שלום לכולן - שאלה

bloody metal

New member
שלום לכולן - שאלה

היי, מזל שמצאתי את פורום, אני אובדת עצות... אני רוצה לתפור חצאית מעטפת שנסגרת בסקוץ'. יש לי עיצוב ורעיון והכל בראש, אני לא יודעת לצייר. מה עושים? לקנות בד ולהתחיל לגזור ולתפור?

רות מלר

New member
אפשרות יותר זולה

לקנות בחנויות של מכשירי כתיבה- קרביץ ארטא וכאלב נייר משי זה הנייר שאורזים איתו מתנות שבירות לפני האריזה היפה תגזרי ממנו- לצורך המשחק וכשתחשבי שזה מה שאת רוצה כמוצר סופי תעתיקי את הגזרה שקילת לבד תגזרי ותתפרי יש אנשים שמצליח להם ללמוד מנוי ותהיה ויש אנשים שולכים לחפש מורה. בהצלחה רות.

east18

New member
קובץ עם גזרה לחצאית

//http://www.burdafashion.com/en/DOWNLOADS/Free/1333669-1413206-1512289.html

chayahd99

New member
חצאית מעטפת ../images/Emo26.gif 2 אפשרויות

יש לי מלא כאלה, בעלי מת עליהן. חלקן שקניתי, היו עם קשירה, הורדתי את הקשירה והוספתי סקוץ' לסגירה (שונאת את הקשירה שלא נוחה ואת הזנב שתלוי מאחורה). בחלקן שמתי כפתורים או תיקתק אם כי זה פחות מאפשר גמישות של השמנה/הרזיה. חלקן הצרתי קצת, תפרתי את הקצוות לאורך, פחות כמה סנטימטרים למעלה ושמתי כפתור לסגירה. מבחינת אופציות שלך לתפירה... אם תבחני חצאית קיימת את תראי שהיא בד"כ עשויה באחת משתי הדרכים הבאות: 1. אם מניחים את החצאית חלק על הרצפה כשהיא פתוחה, מקבלים ריבוע שממנו גזרו 2 עיגולים (ללא פינות הריבוע). העיגול הפנימי הוא בין פי 1 ל - פי 1.5 מהיקף המותניים. העיגול החיצוני נמצא במרחק של אורך החצאית הרצויה מהעיגול הפנימי. תוכלי לצייר לך גזרה לפי החישוב הזה ולמדוד אותה ולפי זה לדעת אם את רוצה כזה וכמה בד צריך. יש לזכור שחצאית כזו יכולה להיות קצת נפוחה אם היא עשויה מבד שלא נופל כ"כ טוב או שקצת עבה (כותנה חדשה וכדו'). שוב, יש לי הרבה כאלו וכל אחת היא אחרת בהתאם לסוג הבד. 2. חצאית מעטפת שבנויה מגזרת חצאית צרה או A כאשר החלק הקדמי של החצאית נגזר פעמיים ותפור לשני הקצוות של החלק האחורי. כך בעצם יש חפיפה של החלק הקדמי ונוצרת מעטפת. כמובן שאפשר לעשות מיני וריאציות דקורטיביות על החלק הקדמי (מבחינת גזירת הבד). אפשר וכדאי גם לעשות פנסים בכדי להתאים את החצאית למותניים ולגוף. מקווה שהסברתי את עצמי. את מוזמנת לשאול אם את צריכה הרחבה או פירוט

למעלה