שלום לכל התלמידים

LINKING5

New member
שלום לכל התלמידים

זה כבר ההודעה החמישית אם לא השישית בפורום זה.... מכירים את זה שיום ראשון יש לכם מבחן ענקקק ( 50 עמודים ( בהיסטוריה, ואז יום שישי אתם לומדים רבע מהחומר, יוצאים בערב.., ומשבהו קורה כמו למשל שיחה עם אהבת חייכם שמודיע לכם שמצטער אין סיכוי למשהו ביננו,או שניפרדים מהחבר או משהו שלוקח להתאושש ממנו לא רצת זמן... ויום שבת אתם מוצאים את עצמכם טובעים במחשבות על מה שקרה ביום שישי בערב... והיסטוריה? כמה שמנסים ללמוד שום דבר לא ניקלט כי הבעיה עדיין רובצת בראש שלכם.... אז אני בדיוק בבעיה הזאת.... ונישאר לי שלושתרבע מהחומר... ואני לא מצליחה להיתרכז..., כי אני חושבת על שיחה שהייתה לי אתמול עם ידיד - אני לא ירחיב
מה אתם עושים שדבר כזה קורה לכם..? אשמח לקבל את תגובתכם בהצלחה לכולם בבגוריות ובמחבנים.

היסטריה מהיסטוריה

זה נראה כמו משהו שנופל לתהום - גם החומר, גם הידיד... לבי איתך.. וכשהראש במחשבות מתרוצצות בכל מה שאפשר ורק לא בחומר הלימוד - אני ממליצה - לכתוב לכתוב ולכתוב.
לכתוב את כל האירוע עם כל המחשבות שיש - זה יכול לקחת גם שעה. יכול לנקות את הראש. לא לפחוד להעלות את הההההכל על הכתב. ואחר כך אפשר לשמור או לזרוק.
לכתוב ראשי פרקים של מה למדת ומה עוד נשאר ללמוד.
לכתוב תשובות לשאלות, לא לעבור עליהם במוח, כי אם המוח עסוק בדברים אחרים, הוא לא ייתן לחומר הלימוד להיכנס, וחבל על המלחמה, ההיסטוריה תפסיד ... לכן מומלץ לעבור על חלק מהחומר על ידי כתיבת תשובות. חלק כבר למדת. ואולי... לוותר על חלק קטן - להחליט מראש על מה. דבר נוסף חשוב מאד - להחליט מראש על פרקי למידה קצרים שלושת רבעי שעה, והפסקה, שלושת רבעי שעה והפסקה. גם אם לא תשני כל הלילה, ומחר מיד בצהרים תשני. זה אולי יכול לעזור.

למעלה