שלום לכל המושכלים

noarieli

New member
שלום לכל המושכלים

אני קוראת לאחרונה על עתיד השמש, ומבינה שיש השערה לפיה השמש תסיים את חייה בעוד כחמישה מילארד שנים. לא שיש לי תכניות ארוכות טווח אבל אני רוצה לוודא שהבנתי נכון - האם כחלק מהתחזית צפויה פגיעה של חלקים ממנה בכדור הארץ? תודות!

אממ כדור הארץ יושמד כליל

השמש תתנפח והחום שלה ישרוף את כדור הארץ , מדובר על טמפ מאוד גבוהות , לא 40-50 מעלות של "התחממות גלובלית" every thing that know , will die

spake

New member
אבל מדובר על כמה מיליונים של שנים......

עד שזה יקרה ולא מיליארדים.....כפי שצופו לנו כאן...

kaplanal

New member
אני לא יודע לגבי החלקים מהשמש

אבל "הרוח השמשית" שעוצמתה תלוייה בתהליכים שמתרחשים על השמש,פוגעת בכדור הארץ,ויכולה לשבש את האלקטרוניקה. היא מסוכנת במיוחד לאסטרונאוטים שנמצאים בחלל. אני בטוח שלפני שהשמש תהפוך לכוכב מסוג אחר,העוצמה של הקרינה הזאת תהיה כל כך חזקה שכל חיים על כדור הארץ יושמדו.

בטטהמן

New member
אנחנו נושמד עוד הרבה לפני

גלקסיית אנדרומדה צפויה להתנגש בשביל החלב לפני שהשמש תהפוך לענק אדום.

אחמס1

New member
זה לא כל כך בטוח וגם אם כן, זה לא אומר שנושמד

כל כך מהר. קודם כל, צופים את ההתנגשות הזו בעוד כמה 3e9 שנים שזה באותו סדר גודל של מות מערכת השמש. מה גם שמניחים שתהיה התנגשות כזו כי המהירות הרדיאלית של אנדרומדה היא שלילית (כלומר היא "נופלת" לכיווננו) אבל יכול להיות שיש לה מהירות משיקית מספיקה בשביל לפספס את שביל החלב, את הרכיב הזה של המהירות אי אפשר למדוד באמצעות הסטת דופלר. וגם אם תהיה התנגשות - זה לא אומר שסופנו יגיע במהרה. הרי בסך הכל רוב נפח הגלקסיות הוא ריק, ובסופו של דבר רוב הכוכבים ימשיכו לנוע בחלל ללא הפרעה, חוץ מהעובדה שהכוח המרכזי שגורר אותן ישתנה. המסלולים יוסתו, חלק מהכוכבים יעופו מהגלקסיה המחוברת, חלק יפלו קרוב יותר למרכז, מעטים מאוד יתנגשו בכוכבים אחרים - אבל בסך הכל הגלקסיות פשוט תתחברנה לגלקסיה אליפטית ובתוך מערכת השמש לא אמורים להרגיש בהבדל משמעותי.

ASHY

New member
בקשר לניפוח השמש

אל דאגה - התחזיות אומרות שרק כוכב חמה יבלע ע"י השמש כדוה"א יתחמם מאוד (מאוד מאוד) וכמו כל שאר כוכבי הלכת חוזים שהוא יתנתק ממסלולו המעגלי סביב השמש (בעקבות ירידה במסת השמש) ויברח ממנה (רק שבתהליך השמש תעיף חלקים ממנה על כדוה"א) בכל מקרה, יהיה מעניין

אחמס1

New member
אולי ה-RGB יגיע רק עד מרקורי אבל באסימפטוטיק

ברנץ' we go down...

כותב 485

New member
תרגום לשפת בני האדם

"ייתכן ואתה צודק לגבי כך שקוטרה של השמש בשלב הענק האדום לא יהיה גדול מקוטר המסלול של כוכב חמה. עם זאת, בשלב הבא באבולוצית השמש, AGB, מעטפת הכוכב תעוף לחלל ותעבור דרך מסלול כדה"א. האינטראקציה עם האטמוספירה של השמש תגרום לכדור הארץ לאבד תנע זוויתי וליפול למסלול קרוב יותר למרכז הכוכב, שם יתאדה."

למעלה