שלום לכולן

BellA עלמה

New member
נזכרתי בסיפור נזירים(סיני)

ישנן 2 נזירים הולכים למסע דתי מגעים לנהר. לייד הנהר הם רואים נערה צעירה שרוצה לחצות את הנהר אבל חוששת פן תלכלך את הבגדים שלה. אחד הנזירים חוצה את הנהר לוקח את הנערה על גבו , חוצה איתה את הנהר לצד השני ונותן לה ללכת. 2 הנזירים ממשיכים ללכת. אחרי זמן מה פונה הנזיר השני אל הראשון ואומר לו. "אתה יודע שאסור לעשות מה שאתה עשית. הרי אנחנו נזירים ואסור לנו מגע עם נשים" פונה אליו הנזיר הראשון ועונה לו " אני כבר הנכתי את הנערה כבר לפני זמן מה ואתה עדיין נושא אותה על גבך?" ... הסיפר בא להגיד שלעבר צריך להניח ולא לחיות בו. מצד שני התיאוריות הפסיכולוגיות אומרות שצריך לפתור את העבר להבין אותו כדי להמשיך הלאה. אישית אני לא יודעת

opalit

New member
קשה ..

לפתוח נושא כזה, מצריך אותי להיות בהכרה, להיות לבד, ובלי אוכל ואלכוהול לידי.. לפעמים אני מלקה את עצמי על זה שזה בכלל מגיע לתודעה, אומרת הם צדקו, הם דפוקים וכועסת ש"הם" עוד איתי ואני מעולם לא הייתי איתם. הפורום שלכם שם מדהים בעיני. כל הכבוד.

liza26

New member
אני רוצה לשהתחרר מעבר

לפעמים אני אומרת למטפל שלי שנמאס לי כבר לחפור ולחפש סיבה עברתי המון ארועים קשים בעבר בהרבה עבודה קשה, השלמתי עם חלק לא יכולה לאמר ששכחתי אלא פשוט השלמתי והנחתי לזה אבל יש עוד ארועים שטורדים את מנוחתי היום ואני מנסה להתשחרר מהם להבין למה הם עדיין נמתחים כמו קפיץ כואב אל תוך ההוה שלי ואולי הם בכלל לא דורשים מחשבה שניה אלא מה שהיה-עבר ונגמר.

להשתחרר מן העבר

אולי מה שנשאר אלה דברים עמוקים יותר (אומרת את זה גם לעצמי), וקשה יותר להשתחרר מהם. בדיוק כמוך, ליזוש, השתחררתי והשלמתי עם הרבה דברים, ויש דברים שעדיין נשארו וקופצים לי אל תוך ההווה וזה מתסכל. כ"כ לא הייתי רוצה להיות עדיין במקום הזה. רוצה כבר להיות מעבר לזה. אבל זה עדיין כאן. העבר שמשתלב בהווה. העבר, שהפך לדפוס חוזר בתוך ההווה. אני מאמינה מאד שזה ייעלם. אולי ייקח יותר זמן, אבל השיחרור יהיה מקסימאלי.

liza26

New member
גם אני מאמינה לזה

שאם כבר יהיה שחרור אז הוא יהיה מקסימלי הבעיה שלפעמים אני מחכה לאיזו בום שיקרה וזה ייגמר קשה לי להבין שלפעמים השחרור נעשה לאט לאט ובשקט.

אני כ"כ מייחלת להשתחרר מהעבר

ולא מצליחה. כבר שנים בטיפולים והוא כל הזמן חוזר ועוצר אותי מלחיות טוב בהווה. לא יודעת מה עושים עם זה...

למעלה