שלום לכל הדוקטורים...

תחיצ

New member
שלום לכל הדוקטורים...

לפני השאלות - עדכון קצר מלאכי בן 7 חודשים!!! (כן, עידית, כולם גדלים). הוא כבר 3 חודשים עם דניס בראון, וכבר חודש מאז שהתחלנו להפחית שעות. לי זה נראה שהרגליים לא מי יודע מה ישרות, אבל ד"ר סימנובסקי אומר שמאחר והעקבים הסתדרו, ולכף הרגל יש גמישות מלאה, זה לא משנה שהיא לא נראית לי עומדת ב90 מעלות. ולשאלה... בבקורת האחרונה שהיתה לנו, הרופא אמר שבשעות שמלאכי לא לובש את הדניס בראון צריך לקנות לו נעלים מתאימות טובות, כדי שכפות הרגליים לא יהיו חופשיות. מבחינתו אפשר כבר להשאיר את הד"ב רק בשעות השינה אם הוא נועל נעללים אחרות ביתר הזמן. זו פעם ראשונה ששמעתי על זה. לא כאן בפורום, לא באתרים אחרים, לא מאף אחד מכם. בקיצור - מישהו שמע? מכיר? ממליץ? זה נכון? לא נכון? יש דרך לבדוק את זה? צריכה את עזרתכם. להת'

לפי מה שעדכנו אותנו...

יש צורך לתמוך במיוחד את הקרסול כדי שלא יסתובב ויאפשר עמידה נכונה ויציבה, אז בעצם ניתן לקנות כל סנדל או נעל , שלפי מה שהבנתי, סגור מאחורה... אנחנו קנינו, אם תרצי אשים תמונה פאפיה, אפילו שתמיר כבר לא צעד ראשון, מאוררות מקדימה ומאחורה , סגורות עדכון מקסים, תמשיכו לעדכן ולא אכפת לי שגם תשימו תמונה שלו...(חסר לכם שלא)

טאניוש

New member
מלאכי עומד?

אנחנו קיבלנו הורעה מפרופ'פורת להשאיר נעליים ליום שלם עד שלא יעמוד וילך סביב הרהיטים (??? להשאיר דניס בראון עד שיילך???), אחר כך להוריד ביום את הדניס בראון ולשים נעליים רגילות שיתמכו ברגל. ההורעה הייתה לא ממש ברורה, דר'למדן בכלל לא הזכיר נעליים רגילות ורק אמר לעשות מתיחות ברגע שהתחלנו להוריד את שעות הנעליים. התחלנו להוריד את שעות הנעליים ברגע שלאון התחיל להעמד, ואת הנעליים הרגילות התחלנו לנעול רק כאשר התחיל ללכת סביב הרהיטים, עד אז השארנו רגליים חופשיות (+מתיחות ופיזיו'). נעליים כאלה פיציות לדעתי אפשר להשיג רק בהזמנה אישית.

תחיצ

New member
עוד לא

אחרי 3 חודשים עם ד"ב מלא ד"ר סימנובסקי אמר להוריד שעות. זה מופיע גם אצל פונזטי ויש גם הגיון לדעתי שהשרירים של השוק שהיו עד אז או בגבס או במתרן יתחילו לעבוד. ד"ר סימנובסקי אומר שאם לובשים נעלים ביתר הזמן, אפשר להוריד את הד"ב לעוד שעות ולהשאר איתן רק בשינה.

טאניוש

New member
כל רופא עושה "שידרוג" משלו לשיטה

לפי פונסטי אחרי 3 חודשים באמת מתחילים בהדרגה להוריד את שעות הנעליים. פורת לא מוריד את את הנעליים ביום עד שהילד מתחיל לעמוד, וסימנובסקי נצמד יותר לשיטה המקורית אך "מוסיף" נעליים רגילות. קשה להבין למה הרופא עושה את מה שעושה (ניסיתי לשאול, קיבלתי תשובה בסגנון "כך אני עושה").

מצטרפת לטניה

כל רופא ושידרוגו לכאן או לשם (-: וכך גם כל הורה. אנחנו נצמדנו לפרוטוקול. 3 חודשים נעליים 23 שעות. אח"כ עד שהילד עומד כ16 שעות. אח"כ רק בזמן שינה בשאיפה(!) עד גיל 4. לגבי נעליים תומכות. זה באמת מאוד חשוב. פונזטי לא מציין שדאי להיות עם נעליים (הליכה) כל הזמן. הראשונות שלנו היו של אלפנטן. עכשיו יש לנו נעליי ספורט של NB (בהמלצת פורת) ובאמת לאושרי פחות כואבות הרגליים כשהוא איתן. אושרי התחיל לעמוד בחורף אבל לא זכור לי שהנעלתי לו נעליים בבית. כך שבעצם הוא היה עם נעליים טובות בחוץ ובבבית עם גרביים. מה זאת אומרת שהרגל לא עומדת ב90 מעלות? לילה טוב עידית (...ואושרי כבר כמעט בן שלוש! אנחנו כבר כשנתיים וחצי בפורום. הרבה פעמים אני כותבת כאן בטעות "שנה ותשעה חודשים" ואז קוראת שוב, נזכרת ומתקנת
)

תחיצ

New member
תשעים מעלות -

זאת אומרת שכשהרגל לא נעולה היא באופן טבעי מכופפת כלפי חוץ. היו פה הורים שתארו מצב שבו ילד שכבר עומד עומד יותר על הצד של כף הרגל - ככה הרגליים של מלאכי נראות. היום, במקרה, הייתי איתו גם אצל רופאת המשפחה, ולכולם הרגליים נראות בסדר, אולי ילדים בכלל נראים ככה. אני כבר לא זוכרת. לגבי הפרוטוקול - בינתיים גם אנחנו צמודים אליו. במשך 3 חודשים מלאכי היה עם הנעלים 23 שעות ביממה. מזה כחודש אנחנו הפחתנו את זה ל-16 שעות. כך שמהבחינה הזו אני רגועה, השאלה אם נעילת נעלים (רגילות) כבר עכשיו יכולה לשפר את המצב ואולי להפחית את הסיכוי לחזרה? מי יודע... ושוב, תודה שהפורום קיים!!!

טאניוש

New member
לאון הלך על הצד החיצוני של הרגל

פרופ'פורת אמר שאין לזה קשר לקלאב פוט, כשהשרירים יתחזקו וההליכה תתייצב התופעה תיעלם, ואכן נעלמה
.

תחיצ

New member
האם יכול להיות שהכיפוץ של כף הרגל

הוא בגלל שהרוחב של הבר לא מתאים?

לפי מה שאי מבינה מהתיאור שלך

כשאני יושבת על כיסא גבוה הרגלייןם ייטו החוצה? אצלי הרגליים יישרות אסתכל מחר על שאושרי כשייקום ואכתוב.

למעלה