שלום לכלום. יש לי כמה שאלות..

vadim88dd

New member
שלום לכלום. יש לי כמה שאלות..

קודם כל אני חדש פה בפורום, ואני חייב להגיד שזה פורום ממש טוב (מדפדוף של של כמה עמודים..) טוב שיש פורום שיכול לענות על שאלות של אנשים בנושא הייחודי של לימודי רפואה. אני עוד מעט בן 18, ורוצה ללמוד ללמוד רפואה. אני מועמד לעתודה, ונירשמתי לכל האוניברסיטאות, לפקולטה לרפואה ולרפואת שיניים. לצערי הרבה הנתונים שלי לא ממש גבוהים-פסיכמוטרי 681, ממוצע בגרות-צפוי שיהיה 109-110. לא קיבל ישום זימון לשום דבר. האם אני צפוי לקבל משהו עם נתונים כאלה? האם יש לי סיכוי להתקבל עם זה לרפואה/רפואת שיניים? האם אפשר לעבור מרפואת שיניים לרפואה כללית במסגרת העתודה האקדמאית (במקרה ויקבלו אותי לשם ולא לרפואה..)? האם התחרות היא פנימית? (כלומר, ממה שהבנתי יש מספר מקומות מוקצב לעתודאים, וע"פ זה נקבע הסכם לעתודאים, שהוא שונה למומעמשים הרגילים)?

ניסיון לענות,

מבחינת רפואה אין ממש סיכוי, אולי אולי, לאב"ג, אבל גם זה לא ממש בטוח (מצטער...). לרפואת שיניים, גם לא בטוח, אלה אם כן תהיינה הנחות לעתודאים (ודווקא שם הבנתי שאין כאלו). בכל מקרה גם אם תתקבל לרפואת שיניים לא ייתנו לך לעבור לרפואה כללית כיוון שצה"ל במחסור חמור ברופאי שיניים ואין מעברים בין המגמות. בכל מקרה בהצלחה!

ארגינין

New member
תשמע

זה תלוי איך שאר העתודאים במחזור שלך. אם לכולם יש פסיכו ובגרויות שגבוה משלך- אז יבחרו אותם, ואם יש הרבה חבר'ה עם פסיכו כמו שלך בשנה הזאת, אז יש לך סיכוי. בגדול הפסיכומטרי קצת רחוק.. תשמע אם תעשה בגרויות ממש ממש טובות, ואתה יחסית רואה שאתה קרוב לסכמים יש לך סיכוי טוב. (קרוב זה אפילו 6 נק' מהסכם- נניח במקום 767 יש לך 760.. זה נשמע לי די ריאלי, שוב תלוי מי המועמדים מולך). קח בחשבון שמגדילים מקומות בפקולטאות השנה, אז אולי יכניסו עוד עתודאי-שניים לכל פקולטה, ואז הסיכויים עוד קצת משתפרים. בכל מקרה אל תבנה על הדברים שכתבתי, תשקיע ותוציא בגרויות טובות ואז יש לך סיכוי.. בנוגע לזימונים- אם התכוונת זימונים לראיונות, זה בסדר.. שנה שעברה לפחות עתודאים קיבלו זימונים די מאוחר ביחס לשאר המועמדים (סביבות יוני זה היה) וזה היה זימון טלפוני, ולא במכתב מהאוניברסיטה כמו כל השאר (לפחות בשנה שלנו.. לא יודע מה הולך השנה..). בכל מקרה זה שעוד לא קיבלת זימונים לא אומר כלום..

mazuzboy

New member
אחי אני חייב להגיד לך

שאיכשהו תמיד ההודעות שלך הכי אופטימיות, :) (זה לא דבר רע)

ארגינין

New member
19 שנים של מוניטין בתחום

משתדל לא לאכזב את הקוראים :) חח תשמע גם ככה אני לא איזו סמכות, אז אם כבר מישהו קורא את הדברים שלי שלפחות לא יקפוץ אח"כ מאיזה בניין. ועכשיו ברצינות- אני משתדל לא לשפץ את הדברים שאני כותב, ז"א אני מציג נק' ריאלית.. אבל אופטימית :) טוב בקיצור- תודה

mazuzboy

New member
סבבה, תגיד

יש לך מושג בערך כמה עתודאים מנסי להתקבל לבאר שבע לרפואה כל שנה, גם הערכה גסה תתקבל בברכה

ארגינין

New member
כן..

כן אבל ההערכות האלה פה ייצרו יותר מדי בלאגן לדעתי.. אתה מוזמן לפנות אליי במסנג'ר/ ICQ אני שולח לך במסר את הכתובת..

Dr casper

New member
עתודה רפואית

היי ודים, כמו שענו לך, אני לא חושב שאתה תתקבל לרפואה עם הנתונים האלה. כמובן שאתה יכול לשפר אותם ולהתקבל, אבל זה ייקח זמן, ולכן אתה צריך להחליט אם אתה רוצה לדחות את השירות (שנת שירות/מכינה/ווטאבר) ובינתיים לשפר את הציונים, או להתגייס, לשפר תוך כדי השירות, ולנסות לעבור מהשירות הסדיר לעתודה (שזה אפשרי רק לעתודה הרפואית), או לוותר על העתודה וללכת ללמוד רפואה אחרי הצבא. לגבי תחרות פנימית בין עתודאים וכולו - אני לא יודע לגבי "מקומות מוקצבים לעתודאים", ולדעתי אין לאוניברסיטאות מדיניות רשמית בנושא. מה שכן ידוע זה שלעתודאים אין סכם משלהם, והם צריכים לעמוד באותם ספי קבלה כמו כל מועמד אחר, בניגוד למה שמספר אנשים אומרים. אם זה לא נשמע לך משכנע, אתה יכול להתקשר למדורי הרישום והקבלה של האוניברסיטאות השונות, כמו שאני עשיתי כשהייתי צעיר וטיפש ונרשמתי לעתודה. השיחה עם מדור רישום וקבלה של את"א התנהלה בערך כך: אני: "היי, אני מועמד ללימודי רפואה במסגרת העתודה. אמרו לי שלעתודאים יש סכם שונה, ולפעמים נמוך יותר מהסכם של המועמדים האחרים. זה נכון?" מזכירה עצבנית: "לא! אין דבר כזה לעולם!! מה פתאום להתקבל עם סכם נמוך מהסכם הרשמי!!!" (ניתוק)

מצד שני

אני מכיר מישהו עם 712 שלומד באת"א, שנה א'. והסכם שנה שעברה היה בכלל 725 עם מו"ר, כאשר מו"ר יכול להוריד לחלק מהמועמדים וגם להעלות את הסכם, ככה שגם בלעדיו הסכם היה כנראה בסביבות ה725.

דווקא באת"א מנהלת המרכז למרשם

אמרה במפורש (וזה מתועד) שלעתודאים עשויות להיות הקלות בסכם. גם בטכניון, כששוחחתי עם עליזה אחת, היא אמרה שיש סכם שונה לעתודאים, רק אב"ג והעברית טוענים שהסכם הוא אותו הסכם...

ארגינין

New member
זה לא שהסכם נמוך יותר

כל הקטע זה שזאת תחרות פנימית (לדעתי) ואז בוא נניח שרוב העתודאים הסכם שלהם נמוך מהסכם הדרוש (וזה מאוד הגיוני- הם לא שיפרו בגרויות ועשו כמה פסיכומטרי... כמו רוב האנשים שמתקבלים), האוניברסיטאות חייבות לקבל כמה עתודאים.. אז הן לוקחות את ה- X הטובים ביותר מבחינת ציונים ומעבירים אותם ראיונות.. לא יכול להיות מצב שלא יהיו עתודאים באוניברסיטאות, אז אין מה לעשות אבל התנאים שלהם הם תנאים קצת יותר מקלים. עובדה שאצלנו יש כמה חבר'ה עם סכם קצת יותר נמוך מהסכם שאמור להיות למועמד שהוא בא מהאזרחות

Regina Phalange

New member
אבל זאת הנחה מוטעית מיסודה

לרוב העתודאים אין סכם נמוך מהנדרש, להפך, רובם עונים לדרישות גם בלי לשפר.

ארגינין

New member
באמת?

לא יודע, רוב העתודאים שאני מכיר יש להם סכם שאזרחים לא היה מספיק.. (לרפואה, לא מדבר על שאר המקצועות כרגע)

Regina Phalange

New member
לא בדקתי את זה../images/Emo9.gif

אני גם לא מתכוונת לבדוק, אבל אני די בטוחה שלרוב העתודאים יש את הציונים, אולי לא לכולם, אבל לרובם

למעלה