שלום לכולן

שלום לכולן

הגעתי לכאן בערך לפני חודש וחצי, כשכתבתי שאנחנו מתלבטים (יותר נכון הייתי צריכה עוד קצת לשכנע את בעלי) לגבי חזרה לטיפולים. הבונבונה חוגגת שנתיים ואנחנו אוטוטו מתחילים

אז אני עם שחלות פוליציסטיות. אחרי הלידה, מהרגע שחזר המחזור - הוא סדיר יחסית.
יש לנו 2 עוברים מוקפאים (בלסטו'). ד"ר אליצור אמר שננסה במחזור טבעי - נעקוב ונראה אם יתפתח ביוץ - החזרה על בסיס טבעי, ואם לא - נוסיף כדורים ואז החזרה.

אז ראשית, אנחנו ממש מתרגשים, מקווים מאוד שהפעם זה יבוא מהר וטוב.
שנית, אנחנו די מתלבטים. מכיוון שיש 2 עוברים - כמובן בהנחה ששניהם שורדים את ההפשרה, האם להחזיר את שניהם או רק אחד. מצד אחד אני חוששת ונלחצת ממחשבה על תאומים (קודם כל על הריון תאומים וכמובן לגדל אותם), מצד שני לא בטוח ששניהם ייקלטו ובכלל - מי אני ש"אזרוק" עובר שיכול להתפתח לתינוק בריא לילד שלי?

אין לי כאן שאלה או צורך מסוים, רק לשתף ואולי לשמוע על הלבטים שלכם בנוגע למספר העוברים להחזרה, סיכויים וכד' (אני קצת סקפטית כי עד עכשיו לא נקלטתי ממוקפאים, רק טריים. יחד עם זאת, הפעם הם בלסטו' ולא "רגילים" כמו שהוחזרו בעבר).

gezers

New member
תלוי איך מוקפאים

אם באותה קשית, ושניהם שורדים (סיכויי השרדות של בלסטו נמוכים משל עובר צעיר יותר..) בהחלט כדאי להחזיר את שניהם למרות הסיכון המחושב.
מאידך אולי מוקפאים בנפרד, ואז לדעתי כדאי לנסות להפשיר הראשון ואם שרד היטב להחזיר רק אותו, ורק אם לא שורד לנסות השני.
בהצלחה.

אני מאמינה שיחד

בד"כ נוהגים להקפיא בזוגות (או בשלשות) באסותא. את זה אני יודעת מהטיפולים הקודמים שהיינו. וזו גם הגישה שלי. נראה. עכשיו המחזור צריך להגיע ונוכל להתחיל...

anguly

New member
מסכימה עם האסטרטגיה של גזרז

אם מוקפאים בנפרד הכל יותר פשוט...
אם יחד, אז אני חושבת שלאור הניסיון שלך בעבר של חוסר הצלחה עם מוקפאים, הייתי מחזירה את שניהם.
לגבי החששות שלך מנסיון אישי, אז ההריון זה החלק הבעייתי באמת.
גם הסכנה להפלה וגם עצם ההריון שהוא הרבה יותר קשה ואצלי למשל למרות שמירה אדוקה ילדתי חודשיים לפני הזמן.
לגבי גידול תאומים אני חייבת לומר שזה דווקא כיף גדול והרבה יותר קל מגידול אחד. וכן אני יודעת שזה לא נשמע הגיוני, אבל זה רק מצריך הערכות יותר, בהרבה דברים זה מאד נוח - תמיד יש להם את החברה אחד של השני וזה מאד כיף.

למעלה