שלום לכלום

shwartchz

New member
שלום לכלום

לאחר התייעצות עם ד"ר בור הוחלט לנתח את יותם לצורך העברת הגיד. היום ד"ר בור אמר לי שהניתוח כרוך בפרוצדורה נוספת לפני הניתוח -סדרה של 3 גבסים. כל גבס לשבועיים ז"א שישה שבועות נוספים של גבס לפני הניתוח !!! האם מישהו מכם שמע על זה? אנחנו פעם ראשונה שומעים על זה וזה נראה לנו בעיה גדולה ממש.

לא!!! מה זאת אומרת?, לפני הניתוח?

בשביל מה זה טוב? לא מספיק אחרי הניתוח צריכה הרגל להיות זמן רב בגבס, אז גם לפני?, מה אתם מתכוונים לעשות?, למה צריך לנתח אותו בכלל? התיקון לא טוב? תרגישו טוב נראה לי שגם אנחנו בכיוון אורית

פרלמנים

New member
שוורצים שלום../images/Emo39.gif

לא שמעתי על משהו כזה. אגב, הייתם אצל רופאים נוספים בסוף? ראיתם את הקובץ שוייגל שלח? (מצ"ב) ג'סיקה

באלי23

New member
היי שוורצים!

בן כמה יותם ? יכול להיות שהוא רוצה להביא את הרגל לזוית מסוימת לפני הניתוח? אנחנו המשכנו עם הגבסים לפני הניתוח (7 חודשים רצוף ), וד"ר בור נתן לנו יומיים "חופש" לפני הניתוח. אבל אנחנו כבר רגילים, ולמזלנו פאר עדיין לא הולכת , אז זה יותר פשוט. האם ד"ר בור ינתח? בכל מקרה כדאי לפנות לחוות דעת נוספת לפני ניתוח. כשמדובר בדבר הכי יקר לנו,אין מקום לספקות. שיהיה בהצלחה מכל ה
עינבל.

קראתם איך זה בחוברת של פוזזטי?

כי לי זו נשמעת פרוצדורה מוכרת. הוא הסביר למה? ואם כבר גבס אז לא כדאי לנסות לישון עם סד בלילה ברגל הזו ולראות אם התיקון של הגבס נשמר? אולי בפורום ביהו תוכלו למצא תשובות מפורטות. בהצלחה. ליבי איתכם.

צריך גיבוס לפני ניתוח

http://www.global-help.org/categories/categories_clubfoot.html קישור לחוברת. מצאתי עמוד 26 בחוברת של MANGMENT... אפשר גם להוריד מהאתר שלנו. קובץ בשם ponsetibook.pdf
Anterior Tibialis Transfer Indication Transfer is indicated if the child has persistent varus and supination during walking. The sole shows thickening of the lateral plantar skin. Make certain that any fixed deformity is corrected by two or three casts before performing the transfer. Transfers are best performed when the child is between 3 and 5 years of age. Often, the need for transfer is an indication of poor compliance to brace management.​

פרלמנים

New member
יישר כוח../images/Emo45.gif על הבירור ועל התשובה.

שוורצים, בטוחה שתצליחו לעשות זאת...כנראה שדר' בור צודק בשיטות הטיפול שלו, אני יודעת שהמחשבה על גבס "מקדים" קשה בעיקר שמדובר בילד אקטיבי ובריא אבל כפי הנראה זה מה שיהפוך את הניתוח לאפקטיבי יותר. אגב, רק עכשיו חשבתי על זה-אפשר לכתוב לדר' פונסטי מייל והוא עונה די מהר ובחביבות רבה, והאופציה הכי נוחה: אני שוחחתי איתו בטלפון (סימפטי מאוד וחביב ביותר) אם יש צורך בתרגום המייל לאנגלית או בעזרה ב"מונחים" מקצועיים אז אין לי בעיה לעזור. המייל: [email protected] הטלפון במרפאה: 3193563469 הנה קישור לאתר של ביה"ח באיווה ג'סיקה

shwartchz

New member
ודה לכולם על התשובות המהירות והעניניות

אנו כמובן נתייעץ עם עוד רוםא או שננים. אם זה אכן כך הפרוצדורה נראית ארוכה מאוד! כמעט 3 חודשים עם גבס! מה עושים עם הילד כל כך הרבה זמן ומה עושים עם העבודה?

פרלמנים

New member
שוורצים../images/Emo41.gif

בגבס הראשוני אפשר להשאיר אותו בגן, לא? חבל לתלוש אותו מהמסגרת בשלב כ"כ מוקדם... בעצם, גם אחרי הניתוח, אחרי שהכאבים יעברו ותקופת ההחלמה הראשונית תעבור... יש לזה תקדימים כאן, ותמיד שמענו על גננות מאוד מפרגנות והמון עזרה מצד הצוות החינוכי. שווה אולי לבדוק "בייביסיטר" צמודה בגן, שתביאו ביוזמתכם ותעזור. כמו כן, (אני חושבת שכבר הצעתי לך) לבדוק בביטוחים המשלימים (גם של הקופ"ח וגם פרטי אם יש) אם ניתן לקבל סיוע "סיעודי" של אחות או מטפלת לפחות כמה שעות ביום... עוד רעיון, שבמידה ואתם גרים ביישוב ולא בעיר גדולה-אולי לפנות למועצה המקומית ולבקש שיגדילו את הצוות בגן באופן זמני (אצלנו עושים את זה במקרה הצורך ללא תוספת תשלום של ההורים-והמקרה שלכם מוגדר "מקרה הצורך", לא?!) ג'סיקה

עם הילד

זו באמת שאלה קשה. להכין אותו מראש, אולי יש ספר בנושא? למה זה יוצא 3 חודשים גבס? לגבי עבודה, אני זוכרת שהבן של "שחר של יום חדש" הלך לגן, אולי עם ליווי. צריך לשאול בביטוח לאומי או בקופת החולים. ואולי ד"ר בור ידע.

למעלה