שלום לכל האהובים.

אהלן ושבוע טוב + פרשת השבוע....

אצלי גם מתחיל להסתדר בעקבות האיזופטיה... אפרופו חתולים... יש משהו לעשות בעניין ? איכשהו יצא שמאז שהתחלנו לדבר על זה נהייתי מוקף באוהבות חתולים... הגוף שלי ממש נכנס לסטרס מזה (או מהמחשבה שאני יכול לשאוף אלי את השערות עם האלרגיה אלי) פשוט מוקף מכל עבר.... כמעט לאן שאני לא פונה. יכול להיות שהגיע הזמן לעבור משהו גם בעניין זה, האפשרי ? שיהיה אחלה שבוע וחודש טוב חודש הגאולה אפרופו פרשת השבוע - פרשת תזריע אחד הדברים המעניינים בפרשה שעוד לא נתקלתי במדרש שמדבר על זה, רק איזכור מעניין בספר "מי השילוח" (ר יונתן מאיבשיץ מקובל אירופי שתלמידיו כתבו את תורתו) הנושא המעניין הוא שהכוהן בעיניו הוא זה שבוחן את הנגעים ומחליט האם הם נגע צרעת או משהו אחר. המשמעות היא האם הנגע = הפצע מטמא, והאם צריך לעבור תהליך של טיהור, או שמדובר בפצע שאינו מטמא. יש פסוק שנחרת בראשי - "לכל מראה עיני הכהן" יש כאן אמת מידה אובייקטיבית הכתובה בטקסט - האם הנגע נראה "עמוק" לתוך העור, האם השערות הפכו לבנות וכו' אבל ישנו גם קריטריון סובייקטיבי - "מראה עיני הכהן" והוא תלוי בראייה של הכהן שרואה את הנגע. מזכיר במשהו את הטיפולים ההומאופטיים. שאני בא ומראה את "הנגעים" ויש להם שני מימדים - המימד הפיזי - האם יש אסטמה אין אסטמה, האם כואב כאן או שם, אבל יש גם את המימד העמוק יותר, הרובד הסמוי לכאורה מהעין ה"פיזית" - מראה עיני הכהן. אותה ראייה עמוקה הבוחנת את הנגע. אז שיהיה בסימן בריאות והחלמה ודרך צליחה לכולנו דניאל

ענת תודה על הטרנטולה.

מעניין שהיום באחת מתוכניות הבוקר המוקדמות ובמסגרת שבוע המודעות העולמי להומיאופתיה קלאסית, ראיינו הומיאופת קלאסי שהביא מספר רמדיס לדוגמא וכיכבה שם הטרנטולה. צירוף מקרים מה ?
קצת על הקשר בין העכבישים להומיאופתיה- מאת ענת בהומיאופתיה משתמשים בחומרים שונים כדי לייצר תרופות- מינרלים, צמחים, בעלי חיים ועוד. גם לעכבישים יש מקום של כבוד מבחינת ההומיאופתיה. קיימות מספר רמדיס (תרופות ) מעכבישים שונים למשל מהאלמנה השחורה, הטרנטולה ועוד. אם נחשוב על העכבישים כקבוצה נזהה אצלם סממנים משותפים. לדוגמא: דריכות, ערנות, תנועתיות, אלימות, בניה, מלכודת, קורים, מהירות, הפתעה, שיתוק, רעל, ועוד. אנשים המוטבים מרמדיס המופקות מעכבישים הם אנשים שהסימפטומים הפיזיים והנפשיים שלהם מזכירים את התנהגות העכביש, הן בטבע והן בפרובינג- תהליך האימות, בו הרמדי ניתנת לנסיינים והם מדווחים על סימפטומים שונים שמתחוללים בהם בהשפעת הרמדי. (הנסיינים אינם יודעים מאיזה חומר יוצרה הרמדי). אחת הרמדיס הידועות ביותר בעולם העכבישים היא הטרנטולה. הטרנטולה היספניקה שנקרא גם עכביש זאב, מתאפיין בחוסר שקט, בנמהרות ואימפולסיביות. גם האנשים שנעקצו מהטרנטולה חשים כך וזאת מכיוון שה"מידע העכבישי" שהעביר להם החומר גורם להם אימפולסיביות, חוסר שליטה, ריגושים ממוזיקה וריקוד, ריגוש מיני, דחיה מצבעים חזקים ועוד. מספרים כי בליזאנו בתקופה שלפני מלחמת העולם השניה תועדו מקרים רבים של טקס הטרנטיזם. בעת קטיף היבול נכנסו נשים וגברים למצב של דיפרסיה ומעין קפאון, כנראה מעקיצת העכביש. האנשים נחלשו עד שאיבדו את יכולת העבודה שלהם. כדי להוציאם מהמצב הקטטוני, היו קוראים לקבוצת נגנים שניגנה במרץ את ריקוד הטרנטלה. הקבוצה ניגנה עד שהחולה היה נתפס לצליל מסוים במוזיקה, קם ורוקד במשך שעות עד להתמוטטות, שלאחריה היה נרדם ומתעורר חיוני וכשיר לעבודה. היום מפיקים תועלת רבה מהרמדי אצל ילדים ונוער המתאפיינים בחוסר שקט ותנועתיות רבה, למשל במקרים של אוטיזם ושל A.D.H.D אגב, על העכבישים נאמר כי הם אוהבים לנוע ולגלוש ברשת, אהבה משותפת להם ולנו... ענת

למעלה