למצה עם השוקולד,זה מסוג הדברים שבתוך תוכנו אנחנו צריכים לחפש את התשובה הכנה להם! בכל מקרה מחר יום חדש ואת תחזרי לשגרתך. לגבי הצום אני אישית מעולם לא הצלחתי בימים כאלו מה עוד שיש הגורסים שזה אינו כ"כ בריא ובטח שע"ב קבוע כמוך. יש הגורסים ההיפך,כך שקשה לי לתת את דעתי האישית. אם התורשה הבסיסית שלך היא מבנה גוף רזה אני בכל זאת הייתי מעשירה בקצת יותר את התפריט ואולי הייתי יורדת במשקל יותר לאט אבל אין דאגה זה רשום לך בגנים את תרדי!!זה לא מצב שעשית מליון דיאטות כל חייך וכבר "דפקת" את חילוף החמרים. אני עדיין למרות המצה והשוקולד חושבת שיש בך נחישות ששוה את הקרדיט-תני גם לעצמך אותו! לגבי התקפי לב ובכלל מחלות כלי דם ולצערי אני מבינה בזה היטב כי לפני כחצי שנה "ביליתי" עם האיש בטיפול נמרץ מאותה סיבה. למתי על התחום המון!! אי לכך כל עוד את בגיל הפריון וגופך מיצר הורמוני מין את סה"כ מוגנת,אבל כדי למנוע את המחלה בגיל מבוגר יותר עליך לחשוב על זה גם היום. גם תזונה מועטת מזיקה ללב! העשירי את מזונך בשמן זית באיכות טובה מאוד-יש בו מגוון חומצות שומן המגנות על הלב,פישטן שמכיל פיטוהורמונים ואומגה 3 (אומגה 3 יש גם בדג טונה כדאי שתאכלי מזה פעמיים בשבוע)שמונעות הסתיידות עורקים ,,הסיבה העיקרית למחלות לב וכלי דם בכלל וכן מזון העשיר בויטמינים מקבוצת b בכלל. תאמת גם אני לפעמים מתגעגעת לסגריות אבל בגלל מצבו של בעלי אין על מה לדבר בכלל,ואני בטוחה שאם הייתי מעשנת היה לי יותר קל לרדת במשקל ולהתגבר על הזללנות שלי... כל אחד וה"תיקים" שלו. בכל מקרה,אם טוב לך ואת חושבת שכך תצליחי להתמיד לזמן ארוך עם הדיאטה אני הייתי מציעה לך לשקול נטילה של מולטיויטמין להשלמה תזונתית. אגב לא אמרת כמה את רוצה להוריד? ואיזה כיף לך שאת משתפת את אמא שלך בכל התהליך,זה מאוד עוזר שיש שותפה כזאת לעסק.

את נשמעת לי או נקראת ממש מותק

ואכפתית מאוד אז תודה. שוב לא הייתי אומרת שיש לי גנים טובים ואני אהיה רזה ואין מה לדאוג , כי העובדה בשטח היא שאני שמנה! ולא משנה שאבא שלי רזה ואחי .. אכן כייף שיש את אמא לכל התהליך וההליכות נעשות בכייף. היום למשל היא לא הרגישה טוב כאב לה הראש אז נחשי מי בא איתי? בעלי המקסים והמתוק והרזה כמו מקל ארטיק , שמנו את הילדה בעגלה הלכנו חצי דרך לאט ( שלא יתמוטט לי ) ובחצי השני נכנסה בו רוח קרב והוא עשה לי מזה טירונות
העיקר נותן לי פקודות רוצי , תלכי , תעשי מתיחות , עד הכיכר וחזרה קדימה רוצי , 10 שניות את שם , 10 שניות את פה....בקיצור טירונות שלמה החתיך שלי עשה לי. צר לי לשמוע שעברתם מקרה לב עם האיש , זה לא נעים. אני זוכרת מאבא שלי.. ויפה מאוד שאת לא מעשנת בגללו ( או בזכותו ? ) , וזה ממש ככה אורנה ,הפסקתי לעשן עליתי במשקל כמו מטורפת ,התחלתי לעשן קל לי יותר לא לזלול לכאן או לכאן הגוף מקבל כוויה מבינה? החיים זה לא פיקניק.

1אורניתה

New member
לא להאמין לפרסומות

אם את מדברת על הדגנים ספיישל k של קלוגס,אז מדובר בהחלט ברעש פרסומי,הם לא משקרים בפרסום אבל הקורנפלקס הזה לא יותר דל שומן או קלוריות מברן פלקס או פייבר וואן,נהפוך הוא האחרונים אפילו יותר בריאים כי הם עשויים מחיטה מלאה 100% ומסיבים החיוניים לגוף מבחינה בריאותית,כך שהאשליה של ספיישל k לא תפיל אותך בפח זה לא כ"כ ספיישל,עדיף ברןפלקס של תלמה גם פחות קלוריות ושומן וגם הרבה יותר בריא.

פככככ הוצאת לי את כל האויר מהמפרשים

בדיוק לזה התכוונתי. ולפחות פסיכולית זה עושה לי טוב שאני אוכלת אותו מאשר קורנפלקס כריות שכ"כ הייתי אוהבת.אבל עדיין הוא דל שומן לא?

1אורניתה

New member
או אוי כריות

מתגעגעת כ"כ לכריות חולה על זה.... אכן ספיישל קי הוא דל שומן,ובטוח שאם קודם היו כריות אז ספיישל קי זה שדרוג מבחינת הדיאטה.

למעלה