שלום לכל אנשי הפורום, מחפש עזרה בפרויקט כתיבה

Nech OTSoul

New member
שלום לכל אנשי הפורום, מחפש עזרה בפרויקט כתיבה

היי שלום לכולם. אני אזרח חדש בקרב חובבי הכתיבה, הייתי קורא בעיקר רומנים של פנטזיה ומדע בדיוני (עכשיו קצת פחות בגלל הצבא) ומאוד התחברתי לז'אנר הספציפי של המד''ב. הייתי כותב בעיקר למגירה קטעים וסיפורים קצרים שנעלמו לי איפושהו, ושחוץ מהמשפחה אף אחד לא הגיב עליהם (כמובן שהם אמרו שזה יפה מאוד ונפלא). מפה לשם עלה לי רעיון כלשהו שרציתי להעמיק אותו לספר. עד כה כתבתי שני פרקים מלאים, אחרי ניסיונות שכתוב ארוכים על גבי מחברת נייר והעברתי אותם אל מחשבי לבינתיים. אני אשמח לביקורת בונה לגבי הפתיחה והרקע שמתוארים בשני הפרקים האלו, האם הדמויות בנויות בצורה טובה וההתנהגות שלהם רציפה (אני מפחד לפעמים שאני נוטה לכתוב דמות באופן מסוים ואז תוך כדי שכל העלילה ממשיכה אז היא מאבדת פתאום מאפיינים שהיו לה) ובעיקר האם זה מושך כן להמשיך לקרוא. אז הנה ההתחלה לבינתיים.
__________________________________________________________________________________________________________________
חלק א' פרק ראשון

טיפות הזיעה נזלו באיטיות מסנטרו של דרייפוס. הוא סחב על גבו את ארגז הציוד. חמישים קילו של מחסניות כדורים ארוזים בתוך ארגז מתכתי. מולו נפרס נהר התמזה. מימיו צחיחים ונקיים, מלאים בדגה שונה. בתוך המים היו טבועות ספינות כבירות כשלפעמים חלקים אחדים שהתפוררו מהן צפו על פני המים. מאחורי הנהר הייתה שממה נידחת. צמחי ענק כבשו את השטח וענפיהם הכבירים עטפו את מה שנותר ממבני הענק שפעם הרכיבו את מרכז העיר לונדון. השקט ששרר גרם כל פעם מחדש לצמרמורת. בתוך הכבישים הסדוקים היו שאריות מתכת חלודה מרחפות ישנות. הרחובות שרק לפני מאתיים וחמישים שנה היו בין העמוסים בעולם התמלאו במבנים הרוסים והמדרכות שהלכו עליהם מיליארדים של אנשים בכל יום התמלאו בטחב. מאחורי דרייפוס ניצב יער אדיר מימדים שהקיף את מפעל ייצור התחמושת של משפחת המלוכה האנגלית. המפעל היה מוקף בגדר חשמלית אותה הקיפו חיות בר פראיות. רעש המכונות נשמע עוד מדלתות הכניסה משם סחב דרייפוס את הארגז אל ספינת הדגל של ענף המלוכה קוויל של משפחת המלוכה האנגלית, "אליזבת". היא הייתה שייכת אל אביו, הברון הקטור קוויל, והושאלה במיוחד למשימה זו עקב הציוד הרב שהצטרך להעמיס עליה. הדוכס הצעיר היה מופקד על המכסה השנתית של כל מפעל על כדור הארץ שבשטח משפחת המלוכה האנגלית ואזור ההעמסה היה מלא כמעט במלואו בשלל הרב שאספו מתוך כלל המפעלים שליד העיר לונדון. מבגדי פרווה וצמר עבור המלך ומלכת הקולוניה ועד לרובי סער לשעת חירום של מלחמה. הנסיעות הארוכות והעבודה הפיזית הדרושה לכל ארגז הייתה מעבר ליכולותיו של אדם רגיל, אך זה מה שהיה נדרש מעבדיהם של משפחת המלוכה.

העבדים הנחותים ביותר נשלחו אל כדור הארץ. מאז המגפה הגדולה, לא נותר אף בן אדם על הכוכב. העשירים בנו להם את הקולוניות ולקחו תחת חסותם את כל מי שיכול היה להרשות לעצמו לטוס לחלל. היו כאלה שמכרו את כל כולם כדי להינצל. בקולוניה חילקו את האוכלוסייה לשלוש קטגוריות עיקריות: איכרים, פועלים ועבדים. אלו שרצו להימלט ולא הייתה להם שום דרך לשלם למשפחות העשירות שהות בקולוניה נהפכו ישירות לעבדיהם. הם שירתו אותם עד למוות שלהם, ורבים נהרגו. החלשים מבין כולם הגיעו לאזורים אלה של כדור הארץ, אל מפעלי היצור. כסף, דלק, מזון מעובד, והכי חשוב נשק, כולם המשיכו להיווצר ותפקידם היה לדאוג כי הדבר מבוצע. בעלי המפעלים עינו כל עבד שהעז להפסיק בעבדותו או שלא הצליח למלא את המסכה היומית הנדרשת.

דרייפוס היה עבד שונה, הוא היה שייך אל הדוכס צ'סטר עצמו. ובכל זאת, רעש ההצלפה של שוט היה בין הצלילים הנוראיים ששמע בחיו. זה, וקולו של סר ג'ון סטאר רב העבדים של הנסיך. הוא היה מרושע והתייחס אליהם כמו לסמרטוטים. למזלו של דרייפוס, אסור היה לו לגעת בו בזכות השייכות שלו לדוכס. מאז גיל שתים עשרה הוא נבחר לשרת אותו ובזכות מערכת היחסים ארוכת השנים שפיתחו ביניהם הוא ניצל מנחת זרועו של ג'ון. "אסור להפיל את הארגזים!" הטון החזק של ג'ון היה מצמרר. הקול שלו מרתיע גם בלי שהוא מגביר את צליליו. דרייפוס הבחין בשוט שלו יוצא מתוך חגורתו ומצליף בגבו של עבד צעיר שהפיל את ארגז הנשק אותו סחב. הנפילה שלו על הקרקע הייתה כה חזקה עד שמסכת החמצן שלו כמעט עפה מפניו. למזלו היא נותרה שלמה מהמכה, אחרת גורלו היה נורא יותר מהבעיטה הנוספת שחטף לצלעותיו.

הארגזים הועמסו באזור המטען של הספינה. היא מהגדולות ביותר שהיו בידי משפחת המלוכה. אורכה מאות מטורים והיו לה שמונה רגליות כבירות עליהן עמדה. מתכת הטיטניום השחורה שעטפה אותה נתנה לה גוון מאיים. סמל משפחת המלוכה התנוסס על צידה, קרוב מאוד אל אגזוז המנוע האימתני שלה. הוא היה בעל עוצמה אדירה, יחד לו היו עוד שמונה מנועים, שישה פעילים בעת טיסה ושניים נוספים למצב חירום. השמשה של תא הטייס הייתה חסינה מפני כדורים. היה לה צוות רחב מאוד שאייש את כלל אגפיה המבצעיים. בין כל אגף לאגף היה מסדרון ארוך שנמשך לעשרות מטרים.
דרייפוס הניח את הארגז וניגב את זיעת מצחו בעזרת חולצתו. היא הייתה מרוטה ומאובקת מאוד. הצע הלבן המקורי שלה דהה לחלוטין. המחצלת העלובה שלבש לרגליו בקושי כיסתה את ירכיו וסימני צלקות של ענישה כיסו את כל פלג גופו התחתון.

"קשה..." מלמל אחד מהעבדים והוריד את הארגז ממנו. הוא היה בחור מבוגר בעל גוף רזה. את החולצה הוא קשר כבנדנה להגנה מפני השמש. הוא בדק את מסכת החמצן שלו והתנשף בכבדות. כל פלג גופו העליון היה מצולק בשריטות כבדות ובחברבורות. הוא לא ציפה למכת השוט בתפגע בפניו. דרייפוס התבונן על ג'ון עומד בפתח, קצה השוט שלו מכוסה בדם.

"אני חושב ששמעתי אותך ממלמל משהו?" האיש לא הגיב אלא רק ליטף את השריטה שעל פניו וליקק את הדם שנערם על האצבע. הוא השפיל את עיניו ומכת השוט הבאה הורידה אותו לחלוטין לרצפה. ג'ון החזיר את השוט אל חגורת שלו. בצד הנגדי היה לו אקדח בתוך נרתיק צהוב. בגדיו כללו מכנס עור וחולצה צמודה, שניהם שחורים והשתלבו עם החושך אזור המטען. כל פניו היו מעוותים מכוויות על לחיו, שתי עיניו הירוקות הביטו בזעם על העבד. "קום וחזור לעבודה שרץ!" פקד וירק על הרצפה לכיוון האיש. דרייפוס בחן את צעדי מגפיו, סמל משפחת המלוכה האנגלית התנוסס על גב חולצתו. הוא הוריד מידיו את כפפותיו הכחולות וסטר לעבד. הן היו מכוסות בכתמי דם שהתייבשו. "אמרתי לך לקום, לא!" הוא המשיך בצעקותיו. שאר העבדים ודרייפוס התעלמו מהמתרחש ורק המשיכו בעבדותם. הם עזרו זה לזה להוריד את הארגזים, לסדר אותם ולקשור אותם יחדיו לקראת ההמראה. זעקות העזרה של האיש צרמו באוזניהם אך הם לא יכלו לעשות דבר. ברגע שג'ון מצא מטרה הוא התעלל בה באכזריות. בשל כך הוא היה בין המצטיינים בתחום רבי העבדים.

דרייפוס יצא לכיוון שאר הארגזים. זאת הייתה ההעמסה האחרונה. הוא צעד באיטיות על הקרקע. גבעולי הדשא והצמחייה הפראית הגיעו כמעט עד לברכיו. הוא תמיד תהה כיצד העולם היה נראה לפני המגפה, כיצד פריז העיר ממנה משפחתו במקור, שגשגה ופרחה. הוא לא זכר מהו חופש. עוד מלידתו הוא זכר רק כיצד עינו אותו והכו אותו כדי שילמד איך להתנהג. את אביו ואימו הרגו כאשר ניסו להימלט ועקב גילו הקטן החליטו לרחם עליו ולהעניק אותו כמתנה לדוכס הצעיר. הוא היה כמו גור כלבים בעבור משפחת המלוכה. הוא תמיד האמין כי הדוכס שונה, בניגוד לשר העבדים ניתנה לו האפשרות לדבר ולהביע דעה. זה העיד על מעמדו המכובד. הגרביים שלבש היו מתנת יומולדת, נדיר מאוד כי בן מלוכה ישקיע בעבד שלו. דרייפוס האמין כי צ'סטר מסוגל לבצע שינוי בסדר הקיים בקולוניה לגבי היחס לעבדים. הוא הרים את ארגז הציוד האחרון כאשר הבחין בדוכס יוצא מתוך דלתות המפעל. יחד עמו צעד ראש המפעל, פועל בכיר מהקולוניה. הוא היה לבוש בסגנון אלגנטי למדי, אולם המכופתרת והג'ינס שלו, בגדים שנחשבו ליקרים מאוד גם ככה בקולוניה, נראו כאפס אל מול מראהו של הנסיך.

Nech OTSoul

New member
פרק א חלק ב'

"דוכסי, אין צורך. אני מעדיף לבצע את העבודה. אני מהיר ממנו וחבל שנישאר כאן יותר ממה שמצופה מאיתנו", קולו היא צרוד יותר מהרגיל בגלל הצמא הרב שפקד אותו. צ'סטר הביט עליו שניות אחדות והידק את שפתיו.
"שיהיה, הנח לעבד. מר סטאר, שלח את העבדים אל הספינה". המילים של הדוכס גרמו לריצה של שאר העבדים לכיוון פתח אזור המטען. ג'ון רק צחק מהאופן שבו הם ברחו ממנו. הפחד שלהם היה לו לשעשוע.

דרייפוס סיים בהעמסת הארגז האחרון ודלת אזור המטען נסגרה. ממטרות החירום החלו לפעול והורידו טיפות של מים מהתקרה. העבדים ניסו לבלוע כמה שיותר מים. כך היו משקים אותם לאחר כל מטלה בשמש, לפעמים אפילו משתמשים בשוקת. לעומתם ג'ון, צ'סטר ושאר צוות הספינה נהנו מאוכל טוב ומעדנים. לעבדים היה מגיע אוכל רק אם העבודה גלשה על זמני הארוחה שלהם, בקודמת כאשר אספו רהיטים חדשים עבור משפחת המלוכה. גם הסדרי הנסיעה היו שונים, כלל העבדים מלבד דרייפוס עצמו נסעו בתוך אזור המטען של הספינה. הוא היה בעל נפח רב. העבדים סידרו את הארגזים בשורות והשתמשו בשרשראות על מנת ללפף כל שורה בכדי למנוע פגיעה בציוד. אם הייתה שריטה על אחד מהארגזים, אחד מהעבדים היה נבחר באקראי ונהרג. בנוסף אל הארגזים עמד מקרר לכל אורך החלל ובו אכלסו מעדני אוכל ושתייה אלכוהולית. העבדים נאלצו למצוא לעצמם מקומות בטוחים בין כל הציוד. ההמראה הייתה החלק הבעייתי, לספינות אחרות שלא כמו אליזבת מאוד בעייתי לשבור את אטמוספרת כדור הארץ ורוב פצעיהם השטחיים של העבדים נבעו מטייסים בינוניים שהתקשו מאוד בכל המראה ונחיתה. למזלם אדמירל נלסון שפיקד על הספינה היה בעל צוות הטייסים המיומנים ביותר ואת הנחיתה הם בקושי הרגישו כאשר נעמדו על הקרקע.

האזעקה שהחלה לפעול הייתה הסימן להפעלת המנועים. המנוע הראשי והאדיר פעל בחוזקה והרעיד את אזור המטען. בשלב זה, ג'ון היה מגיע בכדי לקחת את דרייפוס לדוכס. "חבל שאינך יכול ליהנות מהנסיעה", תמיד צחק על העבדים שהביטו בקנאה. הם ידעו שדרייפוס מיוחד ואחדים שנאו אותו על כך, אחרים קיוו כי הוא יוכל לעזור להם בהיותו מקורב לדוכס.

דרייפוס צעד באיטיות כשמאחוריו ג'ון. הוא ידע שאסור לרב העבדים לגעת בו ולכן ניצל את הזמן בהליכה. מנגד ג'ון מלמל במרירות ושלח גם מספר קללות בלחש. לדרייפוס לא שינה דבר, הוא בהה דרך החלונות על הנוף מטה. הוא נהנה להסתכל על כדור הארץ, אולי בין החוויות היחידות המהנות שהיו לו במשך זמן העבדות שלו. ג'ון לפעמים גער בו למהר ואז דרייפוס מיהר להצביע על הגרביים הזהובות שלבש בכדי להזכיר לו כי אין לו שליטה עליו. הוא ידע שאילולא היה שייך לדוכס, גבו היה חוטף את מכת השוט האימתנית שלה ג'ון כל כך השתוקק. בעיניו השתקפה האדמה המתרחקת, חושפת בפניו את מראה החורבן וההרס של העיר לונדון. צמחים וטחב צמחו מכל עבר. אבק כיסה את הארץ ומלבד חיות הטרף שהסתובבו להן על הכבישים הסדוקים לא היה שום סימן חיים. ככל שהם התרחקו נחשף יותר ממדינת אנגליה הקדומה. היא הייתה זהה, מכוסה בצמחייה פראית וסבוכה שכיסתה את שאריות גורדי השחקים הכבירים שפעם התנוססו עד לשמיים. שבירת האטמוספרה נתנה לדרייפוס מספר שניות להמשיך להתענג ממראה האוקייאנוסים הכחולים, האדמה הפורייה. הוא לא יכול שלא היה לתהות איך וירוס קטלני אחד השמיד יותר מתשעים וחמש אחוז מאוכלוסיית כדור הארץ והאם יש רישומים לאותה תקופה עתיקה ולא מוכרת.

אגף המגורים היה הגדול ביותר בכל הספינה. הוא אכלס את כל מאתיים אנשי הסיפון, למרות שכמעט אינם נכחו בהם. חדרו של צ'סטר היה ראשון, עוקף במימדיו את זה של האדמירל נלסון בגודלו. ג'ון פתח את דלת החדר והשתחווה לפני שנכנס. "הבאתי את דרייפוס".

"תודה רבה לך מר סטאר. אתה פנוי לכל עיסוק שתבחר".

דרייפוס קד בראשו וסרק את החדר. שטיח אדום היה על הקרקע, רך מאוד וסיביו עשויים מפרווה דקה מאוד. הדוכס ישב על מיטתו עם שתי שפחות לצידו, מלבד תחתוניו לא לבש דבר. השפחות ליטפו את פלג גופו העליון, לבושות לא יותר מסמרטוט רצפה מלוכלך.

"אתה רוצה אחת?" שאל צ'סטר וקם מהמיטה. הוא התיישב בספה מנומרת לא לפני שהוציא מתוך המקרר האישי שלו בקבוק בירה קרה. דרייפוס הניד בשלילה ורק המשיך לבחון את החדר. הקירות האדומים הזכירו לו את נהרות הדם שזלג מכל פצע חדש שנוסף לו. הוא התמקד בארון בגדים עצום, ריק מכל בגד מלבד החליפה שלבש על כדור הארץ. מול הכורסה הייתה טלוויזיה רחבה. "שעשעו אותנו", הוא שמע את פקודתו של צ'סטר אל שתי הבנות. הן היו צעירות, האחת ברונטית והשנייה ג'ינג'ית, לא יותר מגיל תשע עשרה. הן החלו להתנשק בלהט אל מול חיוכו של בעליהן.

"האם אתה זקוק למשהו דוכסי? אוכל לסייע לך במשהו?" דרייפוס התיישב על השטיח ונהנה מהמיזוג האוויר הקריר שהגיח מתוך הקרקע. האוויר ייבש באיטיות את חולצתו ספוגת הזיעה. הוא בחש ברעידות מנוע הספינה בחוזקה.
"לא, אתה יכול לנוח דרייפוס. במקרר יש מספר מעדני אוכל, תתענג עליהם". דרייפוס צעד לכיוון המקרר וגילה בפנים מים צוננים יחד עם סלטי פירות ועוגת גבינה עגלגלה. דרייפוס ליקק את שפתיו והתבונן לאחור על בעליו בספקנות. "גם את המים. קדימה, תאכל! זו פקודה!"

בסיום הארוחה, אחרי שלא השאיר לו פירור אחד דרייפוס ישב על השטיח שבע רצון. הא ליקק את אצבעותיו בכדי לנקות אותן. העור השחום שלו היה מוכתם בשאריות קצפת מעוגת הגביה. "תודה דוכסי. האם אוכל להשתמש בשירותיך?"
"האם אי פעם מנעת זאת ממך דרייפוס? אתה רוצה להפגין רשמיות כי יש כאן שפחות? אתה רוצה שאגרש אותן? אנו כמעט כמו אחים אני ואתה. אתה לא צריך להתנהג כאילו אתה אחד מאותם עבדים באזור המטען". דרייפוס הניד בראשו, אף הוא לא יכול שלא היה לתהות לגבי הקשר ביניהם, האם אח אחד יפקיר את השני וייתן לו לישון על הרצפה בעוד הוא שוכב על מצעי משי רכים ומתכסה בשמיכה חמימה. הוא פנה אל חדר השירותים בכדי להתקלח. הוא קצב לו זמן של חמש דקות להתקלח יחד עם צחצוח שיניו. זה הספיק לו כדי לשטוף את שערו הכהה, להוריד את האבק והלכלוך מסביב לשתי עיניו השטניות ואף לסבן את מפשעתו ובית השחי. את כל אלה הוא למד עם הזמן, בפעמים קודמות היה יוצא כשהוא לא שטוף לחלוטין עם שאריות סבון ולא הייתה לו ברירה לשרת כך את צ'סטר עד אשר ניתן לו זמן נוסף להתארגנות. אם ירצה לכבס את בגדיו יהיה עליו להסתובב ערום ברחבי הספינה עד שהשפחות האחראיות על הכביסה יסיימו את המלאכה. דבר שכבר הספיק לקרות לו באחוזתו של הדוכס.

Nech OTSoul

New member
פרק א חלק ג ואחרון

כאשר דרייפוס יצא מהשירותים הוא הופתע לגלות כי צ'סטר גירש את השפחות והוא התלבש במהירות תוך כדי שהוא נוהם ברוגז על כך שאינו מצליח לרכוס את כפתורי מכנסיו. הוא לא טרח אפילו ללבוש את הגלימה וקשר את שרוכי נעליו בנמרצות. "מה קרה דוכסי?"

"אחד מאנשי הצוות התפרץ לחדר שלי והודיע שעליי להגיע אל תא הטייס. לאדמירל נלסון יש חוצפה גדולה מאוד להטריח אותי, ועוד לזמן אותי כאילו אני סתם פועל פשוט. הוא שכח כי אני מפקד המשימה הזאת", הוא דיבר במהרה, דרייפוס ידע כי הוא עצבני. הוא הספיק להכיר את המזג של הדוכס, הוא לא אהב שזלזלו במעמד שלו. "סיימת עם השירותים?" הוא שלח מבט חד לכיוונו והעבד הניד בחיוב. "יופי, קדימה נלך!" צ'סטר סיים לקשור את נעליו.

תא הטייס היה חדר מעוגל בצבע אפור ובנוי ממתכת כבדה. הוא היה מאויש באנשי צוות רבים. המדים שלהם היו סריגים בצבע כחול עם סמל משפחת המלוכה האנגלית יחד עם מכנסי עור שחורים. במרכז החדר עמד האדמירל כשהוא מתבונן על תרשימים של מערכת השמש ומיקומי הקולוניות השונות. הוא ניהל את צוותו בדייקנות ודקדקנות. שיערו היה אפור, פניו מקומטות קלות ועל הכתפיות שלו התנוססו דרגותיו בצבע זהוב. מבטו עבר מעמדה אחת לשנייה תוך כדי שהוא מתמיד להשקיף אל עבר השמשה הראשית. הצוות שלו התעמק במטלות שחולקו והם לא הורידו את עיניהם מהציוד היקר שאותו הפעילו. הם היו כה עסוקים בעבודתם עד שלא שמו לב לכניסתו של צ'סטר.

"מה העניין אדמירל?!" שאל הדוכס תוך כדי שהוא צועד במהירות אל מרכז החדר. "לקרוא לי בצורה כה בהולה, עם שליח. אני מקווה שיש לך סיבה לכך".

"אכן יש עניין דחוף ביותר", הקול של נלסון היה מאוד כבד ועמוק, הורגשה בו זקנתו של האדמירל. "סופת אסטרואידים חוסמת את דרכינו מקדימה, ככל הנראה שהם נמשכו בשדה כבידה של אחד מהכוכבים..."

"לא מעניין אותי שטויות האסטרונומיה שלך. אני רוצה לדעת מה הדבר הזה קשור למשימה שלנו. מדוע עליי להיות מודע לכך? ולדאוג מכך?" צ'סטר קטע אותו בדיבור רוגז. "האם זאת מטרת הקריאה שלך?!" הוא הידק את לסתותיו.
"אילו היית נותן לי לסיים את המשפט, היית מבין כי אנו נאלצים לשנות את מסלול הטיסה שלנו. הדבר יגרום לכך אנו נסטה אל תוך שטח הקולוניה הדרום-אמריקאית, ככל הנראה נחדור אל שטח החלל של משפחת המלוכה הברזילאית. אני לא מסוגל לבצע מהלך שכזה ללא אישורך דוכס", נלסון לא התרגש מהבעת פניו הכועסת של צ'סטר.

"אתה מפקד הספינה, עשה מה שנראה לך כנכון. אם הדרך היחידה שלנו להגיע חזרה הביתה היא על ידי הנתיב הזה, עשה זאת". צ'סטר הסתובב לכיוון היציאה והחל לצעוד.

"ומה יקרה אם נותקף?" שאלתו של האדמירל עצרה את צעדיו של הדוכס. הוא הוריד את מבטו לרגע והביט לאחור. "האם להשיב באש? או להימלט?".

"נצור את האש שלך. אנו לא נפתח במלחמה בין קולוניות עקב עניין פעוט כמו מעבר. צור איתם קשר והסבר לנו את המצב שלהם".

"אתה לא מבין!" גער נלסון. "אם הם יחליטו לירות, אני צריך לדעת כיצד להשיב. אין שום הבטחה כי בספינה שתתקוף אותנו יושב לוחם ברזילאי שבכלל דובר אנגלית, וידוע כי הברזילאים לא חסים על פני מי שעובר בשטחם!" צ'סטר הסתובב כעת וכיווץ את גבותיו.

"אני מודע לגבול הדק ולמצב העדין ששורר בין הקולוניות ומשפחות המלוכה השונות. אני אומר לך שוב אדמירל, אתה תיצור קשר עם הברזילאים עוד לפני שניכנס לשטחם ותסביר את המצב. אני משוכנע כי הם יבינו את מצבינו. זאת מילתי הסופית בעניין", דרייפוס עקב אחרי צ'סטר אל היציאה. הוא שלח מבט לאחור מתבונן על פרצופו המודאג של האדמירל. הוא שב לחילוק הוראותיו ונאנח.
_____________________________________________________________________________________________

אחרי צפייה כי כמות המלל ארוכה למדי, האם לפרסם גם את הפרק השני? או שלתקן ראשית את הפרק הראשון ובהתאם לכך לעבור על הבא?

תודה רבה לכל מי שמגיב לעזרה.

אני לא ממש אחווה דעה

כרגע פשוט אין לי ממש סבלנות לקרוא סיפורים עמוסים בפרטים (וזה תקף לסיפורים רבים וטובים אחרים). ממה שאני רואה זה כתוב די טוב, אבל, אני גם לא מספיק מיומן בכתיבה בעצמי ככה שקשה לי לקבוע מה נכון ומה לא נכון.

מה שכן, אולי כדאי לך לתאר את העולם באופן כללי. לפי מה שאני רואה, מדובר כאן בעולם עתידני בו האנושות התפצלה לחלל וכדור הארץ (לאחר מגפה כלשהי) מאוכלס ע"י עבדים. אישית אני נוטה לאחרונה להיות יותר "סלחן" לגבי תיאורי עולם שיש בהם משהו לא הגיוני (העולם ב"משחקי הרעב" יחסית מופרך, למשל), אבל יש כאלה שכמה דברים כאן עשויים לצרום להם.

למשל, העובדה שפתאום יש לנו עבדים. הרי בסה"כ ככל שהאנושות מתפתחת יש התקדמות בקטע הזה של זכויות אדם. אם אתה הופך את העבדות למשהו מקובל, אז אולי צריכה להיות סיבה לנסיגה הפתאומית הזאת.

אבל, כאמור, ממה שאני קראתי, הסיפור כתוב היטב והביקורות שלי נוטות פחות לאפיין את הדעה הכללית ככה שכדאי לקחת את דברי בערבון מוגבל מאוד.

שיהיה בהצלחה!

Nech OTSoul

New member
תודה על התגובה

אני מעריך מאוד שהגבת והבעת עניין. אני דווקא לא חושב שהעולם שיצרתי הוא מאוד הזוי...כן לקחתי מקרה קיצוני מאוד אני מודה אבל סנריה שכזו יכולה לקרות.
&nbsp
מודה לך מאוד על התגובה

זה סתם משהו שנראה לי מוזר

אבל כמובן שאפשר למצוא צידוק לזה וזה גם לא בהכרח כזה עקרוני.
&nbsp
אין בעד מה

עצרתי אחרי הפסקה הראשונה.

עבורי, כשמדובר בתוכן לקריאה מהמחשב, זה יותר מדי דמויות במעט מדי נפח.
&nbsp
הערה: לטיטניום יש צבע כסוף ולא שחור (שאלה של כמות אלקטרונים בקליפה החיצונית).

למעלה