שלום לכולן..

caroline barina

New member
שלום לכולן..

אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לפרוק בו את מה שאני מרגישה ואת מה שעובר עליי אבל בכל זאת, לפי שם הפורום, אני מניחה שהגעתי למקום הנכון.. התמכרות לאהבה.. זה בדיוק מה שעובר עליי.. אני לא מסוגלת להיות לבד, כל הזמן צריכה בן זוג. צריכה חבר. צריכה אהבה. לא יכולה לחיות לבד, פשוט לא יכולה..! זה כבר נראה לי הפך להפרעה אצלי או משהו כזה.. המוח הדפוק שלי מעדיף להיות עם גבר שלא עושה לי טוב ואולי אפילו עושה לי רע ופוגע בי נפשית, רק לא להיות לבד. הכל, רק לא להיות לבד! זה התחיל מגיל מאוד צעיר, משהו כמו 9-10.. שאני כבר אז זוכרת שחיפשתי בן זוג.. ידעתי שבאותו הזמן זה יהיה קצת קשה כי אני נורא קטנה אבל לאט לאט זה הגיע. היו לי כל מיני חברים כאלו של שבוע - שבועיים (מה שהתאים לגיל שלי באותה התקופה).. אני רק אציין, שאני בת 17 ואני בחורה מאוד מאוד בוגרת. אין לי חברים בגילי ולא יצאתי כמעט מעולם עם ילד בגילי.... בגיל 13 הכרתי מישהו בן 20.. יצאנו תקופה של בערך 3-4 חודשים וזה נגמר. הוא היה בכלא על כל מיני עבירות ואז גיליתי שיש לו ילדה קטנה וכל מיני דברים לא נעימים עליו.. אחריו, ממש מיד אחריו, יצאתי במשך 3 שנים עם בחור בן 31.. נפרדנו כי היו מלא סיבוכים בקשר, בלי קשר לגיל שלנו.. מאז שזה קרה, יצאתי עם כל מיני בחורים (אחד בן 26, אחד בן 28 ועוד כל מיני סתמיים כאלו).. האחרון שיצאתי איתו בן 25 בערך.. הקטע הוא, שעם כמה שכייף לי וטוב לי וחיוני לי שהוא נמצא איתי, הוא עושה לי ממש הרבה רע! אני יודעת ומבינה מאיפה בא לי הקטע הזה של לא להיות לבד.. עברתי ילדות ממש ממש לא קלה שהשפיעה עליי רבות וכמו כן, גם ביגרה אותי רבות. אני פשוט לא מצליחה להתנתק מהרצון והצורך להיות עם מישהו, לא להיות לבד. אני פשוט מרגישה שכל יום שנאי חייה לבד, הוא ביזבוז של זמן! לפני כמה שבועות בערך הוכחתי לעצמי שזה לא כזה גרוע להיות לבד.. ניתקתי איתו את הקשר לכמה ימים. פשוט לא התקשרתי ולא שלחתי לו הודעות וככה זה גם היה מהצד שלו.אבל אחרי כמה ימים הוא התקשר לשאול מה קרה שלא דיברנו כמה ימים ואני הייתי צריכה ממנו איזו טובה וכך שוב חזרנו לדבר..היום הוא עוד פעם עשה לע קטעים מגעילים.. הוא קובע איתי ומבטל, לא מתקשר לעולם בשעה שהוא אומר שהוא יתקשר ובכללי, מתעלם ממני כמה שיותר. אולי אני טיפשה וזאת לא המציאות אבל זה מה שאני מרגישה..! בכל אופן, אני כ"כ צריכה את החום, האהבה, המגע, הרגש, הכל! אני לא מסוגלת להעביר את החיים שלי לבד.. וזה משגע אותי.. כי מבחינה הגיונית, הרבה יותר טוב לי להיות לבד מאשר עם כל החארות שאני יוצאת איתם... אז למה לכל הרוחות אני לא יכולה להיות לבד? הרי ברור שעדיף לי להיות עם בחור נורמאלי, אני פשוט לא מוצאת אותו עדיין. ואל תגידו לי שהוא יבוא ושאני קטנה ושזה עוד מוקדם לאהבה.. כי את זה שמעתי כ"כ הרבה פעמים.. אין לי כח נפשי לשמוע את זה שוב! אני פשוט מרגישה אומללה כ"כ כשאני לבד.. כאילו יש בי כ"כ הרבה אהבה לתת וכ"כ הרבה מה לתת בכללי וכשאין לי למי לתת את זה , זה הופך להיות שנאה כלפי עצמי.. אז כ"כ הרבה אהבה שהופכת לשנאה בסופו של דבר, זה לפי דעתי ביזבוז מוחלט!!!! אני לא יודעת, פשוט במקרה ראיתי את הפורום הזה, החלטתי לכתוב בו. אתן לא חייבות להגיב,אתן אפילו יכולות למחוק את ההודעה.. פשוט לא יודעת.. אוףףף.. לא חשוב... :(

spooni

New member
שלום בונבוניירה ../images/Emo13.gif

הגעת למקום הנכון , למה ? למה פסימיות?
ו....תני לנו הזדמנות להגיב , בשביל זה אנחנו פה. אז אפשר לשאול אותך כמה שאלות בלי שתתעצבני ?

הי קרוליין וברוכה הבאה

בואי תנסי , יחד איתנו, לפרק את הפחד הזה להיות לבד.. מה זה בשבילך להיות לבד? מה את לא מסוגלת לשאת שם?

caroline barina

New member
לבד זה..

זה כאילו שהחיים חולפים סתם, בלי משמעות, בלי שום תקוות ורצונות.. לבד זה כאילו שאתה אף אחד! אמרו לי פעם משפט מאוד חכם שאמר שכשאנחנו חיים את החיים שלנו עם בן זוג, יש לנו עד לחיים שלנו. אחרת, יש מלייארדי אנשים וכולם חיים את החיים שלהם ואף אחד באמת לא חשוב.. (אני כנראה לא מנסחת את זה טוב כמו שזה היה נשמע אז, אבל אני אנסה להיזכר, זה באמת היה ממזמן). אני מרגישה שיש בי כ"כ הרבה אהבה לתת.. וכ"כ הרבה נתינה שמתבזבזת כשאני לא נותנת לף אחד.. בסופו של דבר, האהבה והנתינה הרבה שיש בי לאחר, נשארת בי והופכת לשנאה עצמית. זה כנראה דבר שבא מהבית, דבר שגודלים איתו. אני לא רוצה להיכנס לזה עכשיו ואני גם לא ממש מרגישה שזה המקום אבל אני חייה במצב שאומנם יש מלא אנשים סביבי, אבל אני נורא לבד. ולא רק כי אני מרגישה ככה אלא שזה באמת המצב הקיים. זו גם כנראה אחת הסיבות שאני יוצאת רק עם מבוגרים ממני... בכל מקרה, זה משהו שמרגיש לי מצד אחד נורא מוזר ומצד שני נורא טבעי - שכל אדם ירצה אהבה, אבל למה אי אפשר לחיות בלעדייה??.????...?????.???...???...????.?..??

E D G Y

New member
אני מתחברת לתחושות שקרולינה

מתארת. מוכר לי מאז ומתמיד...

Betterfly

New member
האמת?

מתביישת לומר אבל לי זה מוכר רק מהשנים האחרונות. לפני כן היו בני זוג וכל פעם כשנפרדנו לא היו לי כאלו פחדים של להיות לבד. אז עוד הייתי צעירה וחשבתי לי שזה בסדר להיות סינגלים לתקופות מסוימות, מה גם שנהניתי מחיי הרווקות. פתאום, עם כל הקטע האובססיבי האחרון, אני בחרדות יותר מאי פעם ושמה לב שכולם מסביבי ממהרים להתחתן או לחפש בן זוג או לרדוף אחרי אותו יעד של מציאת בן זוג. בדרך הם טוענים שלהיות לבד "זה לא נורא", אבל אף אחד לא משקיע שתי דקות אפילו בלהיות לבד כמו שאני משקיעה. כולם משקיעים את מיטב מאמציהם בלמצוא בן זוג (אף אחד כמובן לא יוצא מגדרו, אבל עובדה שאין מצב שאחרי חודש חודשיים לא מתבייתים על מישהו, או שרק אני בררנית ברמות?), אני משקיעה בלהימנע.
קשה לי להתמודד עם הניגוד הזה. האם אנחנו יכולים בלי בן זוג? תמיד חשתי שונה ומשונה מכל העולם, רק בשנים האחרונות אני פתוחה לרגשותיי ולרגשות של אחרים ועושה את ההשוואה הבלתי נמנעת. לפני כן, עם כל פרידה פשוט חשבתי שלבד או ביחד, אני תמיד איכשהו שונה ומבודדת ושכנראה שאין אף בן זוג ששווה אותי ולא ראיתי את הצורך להתאמץ יותר מדי. באמת... מוזר למדי.
אז אין לי תשובה טובה ל- טוב לבד או ביחד? אני רק יודעת שהבדידות הקיומית משותפת לכולם וכולם מנסים להתחמק ממנה, זה קטע עצוב שמשותף לא רק לאובססיביים שכמותנו אלא לכל בני האדם. מניסיון.

ואף פעם לא חשת אחרת?

מה למשל חשת עם גברים ? האם עם גבר התחושה היתה של פחות לבד? או שזה פתח והציף את מנגנון פנטזיות התיקון?

caroline barina

New member
תמיד היה לי טוב כשלא הייתי לבד

היה לי טעם לחיים, משהו לחיות עבורו. לעולם לא הרגשתי שאני לבד כשהייתי במערכת יחסים עם מישהו... זו גם כנראה איזושהי תלות.. כי אני ממש צריכה גבר בחיים שלי, מוכרחה! תמיד בתקופות הכי קריטיות כמו בגרויות למשל, כל הבנות שאני לומדת איתן תמיד אמרו לי שבתקופות האלו הם לא מסוגלות שיהיה להן חבר. הן מרגישות שהן צריכות להשקיע את הכל בבגרויות ואין להם זמן\כוח\חשק\אנרגיה לחבר.. ואצלי תמיד זה היה הפוך.. בתקופה של הבגרויות למשל, נורא קשה לי כשאני לבד.. רואים שהציונים שלי יורדים... זה לא סתם..

spooni

New member
אז השאלות הן כאלו :

את עושה דברים עם עצמך ? חוגים ? ספורט ? חברות ? ספרים ? TV ? שאלת את עצמך מה בדיוק הגבר בחייך ממלא אצלך שאת לא יכולה לקבל מעצמך ? ולמה את מפחדת להיות לבד ? זכור לך אולי מקרה בילדות שננטשת ? או הלכת לאיבוד ? מה התקופה הכי ארוכה שכן הצלחת להיות לבד ?

caroline barina

New member
אני אענה לך על כל מה ששאלת..

אני כן עושה דברים עם עצמי אבל בהחלט מרגישה שלא מספיק.. אני בהחלט צריכה למצוא יותר תחומי עניין ויותר תעסוקה לעצמי.. אני חושבת שכבר דיי עניתי על למה אני מפחדת להיות לבד, או יותר נכון למה אני לא אוהבת את הלבד הזה.. בקשר למקרה שננטשתי בילדות, זה כבר סיפור מאוד מאוד ארוך.. זה לא רק פעם אחת ולא רק נטישות.. בכללי, גדלתי בבית שאני גידלתי את עצמי וההורים גידלו את אחי הצעיר. הלכתי לאיבוד? כנראה שלא, אבל בהחלט ברחתי אין ספור פעמים.. {פעם ראשונה הייתה בגיל 4 בערך}.. אני חייה בבית וכבר חצי שנה לא מדברת עם אף אחד חוץ מאבא פעם בה.. לעולם לא הייתה לי דמות סמכותית חוץ ממני וזאת סיבה מאוד גדולה למה אני יוצאת עם גברים שמבוגרים ממני בהרבה.. בקשר לתקופה הכי ארוכה שהייתי לבד, זה כשהייתי מאוד קטנה.. יצאתי עם בחור בן 20 בערך ואני הייתי בת 13-14.. אחריו, ממש מיד אחריו, יצאתי עם בחור בן 31 כמעט 3 שנים ומיד אחריו באו כל מיני טיפוסים.. מאז שיצאתי עם הראשון, לא הייתה לי אפילו הפסקה אחת.. זה מה שאני קוראת לזה תחליף.. כי עד שלא בא תחליף לבחור שיצאתי איתו, אני אשאר איתו! זה כ"כ דפוקקקק! לא משנה כמה רע לי עם זה שנאי נמצאת איתו, אני אשאר עד שיבוא מישהו אחר... ועל זה בדיוק אני מנסה עכשיו לעבוד וזה נורא קשה.. כי אני תמיד תופסת את עצמי מדברת עם בחורים שהם כ"כ לא בסדר בשבילי.. אני כבר ממש מתחרפנת מכל הסיפור הזה... למה לא יכול לבוא לי מישהו נורמאלי?????

spooni

New member
את מכירה את המשפט :

את מזמנת את הגברים הבעייתיים אל חייך בעצמך ? לצערי הרב זה נכון. כשתתחילי לסרב לסוג גברים כאלו , הם לא יגיעו אל חייך. עוד שאלה ? את לא מרגישה שאת זקוקה לטיפול ? זה נראה כאילו יש המון משקעים מחייך בעבר , או שאני טועה ? וסילחי לי אם אני ישירה מידי.

caroline barina

New member
מסכימה איתך...

אין לי שום בעיה עם ישירות, להיפך.. בקשר לטיפול, זה קצת בעייתי.. חייתי הרבה זמן בתקופות שכאלו.. הייתי שנתיים מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי על דיכאון ואובדנות.. החיים שלי בהחלט לא קלים ובקשר למשקעים, יש לא מעט בורות.. בהחלט, כמו שכתבתי כבר, אני חושבת שעצם זה שאני כ"כ זקוקה לגבר בחיים שלי נוסע מהעובדה שגדלתי בבית מפורק וגידלתי את עצמי.. אני חוששת לדבר על כל העיניין הזה עם פסיכולוג, זה לא משהו שנעים לי לדבר עליו וגם בגלל העובדה שההורים לא מודעים לכל הקשרים שהיו לי.. אני בהחלט חושבת שאני מתוסבכת.. וכל הבעיה הזאת עם גברים נורא נוקשה אצלי.. זה בוודאי לא משהו שאני אוכל "לנצח" בתקופה הקרובה...

חוויות מאוד קשות ומכאיבות

באמת, נשמע שקשה לך מאוד , והיה לך קשה. לצערי, אני חוששת שהסיפור שלך מצריך פניה לטיפול מקצועי . מה שתוכלי לקבל מאיתנו זה המון המון העצמה ותמיכה - אבל נראה לי ומרגיש לי שאת זקוקה לבירור יסודי יותר , מלווה יותר ואישי יותר בכל המסע הזה שלך. זה מגיע לך. נשמע לי שאת בודדה, מוצפת רגשות ומבולבלת מאוד. מגיע לך בירור עמוק של נסיבות החיים שלך. והמון סיוע. בהצלחה יקירתי.

caroline barina

New member
../images/Emo15.gifאני בהחלט מודה לך מאוד!!

ואני מודה כאן לכולכן! אני חושבת שעצם זה שפניתי אלייכן עזר לי.. ואתן בכלל עזרתם לי מאוד! אתן נורא מיוחדות, כל אחת ואחת מכן.. תודה לכן!

למעלה