שלום לכל האמהות ושאלה

שלום לכל האמהות ושאלה

שלום בנות, סליחה על השאלה שקצת אישית, אבל חשובה. באיזה גיל התחלתן טיפולים? ובאיזה גיל ילדתן? אני שואלת, כי אני עוד מעט בת 40, והרופא אמר שטפולים בגיל כזה יכולים להיות שנתיים, כלומר יש סיכו שהלידה תהיה בגיל 43-44. מה אתן אומרות? לא מאוחר? וגם איך אתן מסתדרות מבחינה כלכלית? אני אומנם עובדת והמצב לא רע, אבל אין עזרה בכלל וגם מסגרת עבודה נוקשה, מהבוקר עד הלילה. אכן יש אפשרות לסיים בשעה 16:00 או אפילו ב 14:30, אבל המשכורת תרד משמעותית.

זה מאוד עניין של גוף ומזל

אני התחלתי טיפולים של IVF סביבות גיל 40, טיפול ראשון הניב כלום, אפס, כאב לב.
טיפול שני (IVF) הניב הריון שנפל בשבוע 9, וטיפול שלישי הניב תינוקת מתוקה.
כך ש... התחלתי לפני גיל 40 וילדתי בגיל 41.
&nbsp
אם זה מאוחר? אני מקווה שאצליח לחיות חיים שלמים וטובים עם הילדונת שלי.
&nbsp
לגבי להסתדר כלכלית, משנים סדרי עדיפויות

אני אף פעם לא הייתי בזבזנית גדולה, ואני חיה בצניעות בדירה שכורה,
אין לי רכוש כמעט בכלל... מסתדרים.
&nbsp
לגבי העבודה, פה באמת תצטרכי לעבור איזשהו שינויי בשעות אם את עובדת עד מאוחר, אלא אם את מחליטה שאת לוקחת בייביסיטר או מטפלת שתוציא מהגן ותהיה עם הילד עד שאת חוזרת, שזה גם בסדר. ואפשר גם לקחת בייביסיטר ליום יומיים בשבוע ובהם לעבוד ימים ארוכים, או להחליט שעד גיל שנה את יוצאת מוקדם... תלדי ואחר כך תחליטי מה מתאים לך ולילד

&nbsp
בהצלחה!
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

בלונזית

New member
לי

באמת לקח המון זמן 5 הזרעות ( אם זכרוני אינו מטעה אותי ו 10 ivf. התחלתי בגיל 40 לערך והצטערתי שלא התחלתי קודם כי הדרך היתה ארוכה וקשה. אם כי התוצאה הצדיקה את המאמץ. הרצון לילד הלך והתעצם ככל ששקעתי בטיפולים. כך שהקושי הכלכלי לא היווה שיקול והיה לי ברור שאמצא דרך להסתדר כך או אחרת. אם ברור לך שאת רוצה ילדים, חבל לחכות כי כל שנה מחירה בהשגת הריון קריטית. בהצלחה

אמאנחל

Member
מנהל
ברוכה הבאה

אני התחלתי הזרעות לקראת גיל 39 וילדתי בגיל 40. ואחר כך את מספר שתיים ילדתי בגיל 42, אחרי הזרעות עם הורמונים אבל בלי IVF. כך שיכול להיות שיהיה קל או קשה תלוי במזל ובמצבך הבריאותי הכללי. עד שלא מנסים לא יודעים.
ללדת בגיל 43-44, זה אכן מאוחר יחסית, אבל זה תלוי בך: אם את מרגישה שיש לך את האנרגיות ובעיקר את הרצון לגדל ילד. זה לא חובה. אפשר להיות מאושרים גם בלי ילדים. אם את רוצה לקרוא קצת על הגישה של חיים בלי ילדים את יכולה להיכנס לפורום של "נשים שלא רוצות ילדים" ולקרוא גם שם. לא צריך ילדים בכל מחיר. יש לגידול ילדים מחירים שלא כל אחת בוחרת לקחת על עצמה.
(למען הסר ספק, עבורי זו הבחירה הכי טובה שעשיתי בחיים שלי).
&nbsp
מבחינה כלכלית, את יכולה להסתכל בצד שמאל ב"הודעות נבחרות" ולמצוא שם שרשור על העלות של גידול ילדים.
&nbsp
לגב שעות העבודה, בכנות, אם תבחרי לגדל ילד, את תצטרכי (ואני בטוחה שגם תרצי
) לעבוד הרבה פחות שעות. את הרי רוצה לגדל את הילד, ולא להוליד אותו ולתת למטפלות לגדל אותו. ילדם צריכים אותנו איתם בבית אחה"צ עד גילאי העשרה. זה לא רק בשנתיים הראשונות. אם את חוזרת מאוחר כל יום, זה מתכון לצרות. ילד בלי הורים זמינים גדל עם בעיות. לחזור מאוחר פעם או פעמיים בשבוע, כמו שהציעו כאן, זה יכול להסתדר. אבל השאלה היא כמה מאוחר זה מאוחר. אם זה אומר שהילד לא רואה אותך יממה שלמה כי הוא ישן כשאת חוזרת, לדעתי האישית זה לא טוב.

אתוש42

New member
א

אינני יודעת על סמךמה הוא קבע כמה זמן יימשך התהליך, אולי לפי הפרופיל ההורמנלי, או סטיסטקה אני בגיל ארבעים וקצת נקלטתי בהזרעה ראשונה, אז תחשבי חיובי תעשי הליכות אומרים שדיקור זה מצויין אני לא נסיתי ושיהיה לך המון בהצלחה,
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
מסתדרים

אני

עשיתי הזרעה ראשונה לפני גיל 35 וילדתי צמוד ליומולדת 37 אחרי כמה IVF
עכשיו עם מס' 2 עוד יותר קשה לי ונראה לי לא יגיע כ"כ בקרוב

מה לעשות, האופטימיות התמוססה ביחד עם כל המוקפאים שהיו שלא שורדים שום הפשרה.
אני גם מצטערת שלא התחלתי לפני, אבל לא יכולתי לדעת את זה לפני כן.
מבחינה כלכלית - קשה, לא אשקר. קשה לי עכשיו ולא יודעת איך אסתדר עם עוד ילד...
מניחה שכמו שרבים אומרים - מסתדרים...
לפני הלידה (עד ממש יום לפני) עבדתי 12 שעות ביום אבל יש לי מקום עבודה מתחשב ולא הייתה לי שום בעיה להוריד בשעות. הבעיה היחידה היא שזה פגע לי משמעותית במשכורת.
גיל 42-44 אכן מעט מבוגר, אבל זה רק גיל. זה לא הרגשה ולא שום דבר אחר. מה שחשוב הוא שתהיי מוכנה לילד ותתני לו את הכי טוב שאת יכולה
המון בהצלחה

a morph

New member
התחזיות האלה של רופאים מצחיקות אותי

מאיפה התחזית של שנתיים?
אי אפשר לדעת כמה זמן זה יקח.
כלומר, כמובן שיש פרמטרים אובייקטיביים כמו גיל ורזרבה שחלתית, אבל גם הם לא מנבאים ב-100%, ובוודאי שלא עד לרמה של טווח זמן.
יש כאלה שמתחילות בגיל 40 ויולדות תוך שנה-שנתיים ויש כאלה כמוני,
שמתחילות בגיל 34 וכל רופא שהן פוגשות מחייך ואומר שהוא צופה הריון בקלות ובקרוב,
והן בינתיים "חוגגות" שנה+ בטיפולים עם הריון שהפסיק להתפתח והפלת ציטוטק.

זואילי

New member
שלום

התחלתי טיפולים בגיל 33
ומעולם לא הריתי. אחרי ככ הרבה IVF וגם תרומת ביצית ושנים של השחתת הגוף עם הורמונים - אימצתי את בתי כשהייתי בת 39.
כן... לצערי אני חושבת שגיל 40 הוא מאוחר, לכן אני חושבת שבגיל זה חייבים לבחון היטב את כל האספקטים ואם הכיוון הוא כן כן כן ויהי מה - אז לרוץ על זה. אבל עם עיניים פקוחות. לארגן "תוכנית" פעולה.

כלכלית - עניין של התנהלות וסדרי עדיפויות.
עבודה - כשהייתי בת 30 שיניתי כיוון בחיים וגם גישה... כדי להכין את עצמי להמשך. אני עובדת באותו מקום עבודה כבר עשר שנים. משכורת קטנה אבל יופי של שעות וטפו טפו יופי של מקום. כזה שמאפשר לי להיות אמא (וכאמור כלכלית השכר עלוב חחח אבל אז חוזרים למה שכתבתי על התנהלות... ).

בהצלחה!!

s p r i n g1

New member
מה שמשנה בסוף זה המצב האישי אצלך...

סטטיסטיקה שמטיסיטיקה, יש פה מספיק נשים אחרי גיל 40 שהתהליך לא לקח להם הרבה ויש צעירות יותר שלקח להם הרבה, הכל בסופו של דבר המצב האישי שלך...
לי אגב רופא הנשים אמר בזמנו שסטטיסטית אין לי כמעט סיכוי
ואני די התרסתי נגדו בשחצנות שהוא עוד יאכל את הכובע....טוב לא ממש הבנתי מה קורה במציאות הסטטיסטית.. אבל בסופו של דבר הוא באמת היה צריך לאכול את הכובע כי הייתי בהריון של הגדולה תוך ארבעה חודשים מתחילת התהליך.... :)
בזמנו יועץ של מכבי אמר לי לא להתיחס לגיל ובגדול שעד שלא מגיעים ל IVF בעצם לא יודעים מה קורה באמת ולא להתיחס לסטטיסטיקה...כי רק ב IVF רואים בתנאי מעבדה מה קורה ואם יש הפריה ואם יש התחלקות ומה מצב העוברים...
אני חושבת שהכי טוב שתשבי עם דף ותכתבי על דף מה את מוכנה לעבור וכמה את מבחינתך מוכנה להקדיש לכל שלב, כלומר כמה הזרעות בלי הורמונים... כמה הזרעות עם, ומתי תבקשי לעבור ל IVF כמובן תלוי ברופא, לבדוק מראש לאיזה רופא פוריות את רוצה להגיע....חשוב שתחליטי מראש כמה זמן את מוכנה להקדיש לכל שלב ומה תעשי וכיצד תנהגי במקרה של אי הצלחה.
ווכל הזמן חשוב לחשוב אופטימי וחיובי...
יתכן שבקופת חולים שלך חשוב שתלכי מראש ליועץ שיתן לך מכתב ובו כתוב מה ההמלצות שלו לתהליך ומה ההמלצות שלו לכל שלב, יש קופות חולים שבלי אישור יועץ לא יקדמו אותך בשלביםחשוב במיוחד לגבי זמן הקפצה ל IVF.
שיהיה
להגשמת החלום במהרה

למעלה