שלום לכל הסרגניות המקצועיות

מאמאסאן

New member
שלום לכל הסרגניות המקצועיות

וגם למתחילות. הצצתי קצת, אתן ממש מוכשרות, עבודות מקסימות. הייתי בביקור בקיבוץ אפק, במפעל קטן שם הם מייצרים בובות בד, יש בקיבוץ מפעל לבדי טריקו לייקרה, עם השאריות הצבעוניות של מפעל הבדים הן סורגות שטיחונים מרהיבים, חלק בסריגה במסרגה אחת, וחלק על נול. קיבלתי מהם קצת חוטי טריקו לנסיון,אני רוצה לסרוג שטיחון בצורת אליפסה, קניתי מסרגה, אבל שנים לא סרגתי ושכחתי מה עושים, העלתי עיניים וסרגתי קצת, זה יצא כמו כובע, עמוק כזה? וזה אמור להיות שטוח, אז בבקשה, תנו עיצה. השטיח הוא בקוטר של מטר וחצי בערך, כמה עיניים להעלות? אייך מתחילים? וכיצד ממשיכים להרחיב את השטיחון? אשמח מאד לתשובה. שבת שלום, ותודה. נ.ב. הם מוכנים בקיבוץ ללמד ללא תשלום עבודה על הנול, מוכרים שם נולים וחוטים, השטיחונים מהממים, צבעוניים מאד, צריך להתקשר למפעל "חיננית" בקיבוץ, ולתאם איתם. הסרגנית, שסורגת את השטיחים לא היתה ביום בו ביקרתי, ולא היה מי שיסביר לי. תודה מראש

אם את לא רוצה שיצא לך קערה

שטיחון אליפסה אפשר לסרוג מקצה לקצה ואז בצדדים יוצא ישר. את יכולה להתחיל משרשרת של 10 עיניים. כל פעם בצדדים את מוסיפה עיני שרשרת עד שנוצר לך רוחב כמה שאת רוצה. משם את מפסיקה להוסיף עיניים בצדדים ומתחיל לעלות בגובה כמה שצריך. ברגע שיש לך גובה אמצע כמה שאת רוצה מתחילים לצמצם את הקצוות עד ששוב נשארים עם אותן 10 עיניים שהתחלת בהן. בהצלחה ורוצה לראות תמונה כשתסיימי.

tatia

New member
אני אסביר לך

את סורגת שרשרת , האורך שלה תלוי בגודל השטיח, תעשי דוגמית קטנה לניסיון. תעלי 10 ע' שרשרת תסרגי על כל ע' חצי עמוד, בעי האחרון תסרגי 3 חצי עמודים ותמשיכי לסרוג מסביב,כמו בציור, ומצד השני גם תסרגי 3 חציי עמודים , ככה תמשיכי לסרוג כל הזמן.

liat1953

New member
מאמאסאן ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ידוע לך במקרה אם המפעל עליו דיברת פתוח בשבת? תודה ושבת שלום

למעלה