שלום לכל אוהבי הזוחלים

SpikyLips

New member
שלום לכל אוהבי הזוחלים ../images/Emo9.gif

אתמול קיבלתי ליום ההולדת נחש מהחברים שלי, לא יכולתי לבקש מתנה יותר טובה מזו! הוא קינג קליפורניה, והוא עדיין צעיר, אמרו לי חצי שנה... ידיד שלי שמר אותו בסוד במשך חודש וכשהוא לקח אותו הוא היה בערך בגודל 60 ס"מ, הוא גדל מאז כמובן, אבל עדיין לא מדדתי. יש לי מעט ידע מהידיד הזה שלי וגם מאח שלי שהיה לו אותו סוג נחש לפני כמה שנים. אבל אני עדיין רוצה לשמוע עצות מאחרים... אז יש לי כמה שאלות: -כל כמה זמן רצוי להחליף את שבבי העץ בטרריום? -איך אני יודעת מתי הוא מוכן לעכבר גדול יותר או לכמות גדולה יותר של וולדות? -קראתי באיזה מאמר שאפשר לעזור להשלה קלה אצל הנחש בעזרת התזת מים על דפנות הטרריום, זה נכון? (למרות שהוא השיל אצל הידיד שלי והוא אמר שהוא השיל מאוד בקלות בחתיכה אחת...) -הוא מאוד אוהב להזדחל מתחת לקערת מים שלו, כנראה כדי להתקרר, אבל זה קצת מפחיד אותי לפעמים... רק רוצה לקבל אישור שזה נורמלי... אודה לכם על כל תגובה ועצה

Omriev

New member
תשובות ...

" אז יש לי כמה שאלות: -כל כמה זמן רצוי להחליף את שבבי העץ בטרריום? להחליף כשמלוכלך, עד שלא כל כך מלוכלך אפשר להוציא את האזור המלוכלך בלבד (איפה שהצואה נמצאת ). -איך אני יודעת מתי הוא מוכן לעכבר גדול יותר או לכמות גדולה יותר של וולדות? לפי גדילתו, בגיל שלו עכשיו עכבר בוגר אבל לא ענק יתאים בהחלט, וכל כמה זמן להגדיל את הארוכה במעט (בהדרגתיות ) עד לגודל המירבי של הנחש . -קראתי באיזה מאמר שאפשר לעזור להשלה קלה אצל הנחש בעזרת התזת מים על דפנות הטרריום, זה נכון? (למרות שהוא השיל אצל הידיד שלי והוא אמר שהוא השיל מאוד בקלות בחתיכה אחת...)" אפשר, לא חיוני כמו שקרה לחבר שלך הם מסתדרים טוב גם בלי זה , אבל מומלץ להעלות קצת את הלחות בזמן הנשל . בהצלחה עם הנחש החדש ! עמרי

התזת מין על הדפנות

מעלה את הלחות בטרריום. אבל במקרה של קינגים מספיק כלי מים והם מתנשלים יופי.

תתחדשי

זה נורמאלי שהנחש נכנס מתחת לכלי מים, במיוחד אם אין לו מקום מסתור אחר (יש לו כזה?). יש להוציא האזור המלוכלך ופעם בכמה שבועות-חודשים לזרוק את כל המצע לפח לשטוף את הטרריום ולהכניס מצע חדש. אפילו כשנראה שמוציאים את הלכלוך בכל פעם שהנחש עושה צרכים עדיין נשאר "חומר" שנספג במצע ולכן יש להחליף את כל המצע אחת לכמה זמן. עכבר קטן או שניים יתאימו לו עכשיו.

SpikyLips

New member
תודה רבה לכם :)

יש לו דווקא המון מקומות מסתור, הוא אוהב להתחפר מתחת לשבבי העץ, יש לו עץ קטן שיש בו חור והוא אוהב להכנס גם לשם וגם כד שהוא נמצא בו די הרבה, יש לו גם עלים מפלסטיק תלויים שהוא אוהב להיות עליהם, ואם זה לא מספיק אז יש גם תעלות כאלה בחלק העליון של הטרריום שהוא גם שם לפעמים
אבל כנראה שהוא אוהב הכי הרבה להתחפר בשבבי העץ מתחת לכלי המים שלו... תודה לכולכם, אני מרגישה יותר בטוחה לגבי האכלה שלו עכשיו, אחזור אליכם עם יהיו לי בעיות עם זה בסוף השבוע... ושוב תודה מימני ומסמיילי

אני מקווה שיש לך טרמומטר

כך שתוכלי לדעת הטמ"פ בטרריום והיכן שהנחש יושב. לפני שתדעי מה הטמ"פ לא כדאי להאכיל.

SpikyLips

New member
ת'אמת אין לי

זה משום שלא קניתי את הטרריום בעצמי, ואני לא יודעת כמה מחקר הם עשו לפני כן... אבל אני בהחלט אקנה! אבל מה הקשר בין הטמ"פ לבין האכלה?

Itamar Levy12

New member
נחשים

ושאר זוחלים, מווסתים את הטמפ' גוף שלהם לפני הסביבה, שלא כמונו בני האדם ושאר היונקים שמווסתים את הטמפ' גוף שלנו באמצעות מנגנונים שונים(כמו זיעה וכו') לנחשים אין את היכולת הזו, הם מה שאנשים מכנים "בעלי דם קר". טמפ' נמוכה-הנחש מוריד את רמת הפעילות שלו למינימום בשביל לחסוך באנרגיה, מוריד את פעילות המטבוליזם שלו(חילוף חומרים, עיכול) מה שגורם לו לשמור על משקל גוף יציב במהלך החורף. אם תנסי להאכיל נחש בטמפ' נמוכה מידי(בלי גישה לאיזור של בערך 27.5-30 מעלות, שיהיה חמים ונוח לעיכול בו) אם הוא כן יסכים לאכול(רבים מהם פשוט לא יקחו את האוכל) הוא יקיא אותו לאחר כמה שעות. מקווה שזה יצא ברור, ניסיתי להפשיט את זה לשפה ברורה כמה שאפשר. איתמר.

naja

New member
תתחדשי.

יש בטאגליינס מאמרים תחת "בחירת זוחל ראשון". מומלץ בחום לכל מגדל מתחיל.

dreaming h

New member
תתחדשי,

וברוכה הבאה לפורום.. (נשמח אם תשארי, ותעזרי להטות את המאזניים לכיוון הנכון....
)

SpikyLips

New member
חח, הו תודה

אשמח להשאר... כולם אומרים שאני משוגעת ואיך אפשר לקרוא לנחש "חמוד", אבל אני פשוט אוהבת זוחלים!

למעלה