שלום לכל המשלחים.

THINKING PLAGUE

New member
שלום לכל המשלחים.

יש לי כמה שאלות לשוניות: 1. האם השימוש במלה 'זאת' ישמש אותי רק בצירופים מסוימים, כגון: כל זאת, לעומת זאת, אולם זאת וכו'. 2. בקשר להרביה. כמתבטאים בצורה הזו: 12 שנה, 12 שקל, 12 אחוז. האם זה יכול להכיל גם כל דבר, כדוגמת 12 מחשב, 12 עכבר. ידוע לי שלאחר שעוברים את 10 זה הופך למצב הקיים הזה. בקשה לי אליכם: האם יש אפשרות שאמצא אתרים לשוניים, ללא הרשמה מסוימת. עדיף כאלו שיפתחו את אוצר המלים שלי, באופן ברור ומאתגר. תודה.

yavin

New member
../images/Emo26.gif

1. לא. אך תלוי בהקשרים. 2. 12 שנים, 12 שקלים, 12 אחוזים וכן הלאה תתקנו אותי במידה ואני טועה

אסופית02

New member
למה התכוונת ב"משלחים"?

וכמה תשובות: 1. הכינוי הרומז "זאת" משמש בתפקיד זהה לכינוי הנקבה "זו"- אין ביניהם הבדל. 2. לא נראה לי נכון להשתמש פה במילה "הרביה"- זה מונח שמדבר על בע"ח... השימוש בלשון יחיד ממס' 11 ואילך תקף רק במלים נבחרות, כגון: אחוז, שקל ושנה, לכן יש לומר שנים עשר מחשבים. ובקשר להרחבת אוצר המלים אני ממליצה על קריאת ספרים! אבל ספרים מז'אנר של ספרות יפה ומקורית, אפשר גם תרגומים, אבל יש לבחור כאלו שעושים שימוש בלשון גבוהה ועשירה. לא כל ספר שכתוב בעברית, משכיל גם לכתוב בעברית מגוונת ומתוחכמת. אישית אני ממליצה על ספריהם של מאיר שליו ודויד גרוסמן כספרים בעלי עברית יפה. אתרים בלשון עוסקים לא עוסקים דווקא בתחום העשרת הלשון, אלא יותר בדקדוק ובתחביר, בכ"ז תוכלי לחפש בקישורי הפורום אתרי העוסקים בלשון. אה, נזכרתי ב-2 בלוגים לשוניים מומלצים, נראה לי שהבאתי כבר קישורים, ובכ"ז: עברית שפה קשה- נראה לי שכותב הבלוג דווקא כן מביא מלים ופירושיהן.. משחק מלים

THINKING PLAGUE

New member
למען האמת...

היה ידוע לי גם קודם לכן שאין אפשרות להתבטא בצורה של '11 מחשב', '11חולצה' וכו'. רק נבדלתי, אני מניח, מהרוב, וניסיתי למצוא הגיון (שלפי מה שכתבת, אינו קיים). בקשר לספרים... זו לא בעייתי. אוצר המלים שלי אינו גרוע. אני דווקא קורא ספרים של הרמן הסה, קורט וונגוט, דוסטוייבסקי. (אתמול, הספר הראשון). אני צריך מלים בטבלה, זה הכל. תודה בכל אופן.

dorgad

New member
אבל, אפשר: 11 יום, 20 שקל, 40 חודש

ולעניין אחר: יחיד - מילה, רבים - מילים. מילה, בדיוק כמו: גינה, אישה, כיתה וכדו' דור

למעלה