שלום לכל המשפחות הגאות כאן בפורום

Uri04

New member
שלום לכל המשפחות הגאות כאן בפורום


וכמובן גם לאלה ולאלו שבדרך להקמת משפחה. לצורך הכנת כתבת טלוויזיה בנושא הורות הומולסבית הייתי שמח להתייעץ עמכם ולקבל מעט הכוונה. הייתי שמח לדעת אם יש כאן זוגות או יחידים ששקלו אימוץ ילד בארץ או בחו"ל, ואם כן - מהם הקשיים והמכשולים אותם נאלצתם לעבור וכיצד התמודדתם עמם. אם יש כאן כאלו שישמחו גם להתראיין (מול מצלמה) ולספר את סיפורם, זה יעזור מאוד. אני יודע שתחום האימוץ בקרב הקהילה הגאה בארץ הוא תחום מאוד ראשוני ועדיין נמצא בחיתוליו, אך לצורך הכתבה חשוב לי להציג גם את הזווית הזו, מאחר ואת הזווית של פונדקאות בקרב גברים גאים כבר סיקרתי. כמו כן, יתקבלו בברכה משפחות אשר בחרו את אופציית ההורות המשותפת וישמחו לספר גם על אורח החיים המשותף עם אם/אב שאינם בני/בנות זוגם. תודה רבה מראש, אשמח לשמוע מכם בין אם פה בשירשור, או בין אם בהודעה פרטית למייל התפוזי. אורי
 
היי אורי

ראיתי שטרם ענו לך בעלי ניסיון, אז אני עושה כמיטב יכולתי. אני לא מכירה אף זוג גברים שאימץ ילד בארץ. כיום התור לאימוץ בארץ הוא כ"כ ארוך (7 שנים בערך, לתינוקות בריאים), שגם לסטרייטים זה לא להיט. בתור הזה יש עדיפות לכל מיני סוגים של זוגות - לזוגות דתיים למשל, ולהט"בים נשארים הרחק מאחור. גם אימוץ ילד מחו"ל כיום הוא בלתי אפשרי לזוג גברים, וגם לא לגברים יחידים. מדינות שמהן ניתן לאמץ ילדים הן הרבה פעמים מאוד חשוכות, והעמותות שעובדות מולן לא מאפשרות לזוג גברים להירשם לאימוץ. לגבי גברים יחידים החשש הוא מסחר בילדים (כנראה שהומו זה שם נרדף לפדופיל), וכיום עד כמה שאני יודעת אין שום מדינה שגבר ישראלי יכול לאמץ ממנה כיחיד. פעם הייתה אפשרות כזו והיו זוגות שאחד מהם אימץ ילד והשני עבר לאחר מכן תהליך של רישום/אימוץ. זה המידע שאני יכולה לתת, מכיוון שביקשת גם חוויות אישיות שאין לי - אעצור כאן ואשאיר את השאר לאחרים (אם ירצו).
 

Uri04

New member
המון תודה על התגובה

אז בהתייחס לאותה סוגייה, אותי מעניין איזה מוסד בארץ מחליט שזוג גברים יוכל או לא יוכל לאמץ. האם זה משרד הפנים? הלשכה לזכויות הילד? ממסד דתי כלשהו? ומדוע שתי נשים יכולות לאמץ ילד (לא אחת של השנייה, אלא ילד "זר") וגברים לא? כלומר - מהי באמת הסיבה הרשמית?
 
בארץ - השירות למען הילד

שנמצא תחת משרד הרווחה. אבל שם דווקא ההגדרה הרשמית היא שכן מותר לזוג גברים לאמץ, רק שבפועל יש תור אדיר ולהט"בים נמצאים בסופו. כלומר רשמית אפשר, אבל בתכלס לא ממש. אני מניחה שכן אפשר לאמץ ילדים גדולים יותר או ילדים לא בריאים, אבל לא מכירה אף זוג להט"בי שהצליח לעשות זאת. זה משאיר את אימוצי חו"ל - וכאן מי שמחליט הן המדינות שמהן מאמצים והעמותות ה"משדכות" כפועל יוצא מהחלטת המדינות. אז אישה לבד זה בסדר, גבר לבד לא. אין לי מושג לגבי זוג נשים, אבל מאמינה שקל יותר שאחת תאמץ רשמית מחו"ל והשנייה תאמץ אימוץ קרובים בארץ, כך ממילא מאמצות הדדית כיום לסביות את ילדיהן.
 

שדמת

New member
אגב - גם זוג נשים או אישה יחידה

לא יכולות לאמץ תינוק בריא בארץ (בגלל התור הארוך כאמור והעדיפות לזוגות סטרייטים נשואים). לגבי ילדים גדולים או עם בעיות קשות - לא יודעת. נשים כן יכולות לאמץ מחו"ל, אבל בדר"כ לא תינוקות רכים אלא מעל גיל שנתיים (כתוצאה מנסיון למנוע סחר בתנוקות ואיזושהי אמנה בינלאומית - היום אני חושבת שאף מדינה לא מוציאה לאימוץ חו"ל תינוקות מתחת לגיל שנה).
 

daphts

New member
יכולה להוסיף לגבי נשים

זוג נשים לא יכול לאמץ בארץ בדומה לזוג גברים- לא יגידו זאת רשמית אך הן תמוקמנה הרחק בסוף רשימת ההמתנה תך כדי "יבוש" המבקשות... לגבי רווקה המצב שונה- אם מסיבה כל שהיא (רפואית/ גנטית) הרווקה מנועה מללדת ילדים היא תקודם בתור האימוץ במיוחד עם היא תסכים לקחת ילד בוגר או עם בעיות קשות. עוד נתון מעניין בארץ על אימוץ- השרות למען הילד לא מוסר ילדים לאימוץ מעל גיל 7+- היות ולדעתו האימוץ לא יצליח מצד הילד, ועוד פרט הפער בין הורה לילד הניתן לאימוץ לא יעלה על 40 שנה בין גיל הילד להורה. שני הפרטים האחרונים נכונים לגבי כל הפונים לאופציית אימוץ בארץ. מה שאומר שחלון ההזדמנויות קטן מאוד... וכשהתור הוא +- אין סופי רבים נשרים בדרך היות ומובהר להם שתינוק הם לא יקבלו, או שבגלל גילם הם אינם זכאים יותר לאמץ בארץ. מעבר לכך על כל אדם יחד או בזוגיות המבקש לאמץ בארץ יש חובה לעבור קורס של חצי שנה בו נבחנת מוכנותו הנפשית רגשית ולתהליך רבים נפסלים לאימוץ בשלב ההוא- שלב הקורס. מעבר הקורס בהצלחה הוא תנאי לאימוץ בארץ.
 
למעלה