שלום לכל האבות וחג שמח

נוגי4

New member
שלום לכל האבות וחג שמח

אני נוגי, "שכנה" מקומונת אמהות, ואני פונה אליכם בבקשת עזרה. אני כותבת עכשיו את העבודה הסמינריונית שלי לסיום התואר, עד עכשיו אספתי כבר 120 שאלונים, ואני צריכה מאתיים, כלומר....נשארו לי עוד 80. הבעיה היא, שמטבע האוכלוסיה שפניתי אליה, רוב השאלונים שלי מולאו ע"י נשים, ואני צריכה עוד 70 גברים בערך. בקיצור, מבקשת שתפנו בערך 10 דקות מזמנכם על מנת למלא את השאלון שבלינק המצורף. העמוד הראשון דורש טיפה סבלנות, אבל אחריו מגיעים שני עמודים קלילים וקצרצרים, מבטיחה. אנא מלאו אותו עד הסוף, כולל פרטים דמוגרפים (לא מזהים), אחרת זה סתם שאלון שהולך פייפן. במאמר מוסגר חייבת להתפעל מהפורום שלכם, אמנם לי יש בנזוג רגיש ומתחשב, אבל אבות כמוכם לא הכרתי בחיים שלי - שמסוגלים לנהל דיונים על עגלות, ועל ערכים בגידול ילדים. פשוט לא הכרתי בחיים גברים שזה ממש מעניין אותם. הייתי צריכה לדפדף קצת כדי להשתכנע שבאמת מדובר בגברים, ולא השתלטות נשית על הפורום שלכם. אני בטוחה שהנשים שלכן מה זה מאושרות..... חג שמח.

ferdinand

New member
אחרי כל המחמאות שהרעפת עלינו,

אי אפשר להתעלם!
אשתדל להיכנס מאוחר יותר ולשבת על זה ברצינות (נראה לי שזה מש'ו שדורש יותר מעשר דקות
) אבל יש לי כמה בעיות עם השאלון: ישנן הגדרות של ערכים, שהם חשובים לי באופן כללי, בעולם... למשל: סמכותיות או כח חברתי. חשוב לי שיהיו מנהיגים סמכותיים (מהבוס שלי ועד לראש הממשלה) אבל אני לא ממש כזה, וזה פחות חשוב לי באופן אישי. האם במקרה כזה לדרג את הערך הזה נמוך יחסית? הגדרות אחרות לדעתי עוסקות יותר בתכונות, לא הייתי מגדיר אותן כ-"ערכים", כמו למשל סקרנות, יצירתיות וכו' אני יכול לדרג את מידת ההערכה שלי לתכונות אלו, קשה לי להתייחס אלהן כ-"ערכים". חלק מההגדרות לא מוגדרות נכון - מוגדרות ע"י שם תואר ולא שם עצם למשל: מתון, נאמן, מצליח, סלחן וכו', היה צריך להיות: מתינות, נאמנות, הצלחה, סלחנות/סובלנות וכו'. ולבסוף חלק מההסברים בסוגריים הם בעיתיים, מהווים פרשנות מסויימת להגדרה, כך למשל: "חכמה (הבנה בוגרת של החיים)" חכמה - ידענות, למדנות, אינטליגנציה אינה זהה ל-"הבנה בוגרת של החיים" כלומר אם שתי ההגדות הללו היו בסעיפים נפרדים, הייתי מדרג אותן באופן שונה!. בכולופן שיהיה לך בהצלחה וחג שמח.

נוגי4

New member
תודה ../images/Emo9.gif

שמחה שנהנית מהמחמאות, הן מגיעות לכם במאה אחוז. שמחה גם שזה שכנע אותך למלא
לגבי ההערות - אני מסכימה עם רובן, אלא שהשאלון הראשון הוא שאלון של פרופ' שוורץ, מומחה רציני מאוד לחקר הערכים, והוא תוקף כבר מכל הכיוונים ונבדק ע"י מאות אם לא יותר נבדקים. כך שגם אם היו לי הערות לא הייתי יכולה לשנות אותו. לגבי השאלון השני - הוא שלי, כך שאם יהיו לך הערות עליו - אני אשמח לשמוע. בכל אופן, אני חושבת שאתה צריך לשאול אילו ערכים חשובים לך בעצמך, ולא באחרים סביבך, כך שאם חשוב לך שיהיו מנהיגים סמכותיים, אבל לך עצמך לא חשוב להיות סמכותי, הייתי מדרגת את הערך כנמוך. כך גם לגבי תכונות - האם חשוב לי שתהיה לי התכונה המסוימת (ולא משנה אם בפועל היא קיימת בי או לא). מקווה שעניתי לך, ושוב תודה על ההענות.

למעלה