שלום לכל היוצאים בשאלה

שלום לכל היוצאים בשאלה

שלום לכולם, זו הפעם הראשונה שאני נכנס לפורום שלכם והסיבה שנכנסתי לכאן היא בכדי לומר לכם שאני מאוד מאוד מעריך את היוצאים בשאלה . אני רחוק שנות אור מהדת (ויש שיגדירו אותי כאתאיסט) ומעניין אותי לדעת מה גרם לכם (למי שיש כוח לשתף עמי את הידע הזה) לצאת בשאלה וכמה דתיים הייתם ? האם לצאת בשאלה מבחינת כולכם משמע להיות כופר ? (לא לשמור שבת, לא להבדיל בין בשר לחלב, לאכול חזיר אם זה טעים לכם וכו´), או שיש דברים מהדת שאתם שומרים לעצמיכם ולא מוותרים עליהם ? כמובן שגם מעניינות אותי תגובות משפחותיכם, והאם יש משפחות שמנדות יוצאים בשאלה ולא מכירות בהם כבני משפחה ? (אני מאמין שזה תלוי במידת הדתיות והליברליות) . אשמח לתגובות כי מאז ומתמיד עניין אותי לשמוע על יוצאים בשאלה . עוד דבר אחרון : למישהו מכם יש מושג מה אחוז היוצאים בשאלה ? לעומת אחוז החוזרים בתשובה ? בתודה מראש ובהערכה מלאה איתי לייסר

bruck

New member
למיטב ידיעתי.....

על כל חוזר בשאלה יש בערך 4000 יוזרים בתשובה. סתם בצחוק

יערה 1

New member
יוצאים בשאלה לעומת חוזרים בתשובה

מכיוון שבמגזר החרדי אין בדיוק סטטיסטקות לגבי כמה יוצאים בשאלה נטשו את העולם החרדי- קשה לספור בדיוק מה יש יותר, החרדים הרבה פעמים מוקיעים מתוכם את הסוררים ולא מדווחים עליהם. יש יוצאים בשאלה רבים שעושים את התהליך הקשה ללא כל תמיכה של גוף כל שהוא כך שגם הם לא כל כך נכנסים לסטטיסטיקות. חלק מהיוצאים עוברים דרך עמותת הל"ל, ועליהם יש דווח. אבל יש הרבה יותר רעש בציבור ובתקשורת כשאנשים חוזרים בשאלה - ובוודאי כאשר המדובר בדמות ציבורית כמו אורי זוהר מיודעינו, נועה ירון, או אפילו השר בניזרי שהיה פעם פריק לא קטן. ואז מתקבל הרושם כמו שהחרדים רוצים להציג - שעל כל יוצא בשאלה יש 3000 חוזרים בתשובה ( אי לכך המשיח והגאולה בפתח....), אבל לא כך הוא וכפי הנראה מדובר בערך ב"חצי חצי", כשלוקחים בחשבון גם את אלו מהמגזר הדתי לאומי ש"מורידים את הכפה הסרוגה". כך שכפי הנראה - התנועה ההמונית של החזרה בתשובה- לא מספיק גדולה - ומשיח צדקינו יצטרך לעלות על מכרז אחר לפני שהוא מגיע אלינו.

אחר

New member
אתם אופטימים מידי

למרבה הצער להערכתי מספר החוזרים בתשובה גדול בהרבה ממס´ החוזרים בשאלה.אני , למשל, לא מכיר אף חוזר בשאלה שהכרתי אותו עוד בתור חרדי.לכל חילוני שאני מדבר איתו,לעומת זאת,יש כמה חברים או חברות שחזרו בתשובה. לא לכל דבר צריך סטטיסטיקה , וכבר שנו רבותינו : "המפורסמות אינן צריכות עדות".

ההשוואה לא מדוייקת

ההשוואה שאתה עושה אינה מדוייקת. תבדוק בציבור החרדי ותמצא שלכל חרדי יש מכר כלשהו שיצא בשאלה. הבעיה היא שבהרבה מקרים הוא לא ממש יודע על כך כי המשפחה עושה הכל כדי להסתיר. מספריפ שנסע לחו"ל, שעבר לעיר אחרת וכו´. גם כשהוא בא לבקר הוא מתחשב בהורים וחובש כיפה או אפילו מתחפש בהתאם למקובל בסביבתו כך שלא יידעוזאת. ומה עם כל האנוסים שחיים בקהילה החרדית אך לא מאמינים כמו ידידינו היקרים כויפרל ואתאיסט? אין לזה מקבילה של חילוני המתחרד בסתר.

adam222

New member
אהלן איתי ../images/Emo131.gif

ובכן... ישנם המון יוצאים בשאלה, אך קשה לאמוד אותם... מכיוון שיש להם נטיה מוזרה לא להתפקד בקלפי של חוזרים בשאלה...
!! רובם לא משתיכים להלל (שהיא האגודה לחוזרים לשאלה) וכך א"א לאמוד אפילו בקירוב, אך להערכתי ישנם הרבה מאוד... ... משפחתי מנדה אותי זה 6.5 שנים! ישבו עלי ´שבעה´ ! בקשר לשאלתך לגבי הכפירה - אני לא חושב שאין אלוהים, אלא אני מאמין שאין אלוהים
!! וד"ל נ.ב. יום כיפור הייתי בים!

adam222

New member
ההפך הוא הנכון!~!!

הם אלו שנידו אותי אני מוכן ל´קבל´ אותם למרות שהם חרדים!! זיי אבען דאס גיביטען!!!

spinoza

New member
מה ההבדל ....

מה ההבדל בין לחשוב ולהאמין....? שפינ´

תודה רבה

תודה רבה לכולם על התגובות וכמובן לך אדם תמשיכו להנות מהחיים, ואני אמשיך לקרוא את דבריכם המעניינים תודה רבה איתי לייסר

למעלה