שלום לכול אנשי הפורום. יש לי שאלה....

fifi01

New member
שלום לכול אנשי הפורום. יש לי שאלה....

אני מקווה שאני שואלת במקום המתאים ../images/Emo13.gif אני רוצה לערוך את ניסוי "הביצה והבקבוק" - מצאתי אותו באתר ניסויים של טל ברמן. לצורך הניסוי אני זקוקה לקרח יבש. שאלותי: 1. האם יש תחליף לקרח יבש? 2.אם לא, היכן ניתן להשיג את זה? בתודה מראש

ניסוי הביצה והבקבוק

ז"א הניסוי שבו את מכניסה ביצה גדולה יותר מפתח הבקבוק לתוך בקבוק? הוורזיה שאני מכיר היא עם חתיכת נייר בוערת בתוך הבקבוק, שמחממת את האוויר בו, ואז כשהאש נחנקת בגלל הביצה בפתח והאוויר מתקרר חזרה, נוצר תת-לחץ שאמור לשאוב את הביצה. אני לא יודע עד כמה זה עובד במציאות, אבל זה העקרון.

fifi01

New member
כן, זה הניסוי ותודה על התשובה. הנה מה שכתוב

באתר: שמים ביצה בפתח של בקבוק. מוזגים אצטון בגובה של 1 ס"מ בתוך קערה, מסביב לבקבוק. בתוך האצטון מניחים קוביות של קרח יבש, כמה שאפשר לדחוף. ואני מחפשת דרך קלה לביצוע. אתה מכיר את חימום האוויר שבתוך הבקבוק ושיטה זו מקררת את דפנות הבקבוק מבחוץ שזנו בעצם אותו רעיון, הפחד שלי זה, שבשיטה שלך, יתפוצץ לי הבקבוק. היתכן?

אם הוא פתוח בזמן החימום,

והחומר שממנו הוא עשוי עומד בחום (כדאי בקבוק זכוכית, אם ככה, או לשים בתוכו נר יציב), אין שום סיבה שיתפוצץ, כל הלחץ העודף יצא מלמעלה. הרעיון הוא לחמם את האוויר בפנים לפני ששמים את הביצה, ואז כששמים אותה הוא יתקרר יחסית. אם תקיפי את הבקבוק במי קרח רגילים בנוסף, אולי זה יעבוד יותר טוב, ואפשר אפילו לעבור את האפקט של קרח יבש מטמפרטורה רגילה.

fifi01

New member
תודה, תודה לך.

אז אתמול נערך ניסוי מס.1 הכנסתי נייר והדלקתי אותו. העמדתי את הביצה למעלה. (כמובן שהאש מייד "נחנקה וכבתה) אבל...הביצה נכנסה רק בחציה. כאילו היתה שמנה מידי. (חייבת לציין שלא צחקתי כך הרבה זמן) היום אערוך ניסוי מס. 2: אבשל את הביצה מעט פחות. ואמרח את הביצה במעט שמן תודה רבה והמשך יום נפלא (אגב, עוד רעיונות לניסויים ביתיים המתאימים לילד כבן 10 יתקבלו בברכה)

fifi01

New member
תודה רבה. מדליק. מזל שאני ה"אמא" בבית ../images/Emo13.gif אני

חושבת על הורי - היו הורגים אותי עם כאלה שטויות.

למעלה