שלום לכל המאמנים והמאמנות

רידל4

New member
שלום לכל המאמנים והמאמנות ../images/Emo13.gif

קראתי את הפורום רטרו. עושה רושם של פורום רציני ותומך. אז ככה, אשמח לשמוע את חוו"ד המלומדת: אני בת 30. בארסנל שלי בעיקר ניסיון רב בשיווק עסקי ובהנעת עובדים ולקוחות. תרשו לי לא לפרט מעבר... תואר ראשון במדעי ההתנהגות ופסיכולוגיה בהצטיינות, תואר שני במנהל עסקים עם התמחות בשיווק (MBA) שאוטוטו אני מסיימת. במסגרת לימודי התואר הנוכחי, נחשפתי ל"אימון". ישר נדלקתי! אני חיה עבודות דינמיות, הקשורות לאנשים ואני אעיז ואומר שבאיזשהו אופן, אני עוסקת בקטנה גם באימון. תחום מאוד מעניין ומאתגר בעיני. אז קראתי את הפורום, עם הלינקים הגעתי לכל בתי הספר של האימון וקראתי חומר גם שם. תשמעו... יופי של עבודה יש לכם!!! (למנהל/ת הפורום: קראתי גם את התקנון
) וכעת לשאלות: 1. האם לדעתכם נדרשת השכלה פורמאלית של אחד מבתי הספר לאימון? אחרי קריאה רבה, אני נוטה לחשוב שאולי לא בהכרח... 2. בכוונתי ללמוד הנחיית קבוצות לאחר התואר הנוכחי. האם במסגרת האימון אתם גם עורכים דינמיקות קבוצתיות??? באילו סיטואציות? 3. האם התחלתם כפרי-לנסרים או תחת ארגון/חברה קיימת??? 4. בשיטוטי באינטרנט, גיליתי המון מאמנים ומאמנות - המון!!! האם השוק לא רווי לטעמכם??? 5. אשמח לעצות פרקטיות ולחוו"ד שלכם על הרקע האישי שלי והאם הוא קולע. אני חושבת ותקנו אותי אם אני טועה שזהו תחום שאו שיש לך את זה או שלא. אתה יכול ללמוד טכניקות/תרגילים/שיטות, אבל אם אין לך את הניצוץ, את הזיק הייחודי ויכולות אישיות מסוימות, טכניקות לא יעזרו. מה דעתכם??? אם הגעתם עד הלום, אני מודה לכם. אשמח לתשובות. ר.

tlingit

New member
ברוכה הבאה רידל4 ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
ותודה על המחמאות
אתן לך תשובות לכמה מהשאלות שלך (שאלת הרבה
) כמובן, לדעתי הצנועה
עיקר האימון נעשה עם אנשים בודדים, (לכן הוא גם נקרא אימון אישי) לעיתים רחוקות בקבוצה קטנה מאד אם יש להם מטרה משותפת ברורה מאד גם אנחנו דואגים משאלת רוויון השוק
היא מעסיקה אותנו רבות... אני שמעתי מחלק ממי שמלמדים את האימון שאפשר בהחלט לפעול פשוט לפי המתודה ולעשות אימון אישי טוב ומועיל למתאמן. באופן אישי אני חושבת שקצת מתבזבז בכך החלק האישי הייחודי שכל מאמן ומאמנת מביאים מתוכם, מהיכולות שלהם. בעצם מה שמבדיל בין מאמן אחד לאחר. ואני בהחלט חושבת שיש חשיבות ללמוד את המתודה ותפישת העולם של האימון שהן ייחודיות ושונות ודורשות תקופת לימוד. יש באימון האישי דברים שהם מעבר לברור מאליו, שאינם "התאמה קלה" מדרכי ייעוץ, טיפול, מנטורינג והנחיה אחרות. מקווה שעזרתי לך קצת

ztfonit

New member
דעתי האישית

1. הדרישות הבסיסיות: כמו בכל תחום עיסוק, חשוב שיהיה לך את ה"זיק", המשיכה והנטייה הטבעית לתחום. תחום האימון עוסק בעבודה עם אנשים, בשותפות בתהליך צמיחה והתפתחות של המתאמן, בהתעניינות בחיים של אנשים - חשוב שתחום מסוג זה יעניין אותך. כל השאר מגיע מהנסיון. 2. אימון אישי וקבוצתי אימון הוא תהליך המתרחש בין מתאמן למאמן. "אחד על אחד". אימון קבוצתי קרוי - Training, ולזה נדרש כישורי הנחיה וכישורי אימון. יש בתי ספר שמלמדים את שני התחומים. לגבי האפקטיביות של אימון בקבוצה - משתתפים בקבוצה עוברים טרנספורמציות משמעותיות מאוד שממש משנות את החיים. - זה בעיקר תלוי במנחה. לאימון יש את היתרונות שלו ולטרייניג את היתרונות שלו - זה לא בא אחד על חשבון השני. יש קורסים שחלק מהתוכנית שלהם זה אימונים אישיים למשתתפים. 3. האם השוק רווי? תחום האימון נמצא בחיתוליו בארץ. בואי נדבר על תחומים "ותיקים" כמו ייעוץ (לסוגיו), פסיכולוגים, עו"ד, מנח"ש, חנויות פאלאפל ועוד ועוד המוני תחומים. האם השוק לגבי תחומים אלו רווי? כמו בכל מקצוע ותחום, מי שמקפיד על מקצועיות, שירות והתפתחות אישית ומי שלא מוותר ולא פורש רק בגלל שהיה רבעון חלש אלא לומד מהניסיון - מצליח. דעתי היא שיש מקום לכולם ויש שפע לכולם. הצלחה של אחד היא אף פעם לא על חשבון הצלחתו של האחר. יש אמרה "באשר יגורתי בא לי" - היינו, אם תפחדי ממשהו -אותו המשהו יתממש בחייך. כדי שזה לא יקרה, יש דרכים להרחיב את תודעת השפע שלך, את הבטחון והאמונה בהצלחה המקצועית והכלכלית שלך וכמובן כל הזמן להתמיד בהתפתחות האישית והמקצועית. 4.שכיר או עצמאי? זו בחירה אישית. למדו איתי בקורס מאמנים, אנשי מקצוע רבים שמשלבים את האימון בעבודתם ולמדו אימון על מנת לשדרג את תפקודם, את השירות ואת התוצאות שלהם. ויש שבוחרים לעסוק רק באימון. מבין המאמנים - אני מכירה כאלו שהשתלבו כשכירים במקומות שונים וכמובן גם עצמאים שפתחו עסק לאימון. בהצלחה גדולה.

רידל4

New member
תודה ../images/Emo45.gif

תודה על תשובות מפורטות וכנות. לאחר תשובתך המעמיקה, הגעתי למסקנה שהכיוון שלי הוא יותר ל Training. אמשיך לעקוב בהדיקות אחרי הפורום המרתק הזה. ציינת ש Training יכול לכלול בתוכו אימון פרטני. נשמע שהשילוב, עשוי להיות בדיוק מה שאני מחפשת. בקיצור, אני אסיים את התואר השני בקרוב ואז, נראה. לילה טוב. רידל4.

A d i Z

New member
תשובה מעניינת , רציתי לשאול

רציתי לשאול האם על מנת לעסוק בתחום יש הכרח להגיע עם תואר במנהל עסקים? אם אני רק לוקחת קורס של קאוצ'ינג? האם זה קשור גם לייעוץ תדמיתי? האם באמת יש פתגם כזה באשר יגורתי בא לי?

n i v1

New member
אני עוד אקרא רטרו- תגובה:

1 - לפי דעתי לא נדרשת השכלה מבתי הספר לאימון- אם כבר עברת אימון בחייך. אם כל הנושא חדש לך- כדאי. לפי דעתי, מה שיקרה (אני לא בטוח שזה לא המצב כבר), בכל מצב בו יש "בתי ספר" לנושאים, נוצרת "הסכמה" שאם לא עשית את זה, אתה פחות טוב. זה לא מצב מדהים, אבל זה מצב מציאותי. קחי בחשבון. בסופו של דבר- זה את מול המאומן, והצלחה עוברת רק מפה לאוזן בתחום הזה. נכון שפרסום עוזר, אבל כשאת רוצה מאמן ויש לך חבר שעבר אימון את תשאלי אותו ולא תפתחי את דפי זהב. אבל- - זה לא יכול להזיק. 4- אני אגב לא מאמין ברוויה בשוק. אני לא חושב שיש המון חברות אימון (אני חושב שכדאי שיתפתחו חברות לאימון, אבל בגלל שהעולם הזה מורכב מיחידים שמצליחים יותר ופחות (כפי שאני רואה את זה), יש עוד המון לאן להתפתח ויש מקום לעוד רבים נוספים. 5. בנוגע לרקע האישי שלך- אני חושב שהוא בסדר גמור, ושהוא אינו מחייב. יכול מאמן להיות גם רקדן במקצועו, אימון הוא אימון. מה שכן- תלוי לאיזה סוג אימון את הולכת. אותי למשל מעניין להיות מאמן מנהלים וצוותים בתחום תקשורת ויחסים. יש כאלה שירצו להיות כאלה שיאמנו להצלחה עסקית. כל אחד בנישה שלו בנוגע למה שאמרת- כן, או שיש לך את זה או שאין לך את זה- לגמריי נכון. אי אפשר לאמן אחרת. זה עניין של דרך חיים. בעיניי. אני למשל יודע שלאמן אנשים זה הביטוי העצמי הגדול ביותר שלי וכבר מזמן אני יודע שאני אהיה מאמן. מזלי שנחשפתי צעיר מאד

Hila36

New member
תשובות....

היי רידל4, ברוכה הבאה לפורום ולעולם האימון המרתק! להלן מחשבותי: 1. לדעתי השכלה פורמלית מביה"ס מוכר אכן חשובה. ביה"ס שמשתייך ל"אסכולה" מסויימת מעביר את הדברים בצורה מובנית ומסודרת, יש לך באופן זה "אמא ואבא", ישנם מושגים אוניברסליים, יש למי לפנות וכו'.. אני למדתי בביה"ס שארגן קבוצות אימון אח"כ, הרצאות המשך, העביר חומר לקריאה והמלצות, נשארנו בקשרים גם לאחר הקורס, לאסכולה יש פורום מאד רציני (באנגלית) כך שאם את רוצה להתמקצע ולהתפתח - אז צריך להשקיע וזה משתלם מאד! תחשבי על עצמך - למי את היית פונה? מה היה יותר מתאים לך? 2. במסגרת הקורס מועברות גם דינמיקות קבוצתיות כך שקודם כל ניתן ללמוד מזה. אני העברתי לאחרונה ערב הכרות ושילבתי טכניקות אימון שעבדו מצויין. אגב, גם בהצגת עצמי - יש הרבה יותר ביטחון כשאני מציגה את הרקע ואת השם הבינל"א של ביה"ס בו למדתי. תנסי לחשוב על איך שהיית מציגה עצמך בערב כזה - או בפגישה עסקית לתכנון דינמיקה כזו. אם את שלמה עם הרקע עימו את באה אז לכי על זה... 3. אני כעת עובדת כפרי לנסית, מגיעים אלי לקוחות דרך חברים וגם דרך פורום ביה"ס. עם זאת אני מנהלת כעת מספר פגישות עם חברות/מכונים לשת"פ בתחום האימון. נראה לי מעניין ויכול רק לתרום. כעת אני לא רוצה להגביל את עצמי. 4. כפי שענו לך עד כה - נראה שהשוק אכן מלא במאמנים אולם לדעתי אינו רויי ועד כמה שזה נשמע מוזר - לכל הטובים יש עבודה! 5. אני גם חושבת ש"צריך להיות לך את זה". האימון - מאז שהתחלתי להתאמן בעצמי, לקרוא חומר רב בנושא וללמוד באופן אקטיבי נכנס לכל תחום בחיי ואני מיישמת אותו היכן שרק אפשר. זה עובד וזה נפלא! ממליצה להתחיל בקריאת הספר: Co-Active Coaching : New Skills for Coaching People Toward Success in Work and Life by Laura Whitworth, Henry Kimsey-House, Phil Sandahl ואם הגעת עד הלום אז - שיהיה לך המון המון בהצלחה ואשמח לענות על שאלות נוספות.

ztfonit

New member
אני מסכימה עם הילה

הכשרה פורמלית חשובה ביותר. בעיני מאמן הוא קודם כל מי שקיבל הכשרה באימון. יש כ"כ הרבה בעלי מקצוע בשוק שקוראים לעצמם מאמנים כי הם עברו פעם אימון או כי זה מאוד באופנה וזה יותר "מוכר" כאשר הם עצמם לא מבינים במה אימון מובחן. זה יוצר זילות של התחום ומאחר וחלק מבעלי המקצוע שקוראים לעצמם מאמנים הם יועצים זה יוצר בלבול בין התחומים.

למעלה