שלום לכולן...

ubri

New member
שלום לכולן...

אני בשבוע 28 ויש לי התייעצות קטנה, אני בת 30 וזו תהיה לידתי הראשונה. אני מעוניינת בלידה טבעית ללא התערבויות רפואיות בבי"ח הבעיה היא שבן הזוג לא רוצה להשתתף בקורס הכנה ללידה ואני מפחדת שלא אדע איך להתמודד עם הכאבים. האם יש מקומות שאני יכולה ללמוד איך להתמודד (לדוגמא יוגה?) האם אוכל להתמודד ללא מיילדת או דולה פרטיים? לא רוצה להשתתף בקורס הכנה כשכולם יהיו זוגות ואני אהיה לבד, גם ככה ההורמונים כל הזמן פעילים... כמו כן אני גרה בת"א ומתלבטת בין ליס לתה"ש, האם הם תומכים בלידה טבעית (לא במסגרת פרטית)? מה עדיף? האם לעשות סיור לפני לידה בשני המקומות? אשמח לתגובות עוברי

צימעס

New member
האם בן הזוג יהיה אתך בלידה?

האם הוא יסכים לפגישה חד פעמים עם מדריכת הכנה ללידה אצלך בבית? האם הוא יכול/רוצה לקרוא חומר בנושא? לדעתי, אם את רוצה לידה טבעית בבית חולים, קריטי שיהיה לך מלווה (בעלך/אמא/חברה/דולה בתשלום) שיודעים מה את רוצה, ויעזרו לך בכיוון הזה. אחרת, את נופלת ל"רולטת בית חולים", כלומר - אם המילדת בגישה דוהמ לשלך וגם "עמידה" בפני רופאים, תהיה לך לידה טבעית, אחרת - יש סיכוי גבוה מדי שכן יתערבו לך. צר לי על הישירות. הלואי שהמצב בבתי החולים היה טוב יותר.

יוקטנה

New member
מכירה מעט מאוד נשים שהצליחו

ללדת לידה טבעית ללא תמיכה וללא הכנה מתאימה, ואלה הן נשים מאוד מיוחדות (שבאו מתחום התנועה, או מאוד מחוברות לגופן בדרך אחרת). לדעתי אם לידה טבעית באמת חשובה לך, כדאי שתעשי כל שביכולתך על מנת להעלות את הסיכויים להצלחה. אמרנו שבעלך לא רוצה להשתתף בקורס. אולי קורס פרטי רק של שניכם? האם הוא יקרא חומר על הנושא? ממליצה מאוד לקחת דולה. ממליצה מאוד לקרוא: "לידה פעילה" מקום ראשון ו"טבעי ללדת" מקום שני ברשימת המומלצים שלי. לא מספיק לקרוא - חשוב לתרגל פעמיים ביום לפחות נשימות, דמיון מודרך והרפיה (אפשר במיטה, אפשר באוטו, אפשר 5 דקות בעבודה...). זה פשוט לא מצליח בזמן צירים אם הגוף לא רגיל לזה בתנאים "רגילים". ממליצה מאוד על ליס ולא על תה"ש. סיכויים יותר טובים ליפול על מיילדת מתאימה. המון בהצלחה!

בלינקה

New member
האם בן זוגך רוצה להיות בלידה?

האם הוא מסביר למה הוא לא רוצה ללכת להכנה ללידה? מעלי כתבו דברים נכונים. זה לא שאי אפשר ללדת בלידה פעילה בלי איזושהי הכנה ללידה, אבל הכנה עוזרת. מה שיותר חשוב, בעיני, לציין, זה שמאד קשה ללדת בלידה פעילה בלי תמיכה. ותמיכה צריכה לבוא מתוך הבנה של התהליך. מה לגבי ללכת לקורס הכנה עם חברה/אמא/אחות, כזו שגם תרצה להיות איתך בלידה בנוסף או במקום לבן הזוג? מה לגבי להיפגש עם מכינה ללידה לבד, רק את, ואז אין את חוסר הנעימות שאת חוששת שתרגישי בקבוצה? אני בכל מקרה, עם או בלי קורס, מציעה שתקראי את הספר "לידה פעילה" של ג'נט בלאסקז, שהוא מאד יעיל גם בהעברת אינפורמציה וגם במתן כלים, ואולי בן הזוג שלך יקרא אותו גם הוא. לגבי בית יולדות, אם את לא מתכוונת לקחת דולה, אולי כדאי שתשקלי דווקא להגיע ללידה במאיר, בחדר הטבעי שם. זו לפחות תהיה הצהרת כוונות מבחינתך, שתגדיל את הסיכוי (אבל לא תבטיח) שיצוותו לך מיילדת שתדע לעזור לך ללדת לידה פעילה.

אלמה1

New member
גם אני ממליצה על הכנה כלשהי

נסי למצוא פורמט קורס שיתאים לכם. הרבה גברים וגם נשים לא מוכנים ל-8 פגישות של פעם בשבוע כמו הקורסים שמציעים בתי החולים. למיטב ידיעתי, אצל מדריכות הכנה ללידה בגישה הטבעית שעובדות באופן פרטי, ניתן לבנות קורס שמתאים לכם הן מבחינת אורך והן מבחינת תכנים. אני המלצתי בעבר לחברה ללכת לסדנה בסופ"ש ולשלב בצימר.בעלה, שהיה אנטי, חזר מאוד מרוצה. אולי זה יתאים לכם. אני מכירה רק בחורה אחת שילדה בלידה טבעית בתה"ש בלי כל הכנה לה או לבעלה והיא לא מה"מחוברות לגופן" והתנועתיות. היא פשוט "נפלה" על מיילדת שלא הפסיקה לתת לה הוראות איך להתמודד עם הצירים ועזרה לה לעבור את כל הלידה ללא משככי כאבים וללא התערבות רפואית. הענין הוא שמדובר במזל - על איזה מיילדת נופלים, כמה עומס יש במשמרת ואיך הגוף מתנהג בזמן הלידה. לה זה הצליח, אבל לדעתי חבל לקחת את הצ'אנס. אני חושבת שבליס פחות התערבותיים מתה"ש ואולי כדאי לך לבדוק גם את האפשרות של החדר הטבעי שם (שאינו בתשלום).

ubri

New member
קודם כל תודה

בעלי מעוניין להיות בלידה אבל הוא מאמין שזה יבוא לו טבעי, הבעיה היא שאני לא סומכת על זה יותר מדי וגם לא סומכת על עצמי שזה יבוא טבעי אולי אני ארשם לקורס ואז אומר לו, אם ירצה יבוא, אם לא אקח את אחותי שהיא מטפלת בשיאצו ואעמיד בפניו עובדה שהיא תהיה איתי בלידה מכיוון שהוא לא רוצה ללמוד את מה שיצטרך לעשות ואיך יוכל לעזור לי בלידה עצמה. אני מבינה שזה גם ילד שלו אבל מצד שני זו לידה שלי ואני חייבת להחליט על מה שיקרה איתי ולא להסתמך על מיילדות או על רופאים שעלולים לדחות לי תרופות שאני לא מעוניינת בהן.... אני אבדוק לגבי ליס, אולי אעשה שם קורס הכנה. מה מחיר של קורס הכנה פרטי? מה לגבי יוגה? זה עוזר? איפה יש בת"א? מחירים? תודה לעונות

אלמה1

New member
יבוא לו טבעי

זה מושג שמתאים לסיטואציות אחרות. אני לא חושבת שהוא יכול להיות מוכן לראות אותך בזמן לידה. הרבה אנשים (כולל נשים) חושבים שלידה זה לשכב על הגב ולהרים רגליים (ככה זה מופיע בכל הסרטים) ובפועל זה לגמרי לא כך! המושגים המוקדמים שלנו לגבי לידה יכולים להשפיע מאוד. יכול להיות שהוא לא מהנלחצים, וזה טוב. אבל באופן אישי, אני יודעת שהתמיכה של בעלי היתה בעיקר מוראלית (אבל לא רק) ונבעה מתוך זה שהוא הגיע מוכן לאיך אני אתנהג בזמן הצירים ומה הוא יכול להגיד לי ולעשות בזמן הזה כדי לתמוך בי ולקדם את הלידה. מהבחינה הזאת (וגם מבחינות אחרות, כמובן) המדריכה שלנו (מרסי ד"א) היתה מעולה! אולי הוא פשוט צריך קצת זמן לעכל את הרעיון של הקורס. אם לא, אחותך נשמעת לי אופציה ראויה. באופן אישי, לא הייתי ממליצה על קורס שמתנהל בבית חולים. אני חושבת שהקורסים האלה משרתים יותר את המטרה של ביה"ח ולא של היולדת. אני לא מעודכנת לגבי מחירים של קורסי הכנה כיום, אז לא יכולה לעזור בזה, אבל כשאני ביררתי לפני שנתיים וחצי - המחירים של הקורסים הפרטיים לא היו גבוהים בהרבה מביה"ח. לצערי, לא יודעת להמליץ לגבי יוגה.

יוקטנה

New member
תשאלי אותו אם הוא יודע באופן טבעי

מה זה "פיטוצין", אם הוא יודע באופן טבעי מדוע מוניטור קבוע הינו התערבות מיותרת, אם הוא יודע באופן טבעי כיצד ניתן לגרום לצירים יעילים במקרה של לידה שלא מתקדמת. אם לא, אז תציעי לו שוב, בעדינות, לשקול ללמוד קצת את הנושא החדש הזה

לדעתי כדאי בהחלט

לערוך סיור בשני בתי החולים ולקבל החלטה היכן באופן אישי מתאים לך יותר ללדת. לגבי הכנה ללידה: חשבת על האפשרות לעשות קורס הכנה ללידה פרטני? מדריכת הכנה/דולה שתבוא אליכם ל-2-3 מפגשים ותעשה לכם קורס אחד על אחד. אולי זה הפתרון המתאים?

למעלה