שלום לכולן

p e a c h i t

New member
שלום לכולן

מקווה שאוכל להצטרף לפורום המקסים הזה (נראה לי שחנופה תמיד עובדת) אני פיץ' בת 32 גרה באנגליה, שבוע 15 הריון ראשון. עוקבת אחרי הפורום הזה כבר חצי שנה (כן, כן - הרבה לפני שנכנסתי להריון) וידעתי שלידה פעילה זו הלידה שלי. ניסיתי למכור את הרעיון שלי לידת בית לבעלי, ולא כל כך הלך לי, הוא שותף איתי לפחדים מבתי חולים, אבל זה נראה לו טו מאץ'. אז צעדנו ונרשמנו יד ביד למרכז לידה הקרוב (מאוד) למקום מגורינו. אין לי מילה רעה על המקום, הוא נקי (שזה חריג כאן), רגוע, קטן ואינטימי ונראה שהם מאוד בראש שלי. אני לא ממש שלמה עם זה - הייתי רוצה ללדת בבית אבל אם בעלי מפחד מזה אני מפחדת שזה יחליש אותי. עד לכאן ב"למה כנראה לא תהיה לידת בית" אבל זו לא הסיבה שאזרתי אומץ לכתוב כאן. הסיבה היא שכולן מנסות להפחיד אותי! המשפטים שחוזרים על עצמם "את לא יודעת מה זה", "חכי חכי את תצטערי" "מה תעשי אם תרצי אפידורל?" וזה שאני הכי אוהבת - "לא חווית צירים, אין לך מושג כמה זה נורא". זה מקומם אותי שמנסים לערער לי על החלטה כל כך אישית - אבל אין לי מה לענות. נכון, אני לא יודעת מה זה צירים ואני לא יודעת מה זה או מה יהיה. אני בטוחה בגוף שלי ובעוצמות שלי להתמודד עם מה שיבוא וזה גם מה שאני עונה. אבל כל התשובות שלי נענות בחיוך מרחם ... "טוב... אם ככה את רוצה.." יש איזו עיצה? תשובה מנצחת? האמת - גם סתם אמפטיה תתקבל בברכה
תודה למי ששרדה את כל הנאום

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה!

אני עדיין לא בהריון ראשון... מחכה לתורי
אז הנה תשובה מהפרספקטיבה המוגבלת שלי: קודם כל: ברוכה הבאה לעידן "פיזור מידע מושכל": כשאת מתחילה לדבר על נושאים שנויים במחלוקת, את עושה את זה רק אחרי שבדקת מה הצד השני חושב על הנושא. אנשים שלא הראו פתיחות מראש ללידה טבעית - פשוט אל תדברי אתם על האופציה, כדי שלא יחרפנו אותך. זה קשה, אבל מתרגלים במהירות מפתיעה. לפעמים אני פשוט נדהמת מכישורי השתיקה שלי
. כדי להקיף את עצמך בנשים שכן יתמכו בך, תגלשי פה
, ואולי גם תבקשי מהמרכז לידה שיקשרו אותך עם הריוניות נוספות שנרשמו אצלם? נשמע ריאלי לתרבות אנגליה? או שתצרי קשר עם ג'נט בלאסקז... בכל מקרה, תמצאי איזשהו סוג של קהילה תומכת שתבין מה הקטע שלך. אל תנסי, בשלב הזה, להתווכח ולענות תשובות מנצחות, מפני שאפילו שאת בטוחה ביכולות של הגוף שלך - וזה נפלא - עדיין גם לך יש ספקות ביחס לזה, כי עוד לא חווית לידה, ואת באמת לא יודעת איך זה יהיה! אז הספקות שלך משודרים לצד השני ומזינים אותו, וכל מה שתגידי לא ישנה. אבל, אם המפחידניות חוו לידה התערבותית בבית חולים, אז אני יכולה להגיד לך ואת יכולה להגיד לעצמך, שבסביבה ביתחולימית לא תומכת, כל כאב נהיה גרוע יותר. שלא לדבר על תנוחת השכיבה על הגב, שאם לא בחרת בה מתוך תחושה פנימית שזה נכון לך - מעצימה את הכאב. בבית חולים - מספיק להסניף שאיפה אחת מריח האלכוהול הנפלא שתלוי באויר, בשביל להרגיש לא-כל-כך-טוב.

debby12

New member
מנהל
ברוכה הבאה

העצה שלי היא פשוט לא לספר ליותר מדי אנשים - כי הם באמת מאוד נהנים מההפחדות האלה, ובסוף זה יחלחל גם אליך. שואלים איפה את מתכוונת ללדת? את עונה "אני חושבת שבית החולים סיינט X" או איך שלא קוראים לו
. מה לעשות? בסוף יסתבר ששגית ולא הגעת לשם לגראנד פינאלה - אבל בינתיים מה את צריכה את כל העולם וההיסטריה שלו אצלך בבטן ההריונית שלך? זה סתם מכניס לך פחדים וחרדות. יש מקום להביא את בעלך לפה לשיחת שכנוע? <תגידי לו שדבי עוד לא הרימה ידיים לגביו
שיש לו עוד תקווה>

p e a c h i t

New member
גם אישתו טרם הרימה ידיים...

מבטיחה לשלוח אותו לכאן בקרוב. להגיד לו לבקש לדבר עם דבי?

debby12

New member
מנהל
../images/Emo6.gif

כן. זו מהסידרה המיתולוגית "גבי אנד דבי". זה טוב שעוד יש לך תקווה לגביו - מעיד על איתנות הקשר

Srolla

New member
ברוכה הבאה!

גם אני ילדתי את ילדי הראשון באנגליה במרכז לידה. היתה זו חויה נפלאה שהובילה אותי ללדת בפעם השנייה בבית. אם את מתגוררת בלונדון אני ממליצה בחום ליצור קשר עם ACTIVE BIRTH CENTRE יש שם שיעורי יוגה מצוינים שמלווים כל שבוע בשיחה, קורס הכנה ללידה, מסאג ללידה ועוד שם תמצאי את התמיכה ללידה פעילה וטבעית (ג'נט בלאקסט היא המנהלת של המקום) בהצלחה!

p e a c h i t

New member
הי Srolla

קודם כל תודה על המידע והעידוד, לצערי ה ACTIVE BIRTH CENTRE רחוק ממני ולכן לא כל כך רלוונטי בשבילי
אפשר לשאול שאלה? בלידת הבית שלך, האם נעזרת במיילדת של NHS (קופ"ח לאלו שלא מכירות את האי הבריטי) או במיילדת פרטית. ביררתי מחירים של מיילדת פרטית וכמעט התעלפתי - אין מצב שאני אוכל אי פעם להרשות לעצמי כזאת הוצאה בלי להכריז על פשיטת רגל, וכמו שהבנתי עם משתמשים במיילדת של NHS זה קצת כמו רולטה - את לא יודעת על איזו מיילדת תיפלי - מה את אומרת?

Srolla

New member
תשובה

לשמחתי בלידה השנייה כבר ההיתי בארץ... כך שאני לא יודעת הרבה על לידות בית באנגליה. אני יכולה לברר לך עם חברה מיילדת. היא גרה באיזור ברייטון. זה עוזר לך?

big lul

New member
חחח... אלו עוד האמירות העדינות

חכי שיגיעו ל "איך תוכלי לחיות עם זה אח"כ אם משהו יקרה לתינוק?!" אני גם הבנתי שאין טעם לנסות לשכנע את כולם. אם השיחה לא נעימה לי או לא מעניינת לי, אני אומרת שבעצם אנחנו עדיין מתלבטים ובהחלט יכול להיות שנבחר בסוף בבית חולים. יש גם את הטקטיקה ששמורה למתנשאים הקשים, שבה מפנים את השאלה אליהם: "אז באמת הייתי מאוד רוצה לשמוע איך הייתה החוויה שלך". תופתעי לשמוע חלק מהתשובות והאמת, שלפעמים זה באמת מעניין (ובטוח יותר מעניין מהדעות שלהם על לידות בית...). לשמחתי הרבה, רוב האנשים הקרובים לי תומכים ואף מתלהבים מהרעיון, מה שמאוד עוזר לי להרגיש אתו טוב, אבל בהחלט יש גם את נציגי הצד השני.

זו בדיוק הסיבה שההורים לא יודעים

אם אני אספר לאמא שלי ההיפוכונדרית (שממליצה על אנטיביטיקה כשכואב הראש) אז אני אזכה כל יום לפחות ל-3 שיחות טלפון היסטריות עם סיפורים מחרידים ומוגזמים על "ההיא שהסתבך לה הלידה והצילו לה את התינוק ברגע האחרון בניתוח חרום"... לא תודה , אני אוותר! יש דברים שאני פשוט לא מספרת למי שלא מוכן נפשית לשמוע: להורים שלי על לידת בית ולהורים שלו על זה שהנכד לא יעבור ברית מילה. בבוא הזמן ממילא כולם ידעו הכל אז למה סתם לריב איתם עד הלידה? בכלל אני בעד לספר דברים מסויימים רק לאנשים שיתמכו בי... בת דודה שלי סיפרה לי שבמשך כל ההריון שלה ניסו להפחיד אותה על כמה שיכאב לה והיא רק חייכה ואמרה "אצלי זה יהיה אחרת כי החלטתי כך ואני מכירה את עצמי הכי טוב" ואכן , היתה לה לידה מהירה וטובה וללא משככי כאבים וברור שכאב אבל זה לא היה סוף העולם והיא ידעה איך להתמודד!

small word of advice

i didnt have my baby yet (about 2 months to go but i can tell you from my experiance that people are against everything that is out of the normal. if they didnt do it that way then it means taht they are wrong and people dont like to be wrong. when we bought cloth diapers to use when our baby will be born EVERYBODY called and told us what a huge mistake it is , how tired we will be etc. when we said we will have a non hospitilized birth EVERYONE called and told us what a big mistake it will be. you see its like religion (dont want to offend any one this is just an example) how can your religion be right if someone elses religion is also right. therfore there is only one truth. like in the case of birth. if a hospital birth was good for them it must be good for every body just tell them you will speak after the birth. by the way i lived in englad for 4 years, where in englad are you??/

p e a c h i t

New member
תודה לכולכן ../images/Emo24.gif

קודם כל - אתן צודקות, אני באמת צריכה להיות יותר דיסקרטית לגבי מיקום הלידה (בעיקר כשאני משוחחת עם הישראליות - הבריטיות ממש סבבה עם כל העניין
), אין סיבה להיכנס לעימותים או לחצים מיותרים כשאני יודעת מה טוב/לא טוב בשבילי. בהשפעת התגובות שלכן - שוחחתי שוב עם בעלי וניסיתי לאתר את מקור הפחד, לא הצלחתי עדיין אבל אין מצב שאני מוותרת בקלות. בכל מקרה - זו תהיה לידה פעילה בלי שום התערבות (טפו טפו
שנישאר low risk כל ההריון). שמחה להצטרף אליכן

למעלה