שלום לכל הפורום!

שלום לכל הפורום!

רציתי לשאול אותכם כמה שאלות אני בעניין הזוחלים מתעסק הרבה אני מטייל בהרים אבל תמיד אולי במקרה אני פוגש נחש או שתיים ואני הולך הרבה רציתי אולי כמה טיפים איפה לחפש באיזה שעות באיזה סוגי מקומות כי אני אוהב את הנושא של הזוחלים ולראות טבע ישראלי{כמובן לא ללכוד אותם רק להנות מהם} אודה לכם אם תענו לי בהקדם....

HyperViper

New member
איך פוגשים זוחלים...

זוחלים פעילי לילה: בין 12 בלילה ל-5 בבוקר, לטייל בלילות חמים במיוחד באיזורים עם צמחיה מועטה כמו איזורי חולות ולחפש תנועה בעזרת פנס חזק (הצפה או לד) או לעקוב אחר עקבות בחול (דורש מיומנות). כדי לגלות זוחלים פעילים לדעתי שעות הלילה עדיפות על שעות היום. זוחלים פעילי יום: באיזור מקווי מים או פרדסים בהם לנחשים אוכל רב בשל המצאות מכרסמים. ניתן לטייל באיזור עם צמחיה נמוכה או מפוזרת (לא צפופה) לרכז מבט אל בין סלעים או ענפים וכמובן על הקרקע. חשוב מאוד ללכת בשקט להקשיב לתנועה בין שיחים ועל עלים. באיזורים מדבריים קל יותר לזהות נחשים בשל הצמחיה הדלילה אך עם דילול הצמחיה מדללת גם אוכלוסיית בעלי החיים ובינם הזוחלים. איזורי הגליל והגולן טובים במיוחד בשל שפע החי.

זוחלים

תודה אחי על העזרה, רציתי לשאול עוד כמה דברים אני גר באזור המרכז אני הולך בשעות היום הרבה בשדות והרים אבל כלום מתחת לאבנים נתקלתי השבוע בחנק משריץ אחד הנחשים האהובים עליי ודווקא במזל מצאתי אותו בשעה 5 בצהריים וטלוא ראש וזעמן שחור באיזה שעות היום כדאי לצאת האם לחבר מתחת לאבנים ושמתי לב שהרבה חובבי נחשים בישראל הנחש הכי פחות מדובר בפורום זה חנק משריץ שאני חושב שהוא הנחש הכי מעניין

הסביה שחנק משריץ הוא לא הנחש

הכי "מדובר" בפורום היא שמדובר בזוחל ישראלי שאסור בתפיסה, גידול או מסחר. ומעבר לתצפיות הרבה מהשאלות בפורום עוסקות בגידול זוחלים שמוצאם מחו"ל ולכן אין הרבה שאלות בנוגע לחנק. בשל סיגנון החיים שלו (תת קרקעי ברובו) אין הרבה התקלויות איתו וזאת עוד סיבה למה שמו לא מופיע באותה התדירות שבה מופיעים זעמנים שחורים ונחשי צפע. אתה מוצא לא מעט נחשים ואני לא ממש מבין על מה אתה מתלונן.

זוחלים

טוב תודה על התשובה רק רציתי לדעת באיזה שעות היום לצאת לטיולים ובאיזה סוגי מקומות בשביל לפגוש הרבה מנחשי ישראל אודה לכם אם תענו לי על זה

פגישת זוחלים!

מה סיבה אני כחובב טבע או כחובב נחשים בעיקר שמח להפגש אם נחשים בכל עת רק אם היו נותנים לי עצות לפגוש אותם יותר!!

HyperViper

New member
תראה...

נחש זה לא ציפור, הוא לא מתבלט בשטח. אפילו אם יש הרבה נחשים באיזור בו תטייל עדיין רוב הסיכויים שלא תתקל בהם בזמן פעילות. אין מה לעשות זו לא חיה שקל לצפות בה בטבע. אני מטייל בכל הזדמנות ויש לי נסיון של כמעט שני עשורים של חיפוש נחשים בשטח ועדיין לא בכל פעם אני זוכה להתקל בהם. חנק משריץ כמו שמצאת לדוגמא פגשתי פעם אחת ב-5 שנים האחרונות למרות אין ספור טיולים בטריטוריה שלו.

מה אתה רציני ?

תבוא לאזור בית שמש בכמויות זה הנחש הכי נראה כאן פגשתי בחודש האחרון 5 פעמים בחנקים והיה פרט שהוא 76 ס"מ יפה במיוחד לא יצא לי לצלם אותו באיזה אזור אתה גר?

HyperViper

New member
איזור השרון

פשוט לא יצא לי להתקל בו, כמו שאמרתי לך, עניין של מזל. פגשת חנק 5 פעמים בחודש האחרון? אתה רואה המון נחשים בחורצ'יק אין לך שום סיבה להתלונן... בכל מקרה אני מאוד מקווה שכל הנחשים האלו עדיין זוחלים להנאתם באיזור שמצאת אותם...

אצלנו!

יש באמצא העיר אמפי תאטרון ענק ומסביב הכל חולות בתוך העיר יש גם אתרי חפירות וחולות ושדות בגלל זה בלילה רואים אותם הרבה מה שכן הם זוחלים להנאתם אין לי שום כוונה לתפוס אותם מה שאמרתי תיקון ראיתי 3 פרטים של חנק ורק רציתי לשאול כיאילו באיזה שעות בשעות היום לחפש והאם הם הרבה מתחת לאבנים וכל זה ואיזה נחשים יש הרבה באזור המרכז?

MIKI20008

New member
יובל טורף אנשים ../images/Emo3.gif

יובל אתה צודק אבל יותר מידי אגרסיביות לא בריאה

למעלה