שלום לכל המומחים

שלום לכל המומחים

שלום לכל המומחים יש לי CD שמכיל תמונות לצפייה בלבד (רזולוציה לצפיה), כיצד אוכל להפוך אותן לתמונות להדפסה? התמונות צולמו באמצעות מצלמה דיגטלית. חשוב לציין שיש לי פוטושופ - האם פתרון באמצעות crop ושינוי רזולוציה ל-72 יאפשר לי להדפיס את התמונות? כל רעיון אחר יתקבל בברכה תודה רבה סתו.

izackv

New member
אי אפשר...

המשמעות של רזולוציה לצפיה היא שיש מספיק פיקסלים בכדי להציג את התמונה על המסך, אבל אין מספיק פיקסלים בכדי להדפיס אותה על מדפסת. 72 זה DPI ולא רזולוציה. רזולוציה היא המידות בפיקסלים של התמונה. מה הרזולוציה של התמונות האלה? אם היא 800X600, אי אפשר יהיה להדפיס אותן בכלל. אם זה 1200X1000, אז אפשר יהיה להדפיס באיכות סבירה, אבל בגודל די קטן. קרופ לוקח חלק קטן מהתמונה והופך אותו לתמונה בעצמו. שזה בדיוק הפוך ממה שצריך כדי להדפיס (צריך תוספת פיקסלים, לא הפחתה של פיקסלים) קצת יותר פרטים אולי יאפשרו לתת תשובה מוצלחת יותר.

הי תודה אני אנסה לענות

אז אין דבר כזה ריברס... ברגע שהקטינו לי את התמונה איני יכולה להדפיסה? אז ככה המידות של התמונה: בפיקסלים : w 665 X h 1000 רזולוציה באינצ'ים 300 תודה

dark spy

New member
אמממ...

נראה לי שאת מתכוונת שיש 300DPI... אני חושב שזה מספיק כדי להדפיס לגודל סטנדרטי של תמונה...

izackv

New member
זה יספיק, השאלה באיזה גודל...

1000X600 פיקסלים זה גודל קטן מאוד (0.6MP) כלומר עשירית מכמות הפיקסלים במצלמת 6MP. ולכן, ההדפסה תוכל להתבצע בערך בגודל של 2X3 אינטש ועדיין להשאר באיכות טובה. כל הדפסה גדולה יותר, תפגע באיכות. וכמובן שכל תמונה אפשר להדפיס ב 300DPI או ב 10DPI. ה DPI הוא לא תכונה של הקובץ! (למרות שיש ב EXIF נתון של DPI ברירת מחדל, למעשה הוא כמעט לא רלונטי לכלום) בתוכנה שממנה מדפיסים, אפשר להגיד באיזה DPI להדפיס (ואז התוכנה מחשבת את הגודל הפיסי המתאים - שזה מספר הפיקסלים לחלק ל DPI) או שאפשר להגיד באיזה גודל פיסי להדפיס (ואז התוכנה תחליט על DPI לפי החלוקה של מספר הפקסלים בגודל באינטשים) אני מניח שמי שהכין את ה CD בנה אותו בכוונה ככה שאיכות ההדפסה תהיה בינונית. מן הסתם יש גירסה להדפסה של התמונות, או אפשרות להזמין הדפסות. אבל בטח בתמחור קצת שונה מאשר זה של התמונות לצפייה. די הגיוני, לדעתי.

dark spy

New member
אממממ...

אני די בטוח שאתה טועה... אם יש 300 DPI ואפשר להוציא הדפסה טובה ב200DPI אז אתה יכול למתוח את התמונה עוד בלי לאבד מידע...

izackv

New member
הדבר היחיד שיש בתמונה זה פיקסלים

לא DPI ולא שום דבר אחר שמגדיר איכות. אם רוצים להציג את התמונה על מסך מחשב למשל, אז מסך המחשב מכיל בממוצע בין 72 ל 90 פיקסלים לכל אינטש. המשמעות היא שתמונה עם 1000 פיקסלים לאורך, תמלא את כל אורך המסך כשעובדים ברזולוצית מסך של 1000*800 להדפסה מקובל לשלוח בערך 300 פיקסלים של מידע מהתמונה לכל אינטש שמודפס. לכן אם התמונה מכילה 900 פיקסלים לרוחב, הנתונים שיש בה יספיקו להדפסת 3 אינטשים. אם מורידים איכות ומדפיסים באיכות של 200 DPI, האיכות תהיה הרבה פחות טובה אבל אפשר יהיה להדפיס ברוחב של 4.5 אינטשים. הורדת איכות הדפסה ל 100DPI תאפשר לנו להדפיס לאורך של 9 אינטשים. והדפסה בצפיפות/איכות של 10DPI "תמתח" את התמונה ל 90 אינטשים. אבל אפשר יהיה לראות אותה באמת רק אם מסתכלים ממש מרחוק. DPI זה בסך הכל כמה מידע אנחנו שולחים למכשיר התצוגה (בדרך כלל המדפסת, או המסך) עבור כל אינטש של תצוגה. ברור שאם אנחנו שולחים יותר מידע, אז המדפסת למשל תוכל להדפיס באיכות טובה יותר. אבל החל מ 300DPI (כלומר 300 נקודות מידע לכל אינשט) ומעלה המידע הנוסף לא ממש תורם לאיכות. לעין שלנו יהיה קשה להבחין בהבדל. לעומת זאת את ההבדל בין 200DPI ל 300DPI אפשר לראות בעין די בקלות. ברור שאם ב 300DPI יוצאת הדפסה טובה, אז אפשר להדפיס ב 200DPI, לקבל תמונה על שטח גדול יותר בלי לאבד מידע... אבל עם לאבד איכות. ודי הרבה. ואפשר להדפיס אותה על שטח הרבה יותר גדול ב 30 DPI. זה מה שעושים בשילטי חוצות. ובאמת אם תסתכל עליהם מקרוב, תראה שזה נראה זוועה.

למעלה