הקשרי שימוש בשפה
אמיל? מינסי?... ברוך הבא!! שאלת הטוב היא יופי של שאלה... כל כך הרבה תשובות אפשריות, כל כך הרבה כיווני מחשבה! למשל, גישתו של g.e.Moore שאמר שטוב הוא מושג פשוט כמו "צהוב" ואי אפשר להגיד טוב הוא... משהו אחר. ואומר מור: "טוב הוא טוב וזה כל מה שאפשר להגיד עליו". אבל אני רוצה לבחור בתשובתי הקצרה כיוון אחר: הבה נשאל את עצמנו באילו הקשר שימוש אנחנו אומרים על פלוני "הוא בן אדם טוב". כוונתי להקשרי שימוש סטנדרטיים בשפה ולא להקשרי שימוש פילוסופיים. למשל, נאמר על מישהו שהוא טוב כאשר הוא מגלה וותרנות בלתי שכיחה- זה הקשר שימוש אפשרי א'. הקשר אפשרי ב' הוא המשפט הבא: "דבר איתו שיעלה לך את הציון, הוא בן אדם טוב". כאן מדובר על העדר אסרטיביות, על זיהוי מסויים בין "היות טוב" לבין "היות מרַצה" - (pleaser ). הקשר אחר הוא זיהוי טוב עם יושר, עם הגינות..., הקשר רביעי יכול להיות זיהוי טוב עם נדיבות יוצאת דופן... ועוד אפשרויות רבות: יוצא ש'טוב' הוא מטריה מושגית שכיחה לכמה דפוסי התנהגות. אני עצמי חושב שמי שהוא 'טוב' בהכרח מוותר על השקפת עולם אגואיסטית רדיקלית, הוא בהכרח מכניס את הזולת והאינטרסים שלו למערך השיקולים שלו. אתה יודע מה, אני אפילו חושב שמי שמיוחס לו התואר 'טוב' הוא מי שמסוגל לגלות סימפתיה לאחר. (במשמעות היוונית הקלאסית של המושג sym= יחד; pathos=כאב, דהיינו להיות מסוגל להכיל את כאב הזולת בך).