שלום לכל החברים

mb3inh

New member
שלום לכל החברים

שאלה זו מופנת לכולם(כמו תמיד,הרי זהו פורום). באיזה היבט אתם מסתכלים על מיתולוגיה? כוונתי היא האם אתם מסתכלים על המיתולוגיה מנקודה היסטורית,ובוחנים את ההיסטוריה של עם או שמא אתם דווקא מסתכלים על המיתולוגיה דרך התרבות/שפה/אמונה/דת/מנהגים/השפעות/עמים-אחים... בעצם השאלה היא מהי מיתולוגיה בעינכם דת,שפה,היסטוריה,מכלול כולם,אולי זה תלוי באיזה עם וכו'. אשמח לדוגמאות.

0Pandemonium0

New member
פשוט סיפורים מעניינים.

אני מתעניין גם בהיסטוריה וגם בפולקלור ותרבות, אז מיתולוגיה היא תחום עניין טבעי בשבילי. במיוחד כשאני גם אדם שאוהב לקרוא ואוהב ספרות.

לגוטל

New member
קודם כל הסיפור...

ומהסיפור אני גם מבין את העם ואת ראיית העולם שלו בתקופה בהם הסיפורים האלו הומצאו. תמיד אני קורא גם היסטוריה כללית כדי להבין יותר טוב את המקורות של הסיפור ולהכיר את האזור ואת העם. דרך המיתולוגיה אכן מתבטאת התרבות ואמונות רבות של העם אבל אני לא חוקר רשמי מהבחינה הזו ובשביל זה קורא את הסיפור, זה דבר נלווה אני משער לכל מי שמתעניין. אבל הכי חשוב לי להנות מהסיפור ולהיכנס לאווירה שלו, זה פנטסיה קדומה וכמו בכל הסיפורים יש כאלו משעשעים, יש כאלו מרגשים ויש כאלו עצובים.

Y. Welis

New member
בעיני היא סיפור מרתק שמגרה את הדמיון

שאם הוא מצליח להעביר אותך לתקופה ומקום אחרים, הוא באמת מוצלח. זה הבסיס. אחרי כן אפשר לנתח ולמצוא עוד נקודות השקפה וצדדים. אני גם חושב שזה הבסיס למיתולוגיות - סיפורים טובים שסופרו על ידי אנשים, עד שחוברו לידי עלילה רחבה יותר ומוכרת - כמו טלנובלה שבד"כ מתבססת על כמה כללים בסיסיים (רידג' חייב להראות זועף...), ובין השאר ביטאה דברים מהתרבות שיצרה אותה - כמו הסברים על מהות דברים, פרטים היסטוריים ועוד. אבל הבסיס לדעתי תמיד היה אהבת הסיפורים והרצון להיסחף לתוכם.

Lakedaimon

New member
אני תמיד מסתכל על זה מנק' מבט אקדמית...

אבל זה התשלום על למידת הנושא... ההסתכלות שלי היא דרך פילטר של ממצא חומרי, על מה שאני יכול ללמוד על תרבות, דרך המיתולוגיה שלה, ומה המיתולוגיה יכולה להסביר לי על התרבות בתורה. אני מצרף שני לינקים לספרים של קירק, על המשמעויות של מיתולוגיה, סלחו לי על ההפנייה האקדמית
Kirk G.S. 1970. Myth: its Meaning and Functions in Ancient and Other Cultures. Cambridge: University Press. Kirk G.S. 1974. The Nature of Greek Myths. London: Penguin Books.

למעלה