שלום לכל האנשים עם ברכיים!

ברך

New member
שלום לכל האנשים עם ברכיים!

שלום לכם אנשיי הפורום היוגיסטים אני חדש כאן ורציתי לשאול בתור אחד שמתקשה מאוד לשבת ישיבה מזרחית בעקבות רצועות מאוד לא גמישות, האם ניתן להגמיש את הברכיים בלי לפגוע בהם? אם כן, איך? בתודה ... האיש בעל רצועות הברזל

יוגי בר

New member
אל תרד על הברכיים......

אוקצור דיר- באלאק על הברכיים. למה מה? קל מאוד לפגוע בהן, לוקח להן המון המון זמן להחלים ולשקם. ביננו, אף אחד לא יעמיד אותך למשפט באם לא תשב ישיבה מזרחית. שב ישיבה יפנית.ועכשיו, שמע את כל הסיפור: 1.. ברכיים אי אפשר להגמיש, יש להן רק כיוון תנועה חופשי אחד. כל נסיון להטות את הברך לכיוון לא מצוי יביא למצב לא רצוי. אל תטה ואל תעשה את זה. קישורים ורצועות אפשר למתוח. 2.מה הסוד? הסוד הוא לא בברכיים אלא במותניים. ככל שחגורת המותניים שלך תהייה יותר משוחררת ורפוייה כל תוכל בקלות לשבת בכל ישיבה כולל ישיבת לוטוס. 3. איך עושים את זה? תיצור הגבהה. תשב על כרית אחת או על כריות. ככל שאזור הישבן שלך יהיה מוגבה מהרצפה כל יקל עליך לשבת בכל תנוחה.ולהתחלה.. תבצע את תרגיל הפרפר. וכך עושים אותו. בישיבה על כריות הצמד את כפות הרגליים זו לזו והנע את הברכיים+ הירכיים מעלה מטה. במהלך הזמן תפתח חגורת המתניים שלך. לאט לאט יתקרבו הברכיים שלך לרצפה ותווכח שתוכל לשבת ישיבה מזרחית בקלות. תאמין לי, אני מכיר צעיר שהיה באותו מצב וכיום מסוגל לבצע כל תנוחה וכל ישיבה כולל התנוחות המורכבות ביותר. כמה זמן זה לקח לו ומתי הוא עשה את זה? זה לקח לו שנה והוא צפה המון בטלוויזיה. אל תתייאש- זה עובד! חג שמח ובהצלחה יוגי בר

ברך

New member
שלום יוגי!

תודה רבה על ההתיחסות והעזרה כבר אני אתחיל בתרגיל הפרפר כל בוקר! בקשר לישיבה המזרחית, כשאני יושב ישיבה מזרחית והברכיים שלי גבוהות מאוד אני לוחץ אותם אחריי זמן מה אני יכול לשבת ישיבה מזרחית (מתוחה מאוד) וקשה לי מאוד לאחר מכן ליישר את הרגליים אבל כשאני מצליח ליישר אותם אני מותח את הצד הנגדי ואני יכול ללכת. חלק מהכאבים שיש לי מישיבה מזרחית כשאני מצליח הם לא רק ברצועות בברכיים אלא גם בפרקים של הרגל ומכאן, קשה לי גם לשבת ישיבה יפנית כי הפרק נמצא מאוד במתיחה וגם בישיבה היפנית קשה לי להניח את הישבן על העקבים ...בגלל הברכיים למרות שלפעמים אחיי הרבה זמן שאני מנסה אני מצליח, ואז קשה לי מאוד לקום וללכת בגלל שאני מרגיש את הרצועות כמו גומייה שמתחו אותה יותר מידי ועכשיו היא יותר ארוכה מבהתחלה, בקיצור יש לי בעייה של אי יתר גמישות. אם תוכל עוד לעזור לי אני אשמח מאוד בתודה מראש.... ברך

ברך

New member
הוספה

נ.ב כשאני יוצר הגבהה ומנסה לשבת ישיבה מזרחית זה לא ממש עוזר לי ...גם אם ההגבהה היא גבוהה מאוד, וניסית את כל הגבהים שבאמצע ולכן נראה לי שיש לי בעייה ברצועות עצמן ולא במותניים. דרך הגב ישיבת לוטוס היא החלום והמטרה שלי.

יוגי בר

New member
היפנית המזרחית...

1. תתחיל בישיבה יפנית אבל תוסיף לזה טריק. אל תשב על כריות. עשה/בנה לך שרפרף ישיבה יפני אורגינלי. מאוד פשוט. משטח הישיבה רוחב: 40 סמ´. אורך 20 סמ´ והרגליים כל אחת באורך של 20 סמ´ אבל הגובה משתנה בצד האחורי של הרגל זה 14 סמ´ ובצד הקדמי 12 סמ´.סוג העץ: אורן בהיר-קל מאוד. עכשיו, כשאתה יושב על השרפרף אין לך בכלל מאמץ על הברכיים מצד אחד. מן הצד השני הקישורים העליונים של כף הרגל- השוק והירך נמתחים. נסה את זה למשך כמה חודשים מול הטלויזיה. לגבי הרצועות, באם הן כואבות פשוט הנח להן כנראה שהן מתוחות. על תעמיס עליהן מתח נוסף, אפשר להן לנוח. זו התרופה הטובה ביותר. הישיבה על השרפרף פשוט תורמת לכך. היא מקלה את העומס על הרצועות ומאפשרת לך לשבת עם גב ישר. אחלה למדיטציה. 2. לגבי הישיבה המזרחית או כל ישיבה עם רגלייים משוכלות. מה שקורה פה- וזה כמו שאתה מרגיש -נוצר לחץ חזק על הרצועות ועל שרירי הירך והשוק. הפתרון: בנוסף למושב או לכרית שאתה משתמש לישיבה, שים לך שני כריות קטנות או שני ספוגים בגודל זהה מתחת לכל ירך. כך יכולה הרגל להיות מקופלת ומשוחררת וללא עומס על שרירי הירך והשוק. זה עובד. אבל, נסה את זה רק אחרי כמה חודשים של ישיבה על השרפרף. חשוב שתזכור!! המטרה בתרגול יוגה היא לא לסבול. ובטח ובטח לא לעבור את סף המאמץ והכאב. לך על זה ושיהיה בהצלחה. אל תדאג, הלוטוס עוד יגיע אליך. יוגי בר

צוריבר

New member
ישיבת לוטוס

השאלה שלי האם הגיל אינו משפיע על גמישות הרגלים והמותניים? ואם כן מה עלי לעשות כדי שבכל זאת אוכל לשבת נכון ולאורך זמן והכוונה בזמן מדיטציה בעיקר אבל גם ביוגה, תודה על תשובתכם.

יוגי בר

New member
לוטוס ומדיטציה

אז קודם כל. הגיל כן משפיע על גמישות הגוף,עמוד השידרה הרגליים והמותניים. אבל, באם תתמיד בתרגול יוגה הכל ישתפר אצלך להפליא. בדוק. לגבי הלוטוס הישיבה מתבצעת כך: פשוט את הרגליים קדימה, תפוס את רגל ימין בשתי הידיים, קפל את הרגל בברך והנח את כף הרגל על ירך שמאל. חזור באותו אופן עם רגל שמאל. עכשיו, הסוד של כל ביצוע תנוחות המדיטציה(אגב, אלו נחשבות התנוחות החשובות ביותר ביוגה) הוא פשוט: מתניים משוחררות.איך בונים מתניים משוחררות: בשני אופנים. 1. תרגיל הפרפר. שב בישיבה מזרחית על הרצפה, הצמד כף רגל לכף רגל תפוס את כפות הרגליים בכפות הידיים והתחל להניע את הברכיים מעלה מטה. 2. כשאתה יושב וצופה בטלויזיה- במקום לשבת על כורסא שב על כריות באותה תנוחה ולאט לאט כשכל כף יד מונחת על כל ברך התחל ללחוץ את הברכיים כלפי מטה. במהלך הזמן תפתח חגורת המתניים וברגע שחגורת המתניים משוחררת תוכל במהלך הזמן לבצע כל תנוחה, וכמובן, לשבת זמן רב במדיטציה שהיא החלק החשוב ביוגה. ולידיעתך: תנוחת המדיטציה המועדפת נקראת סידהאסן- ישיבת החכם. והיא נעשיית כך: פשוט רגליים קדימה. כופף את ברך שמאל והנח את העקב בחיץ הנקבים. קפל את רגל ימין והנח את העקב בדיוק מעל אבר המין. יש לסדר את אבר המין כך כדי שלא יורגש שום לחץ. שב זקוף וקדימה למדיטציה. וכמה שיותר הרי זה משובח.(מקור: ספר היוגה השלם) בהצלחה יוגי בר

dharmax

New member
אגן

אני חושב שהתכוות לאגן, ולא לרצועת המתניים, הנמצאת מעליו, וכוללת את הבטן, האין זה כך?

למעלה