שלום לכל המומחים, לגבי דרום אמריקה,

• פותח הנושא darm
  • פורסם בתאריך

darm

New member
שלום לכל המומחים, לגבי דרום אמריקה,

אני כרגע שוהה בארה"ב ואני מתכנן לטוס בסביבות אפריל, הנני מעוניין לדעת איזה חיסונים אני צריך לקבל בכדי לכסות את כל מדינות דרום אמריקה. ואם למישהו יש המלצה לאן ללכת פה מכיוון שהחיסונים פה ממש יקרים, שאלה נוספת: האם יש ארצות מסויימות שלא נותנות לך להכנס בלי חיסון מסוים?

חיסונים לדרום אמריקה

שלום רב ! לצערי, לא אוכל להמליץ לך לאן לפנות בארה"ב - ידוע היטב ששירותי הרפואה כולל רפואת המטיילים שם מאוד יקרים, לכן תמיד מומלץ להתחסן מראש בארץ. לגביך זה כבר לא אקטואלי. החיסונים אשר מומלצים לטיול במדינות דרום אמריקה הם: קדחת צהובה (Yellow fever) צהבת A ו -B טיפוס הבטן (Typhoid) טטנוס-דיפתריה (Td) - אם לא חוסנת ב-5 שנים אחרונות דלקת קרום המוח (meningococcal) - אם נוסע לתקופה ארוכה ואם עברו > 5 שנים מיום הגיוס שלך (אז קיבלת את החיסון) החיסון נגד קדחת צהובה הינו חיסון חובה במדינות כמו ברזיל, ארגנטינה, וונצואלה, קולומביה, בוליביה, אקודור. עלולים לדרוש את הצגת הפנקס בכניסה לאחת המדינות הנ"ל, בעיקר אם אתה עובר מאחת מהן לשניה. בשנה האחרונה חלה גם עליה חדה יחסת במספר המקרים המדווחים של מחלה מסוכנת זאת - לכן חייבים להתחסן. שאר החיסונים - מאוד מומלצים, אבל אותם לא יבדקו. עדיין ממליץ מאוד לעשות אותם - מחלות אלה יותר שכיחות מקדחת צהובה !! בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

למעלה