משתתפת בצערך דנה, ולשאלתך:
מאד משתתפת בצערך דנה, ומקווה בשבילך שהפעם הבאה (לאחר שתתאוששי פיסית ונפשית) תסתיים בצורה טובה כשאת חובקת בזרועותייך תינוק/ת בריא/ה. אף פעם לא יודעים מה עדיף, לספר או לא לספר. הרבה פעמים ההריון נופל בתחילתו, או שלא מתפתח דופק. דברים אלה קורים בדרך כלל עד השבוע השמיני של ההריון ובמקרים מועטים, גם עד השבוע ה- 12 להריון. אך זה לא מסתכם רק בזה לצערנו. הריונות פוסקים גם בשלבים מאוחרים יותר. כשאני עברתי את השבוע ה- 12 הרגשתי "הכי בטוחה בעולם" בהריוני, לאט לאט סיפרנו למספר חברים קרובים. בשבוע ה- 13/14 סיפרנו גם למשפחה הקרובה, וכולם כל כך שמחו איתנו. ואז, בשבוע ה- 15 בסריקת המערכות, הסתבר לנו שעדיף לא להמשיך את ההריון הזה, ונאלצנו להביאו אל סיומו (עד שאושרו ההליכים הייתי כבר בשבוע ה- 16). מלבד הקושי האישי שלנו להתמודד עם הסיוט, היה קשה מאד לספר זאת גם לאנשים שכבר ידעו על ההריון. אך מאידך, את עוברת טראומה נפשית כל כך קשה בזמן הפלה, שאין שום אפשרות לעבור זאת לבד. חייבים את התמיכה של האנשים הקרובים, חייבים כתף לבכות עליה, וחיבוק להתפרק בתוכו. וצריך גם אנשים שימשכו אותך מעלה חזרה מתוך התהום שאת שוקעת ושוקעת בה. אז אין לי תשובה חד-משמעית אם לספר או לא לספר. נראה לי שאני, כשיגיע הזמן, אסתיר זאת עד לאחר הסקירה הראשונה לפחות, ואם יקרה הגרוע מכל ואאלץ להפסיק שוב הריון, אבחר למי לספר, ביודעי מי יוכל להעניק לי את התמיכה המירבית.