שלום לכל חבריי הפורום החדש

ניאו30

New member
שלום לכל חבריי הפורום החדש ../images/Emo140.gif

בדרך כלל אני רואה את ההודעה הזו של הפורומים החדשים שנפתחים בתפוז ועובר הלאה,והנה פתאום אני רואה את הפורום הזה,ומשהו בי גרם לי לרצות לכתוב פה...חחחח...זה לא ממש "משהו" ערטילאי כזה,זה כמובן השינוי הזה בחיים שאני זקוק לו אבל מתקשה כל כך לעשותו כעת. יש כל כך הרבה סיבות למה זה קורה,ומי שרוצה יכול לקרוא כמה מהם בבלוג שלי,אבל אני רוצה לדעת איך פחות להסתכל על למה זה קורה ויותר על איך אני מתגבר על כל הסיבות האלו,שהרי אם לומר את האמת בטח לכל אחד יש את הסיבות שלו למה לא לעשות שינויים,אבל החוכמה היא למצוא את הכוחות לעשות אותם אף על פי כן... ישנה גם רשומה אחת שכתבתי לאחרונה שעסקה בפחד שלי משינויים למרות הרצון הרב שלי בהם,ולמרות הבנתי המלאה שזה מה שאני צריך לעשות.בסך הכל מדובר על תהליך שאני עובר רק בשנה האחרונה,ככה שאולי אפשר להסתכל על זה בתור התחלה של שינויים,כי בכל זאת עשיתי שינויים לא מעטים, אבל כנראה שהם לא היו מספיק דרסטיים כדי לשנות את ההרגשה הפנימית שלי בלב,שם אני עדיין מרגיש איך הכל מרוקן,ואיך אני לא מצליח למלא את החיים שלי במשמעות מעבר לדברים הרגילים,מעבר לחיי היומיום השוחקים אותי עד מאוד. בסך הכל,אני רוצה לחזור להיות אופטימי כפי שהייתי,אני רוצה לדעת איך לתת לעבר שלי לנוח בצד,איך להסיר את המחסומים שבניתי לעצמי במשך שנים כל כך רבות שמונעים ממני להשתחחר כשאני רוצה.אני לא מבין למה אני כבר לא יכול בן אדם אופטימי וחיובי כשהייתי,למה אני אוהב סרטים ושירים עצובים ולמה אני נמשך דווקא לאנשים שמביעים עצב וכאב,כאילו זה הדבר היחיד שמדבר אלייואם זה לא ברור מספיק-זה לא הדבר היחיד שמדבר אליי! אני אוהב מאוד לצחוק,שלא לדבר על לשמוח.טוב,יש מישהו שלא?... אז,כמו שאתם רואים,יש לי נטייה לכתוב הרבה...ככה אני...אל תנסו לשנות אותי......חחח...סתם,זה היה בצחוק כמובן...אבל,ברצינות הייתי שמח לשמוע לגביי נושא הפורום-איך בונים תוכנית כזו לשינוי? ועוד שאלה קטנה(או גדולה,תלוי איך מסתכלים עליה...)-יש לי הרבה פעמים הרגשה פנימית שאני חלש מבפנים,ולבדי אני לא יכול לעשות את השינויים האלו שאני זקוק להם,ולכן אני זקוק לאנשים אחרים לשם כך,ואין כוונתי לעזרה מקצועית,הגם שזה יכולה להיות אפשרות מתישהו,אלא לעזרה של חברים אמיתיים,כאלו שלא נרתעים מאנשים שהפכו לפסימיים ולפעמים אפילו שליליים במקצת,כפי שאני הפכתי בתקופה האחרונה.הכוונה שלי בשאלה שלי-האם השינוי הפנימי בתוכי צריך להיות שלי ואך ורק שלי,שלא יהיה תלוי באנשים אחרים(יש לי נטייה לפתח תלות בקשרים עם אנשים...),או שאולי יש מקרים בהם הכוח של בן אדם לא מספיק לו ולכן הוא צריך למצוא מקורות כוח אחרים,כלומר עזרה מאנשים אחרים(או אולי ממקורות אחרים-חשבתי בזמן האחרון על להתחיל איזה סוג של אומנות לחימה,בעדיפות לטאי צ'י,כדי לנסות למצוא את הכוחות האלו שאני לא מצליח לגייס משום מקום,דווקא במקום הזה) . טוב,עכשיו די באמת,כי אחרת אני יכול לכתוב עוד ועוד ועוד...(חיקוי של הבטרייה של דורסל,למי שמכיר...). אני אודה לכל מי שיגיב,לכל מי שיש עצות,ובכלל לשמוע עוד דעות אחרות,אף שאני חייב להגיד שאחת הבעיות שלי היא עקשנות יתר ותקיעות בעמדות שלי אבל אולי לפעמים אני מצליח להשתחרר מהקבעון הזה אצלי,אז אולי שווה לנסות... בכל מקרה,שיהיה
בפורום החדש ושיהיה לכולם סופשבוע רגוע ושליו עם הרבה
ו-

ניאו30

New member
תודה יעל,קיבלתי וקראתי שם...(אם זה

הדבר הזה שאת שואלת ועונה בעצמך...). אני אנסה לחשוב איך אני יכול לשאוב ממה שכתבת שם את הדברים שיכולים להתאים או לעזור לי...

owolf10

New member
התשובה בגוף השאלה

ההודעה ארוכה מאוד ודי מדכאת בקריאה ראשונה. אבל כשחשבתי על הדברים שכתבת ועברתי עליהם שוב נוכחתי שבעצם אתה מאוד מודע למצב בו אתה נמצא, מבין היכן הבעיות - עקשנות, תקיעות, פחד משינוי אבל מצד שני נראה לי שאתה לא מעריך דברים שאתה מעיד על עצמך שהצלחת לעשות. שינויים קטנים הם גם שינויים. מה הוא שינוי קטן? כיצד אתה מודד את גודל השינוי. הכל הרי יחסי. לגבי עזרה מאחרים - וודאי שזה יכול לעזור. עידוד, משוב חיובי, כיוון מחשבה וראיה נוסף - כל אלו בוודאי שמעשירים אם אתה מוכן להקשיב ולהפתח ולא להשאר עקשן ותקוע. אך בסופו של דבר השינוי יעשה על ידך ואל תשלה את עצמך אחרת. בהצלחה. מבטיחה להמשיך לעקוב

ניאו30

New member
כתבתי מקודם תשובה שיצאה מהבטן...

ולכן ביקשתי שימחקו אותה.יותר אני לא אכתוב פה,אז אין מה להגיב למה שכתבתי...

hilalev

New member
נראה לי שזה הפורום- בשבילך ושיהיה

בהצלחה בשנה החדשה.. ויש לי טיפ: אל תנסה לשנות את עצמך מקצה לקצה, מצא דברים שאתה אוהב בעצמך ושלא היית משנה. הבט גם על החיובי, השלם עם מה שאתה, ויהיה לך יותר קל ! שנה טובה !

ניאו30

New member
יש דברים שאני באמת לא רוצה לשנות

אצלי.אני יודע שזה טוב שהם נמצאים אצלי,ויש את אלו אשר הייתי שמח להפטר מהם,כי הם מכשילים אותי פעם אחר פעם ולא "עוזבים" אותי. את מכירה את המשפט-שלפעמים לא צריך הרבה רע בחיים,מספיק שהוא יהיה משהו מספיק רע בשבילך,כדי שיסתיר את כל הטוב...ככה זה אצלי,זה לא שהכל רע ופסימי אצלי,בטוח שלא,אבל החלקים החסרים אצלי מסתירים את כל הטוב והחיובי...ובקשר ללהשלים עם עצמך,זה באמת מה שאני צריך לעשות,אבל איך עושים את זה?...זה הרי לא משהו שנפתר על ידי מילים,אלא על ידי מעשים,על ידי חוויות שגורמים לך להעריך את עצמך כפי שאתה,ואתה לא יכול להיות שלם עם עצמך אם אתה לא מרגיש ככה בפנים,זאת הבעיה שלי,איך אני גורם לעצמי בתוכי לעשות את כל הדברים האלו?...טוב,זו שאלה מסובכת,לא מצפה לתשובות... וסתם תהייה-ראש השנה הוא רק עוד 10 ימים,לא?אז מתכוננים כבר מעכשיו לשנה החדשה?...או שזה קשור לנושא הפורום... אז,גם לך שנה טובה!

owolf10

New member
לא הספקתי

לקרוא אז לא אוכל להגיב. למה שלא תכתוב כאן יותר? אמרתי משהו לא מוצלח? אם נפגעת ממשהו - אני מתנצלת. ואם לא הבנתי - אנא הבהר.

ניאו30

New member
לא חשוב מה אמרתי...חשבתי קצת על זה

ואיך זה תמיד קורה לי כשאני כותב בפורומים,ואני מתחיל להוציא את כל מה שיש לי על הלב לעיניי כולם,וזה גורם לי אי נוחות מאוד רבה. זו הסיבה למעשה שהתחלתי לכתוב בלוג,כי שם אני כותב מה שבא לי,ולא אכפת לי מה אנשים אחרים חושבים(טוב,אולי קצת...) היה אצלך פשוט איזה משפט שבכל הורסיות שלו תמיד גורם לי לאיזה מין טריגר כזה שפותח אצלי את כל השסתומים-וזה היה שאמרת "ההודעה קצת ארוכה ומדכאת...",והמשכת הלאה,אבל בשבילי זה הזכיר לי מה שכל הזמן אומרים לי כאילו אני לא רוצה לצאת מהמצב שלי,ולא באמת מבינים באיזה מצב מדובר. לא מבינים כמה זה פוגע שאומרים לי דבר כזה. אני מנסה לצאת,זה לא קל לי לעשות את כל הדברים שעשיתי עד עכשיו,וזה עוד יותר קשה כשאין לך מישהו שהוא באמת ידיד אמיתי שלך,מישהו שלא יעזוב אותך ברגעי החולשה שלך,ויש לי כאלה הרבה,מישהו שיידע לשמוע את הפסימיות והשליליות שלך באותה מידה ששומעים על הרגעים האופטימים. אבל יתכן ש"נשפכתי" בהודעה הזו יותר מדיי,וזה יצא לא טוב,לא שזה כל כך משנה עכשיו... אני מרגיש כאילו התעוררתי בשנה האחרונה מיותר מעשר שנות תרדמה מהחיים, את או אחרים חושבים שהם באמת יכולים להבין מה זה אומר?...מה זה אומר שאתה לא יודע כלום על העולם הזה,אתה לא מתחבר לצורה שהוא עובד,לדרך שאנשים משיגים דברים,לאיך להקשר לאנשים,לכל הדברים האלו שמרכיבים את העולם המודרני שלנו,ואני כל כך לא מצליח להתחבר לשום דבר בו... אני לא יודע מה לעשות,זאת האמת...אני לא יודע איך לצאת מהמעגל בו אני שרוי,אני לא יודע מי,אם בכלל,יכול לעזור לי,אני לא יודע איזו בעיה מכל אלו שיש לי היא הכי דחופה לי,כי הזנחתי כל כך הרבה דברים שאף פעם לא נגעתי בהם או הרבה זמן לא טיפלתי בהם,ואני לא יודע מאיפה להתחיל עכשיו. בגלל זה,כשראיתי את הפורום הזה,ישר זה הדליק אצלי את הנורות...כי זה בדיוק מה שאני מחפש,זה מה שאני צריך(למרות שאני גם בזה לא בטוח כל כך...)- תכנית מסודרת שתתן לי כיוון ללכת בו...אולי צריך לחשוב על זה גם במובן של תינוק שעושה את צעדיו הראשונים או נער שמתחיל לעבור רק עכשיו את תהליך ההתבגרות שהיה אמור לעבור כבר לפני שנים כל כך רבות... הקושי העיקרי שלי הוא לגייס את הכוחות,גם הפנימיים וגם החיצוניים(יש לי עייפות כרונית),אבל הדבר שיש לי זה היכולת לחלום תמיד...לפתח ציפיות כל פעם מחדש שמתעוררת תקווה כמו ילד שמתלהב כל פעם שהוא רואה איזה משחק חדש...ככה בדיוק אני...יש פעמים שאני חושב שמדובר באשליות,אבל למרות שלא רואים או שומעים עליי את זה בזמן האחרון אני בן אדם אופטימי מטבעי,אני חושב שרק הלכתי לאיבוד,ואני מנסה למצוא את הדרך הנכונה בחזרה למסלול הזה כפי שהיה אצלי פעם,אבל אולי אני באמת לא יכול לעשות את זה לבד... אז לסיום,כי כרגיל כתבתי הרבה,אבל ככה אני כשאני כותב,ואני לא מתכוון לשנות את זה בשביל שיהיה לאנשים יותר נוח או קל לקרוא...אני לא יודע אם אני אכתוב כאן,אולי מדיי פעם...אבל אני אנסה לקחת את הדברים שאני יוכל מהתכנית הזו ולראות היכן זה מדבר אליי,והיכן זה יכול לעזור לי. שיהיה לך שבוע טוב,ולכולם גם כמובן

owolf10

New member
אז שוב סליחה...

אם לחצתי בנקודה כואבת ופגעתי. כשכתבתי את הדברים לא התכוונתי לבקר אלא לציין את הגוון שזה נצבע אצלי. ולעניין, אני חושבת שהעובדה שאתה כותב שהתעוררת ואתה מתחיל להבחין שהיית מנותק קודם מהעולם "הריאלי" כבר מצביעה שיש שינוי. שאתה רוצה להתחבר. לא יודעת אם זה טוב או רע, אבל זה שינוי. איך מתחילים למלא פערים? לאט לאט ובסבלנות. קשר אחרי קשר. תתחיל מנושא/עניין אחד ואני חושבת שזה יגרור אחריו את הבאים. ממילא את הכל ביחד לא תצליח להדביק. והיאוש יגרום לך לא לעשות כלום וכך להגדיל פערים. אז תתמקד בנקודה מסויימת. זו דעתי האישית, כמובן. נקודה נוספת שהעלית זה העזרה. אכן, נראה לי שצריך הכוונה או לפחות מישהו שישים גבולות, יחזיר למסלול כשזזים ממנו, יעודד, וכדומה. ולדעתי זה צריך להיות, לפחות בהתחלה, על בסיס קבוע ותמידי, עד שתבין את הפרנציפ ותרגיש שאתה יכול לבד. מי? קשה לי לענות. בת זוג? חבר טוב? ואלי באמת עזרה מקצועית. היה יש "מאמנים" לכל מיני דברים, אז אולי אתה צריך מאמן כזה. ואם הכתיבה בפורום עוזרת, אז למה שלא תמשיך? שנה טובה

היי בייב :)

אם לומר את האמת ולהיות כנה? אז כשקראתי את מה שכתבת כאן לא יכולתי שלא לבכות. כן כן, זה אולי עלול להפתיע אותך שזה קרה אבל תבין, אני במקום בדיוק כמו שלך. גם אני חושבת איך ומה לשנות ומאיפה להתחיל בכלל, אני מבולבלת ברמות שאין לי מושג איך בכלל מתחילים. כתבתי בפורום כי מצאתי עבודה חדשה ואולי דרך מקום העבודה הנ"ל אמצא איזו ישועה ואולי איזה מזור לתחלואותיי ולמכאובים שבנפש. אז הנה אני, כאן יושבת לי במחשב, מנותקת לי מהעולם החיצון, לא כל כך רוצה להיות כאן ואם כבר להיות אז במקום אחר, מקום חדש והנה שוב אני מוצאת את עצמי מנסה לברוח..כן זה קורה לי המון, אין לי כוח להתמודדוית חדשות כי אני אומרת לעצמי למה? למה לי לרוץ ולחפש, למה לי ולמה לי, אני חושבת שזה איזה שהוא פחד מלהיות במקום חדש ולא מוכר ואיפשהו 'לא להסתדר'. גם אני יושבת שעות על גבי שעות ושומעת את המוזיקה שלי שלרוב היא די עצובה, חושבת איך לפתוח לי איזה בקבוק יין אדום ולהשתכר לי לבד ולעופ למקום שרק אני שם. גם אני אחת ממיליון ואחד אנשים שפוחדים מאותם פחדים אך לא מתנחמת בעובדה כי כולם כאלה, אני מנסה למצוא לעצמי ישועה. לעיתים אני חושבת אולי אשתנה בעצמי וזהו? אבל הבנתי היא שאני למעשה כבר גיבשתי את האופי ואת מי שאני, הרגלים אפשר לשנות. ובכן, אני לא חושבת שאני עוזרת לך כאן, אני רק מרגישה איך אני מקלידה בקצב מטורפ ולא מצליחה לענות לך. אני חושבת שאסיים כעת כי אני מתחילה להתפזר. ערב טוב - יהירה

ניאו30

New member
וואו,נרקסיסטי...בייב נשמע לי מוגזם

בשבילי,אבל מאוד התרגשתי מכל השאר,וכל כך הזדהיתי אם מה שאמרת,באמת עם הכל,ואני חווה את זה באופן אישי כל כך הרבה שנים.החוסר בכוחות כדי להתמודד הוא כל כך קשה לי,גם פנימית וגם חיצונית.שנים,ואני מתכוון באמת להרבה שנים,פשוט לא יכולתי לעשות כלום עם עצמי והזנחתי כל כך הרבה דברים בי,ועכשיו התעוררתי...אני מקווה שלא מאוחר מדיי,ואני מתחיל לעשות,או יותר נכון לנסות,לנסות הרבה דברים שלא התנסיתי בהם מעולם... זה לא מבטיח לי כלום...חוץ מזה שאני לא ישוב ואתחרט שאני לא עושה עם זה כלום כמו שתמיד הייתי,כמו שאומרים עדיף להתחרט על משהו שעשית מאשר על משהו שלא עשית,וזה כל כך נכון לגביי,אולי גם לגבייך... אז אם נשאר בתכונת של לנסות דברים חדשים,וזה באמת דברים שאני מתנסה בהם לראשונה רק בתקופה האחרונה...אז אני יציע לך משהו-את נשמעת לי אחת שאני יכול להתחבר אליה מבחינה מחשבתית ורגשית,אז אם את רוצה להיות בקשר,את מוזמנת לשלוח לי מסר-אפשר קשר טלפוני בהתחלה,אחר כך יותר מזה אם נרגיש שזה מתאים לנו,אפשר גם לשמור על קשר וירטואלי בשלב ראשוני אם זה יהיה לך מוזר מדיי או קשה מדיי(אני נזכר בהתחלה שהתחלתי ליצור קשר עם אנשים אחרי שנים של ניתוק מהם...כמה קשה זה היה לי בהתחלה,זה עדיין לא קל לי,אבל בטח הרבה יותר זורם מההתחלה). שיהיה לך יום מקסים ממני :)

עכשיו התעוררתי ../images/Emo10.gif

היי ניאו, צהריים טובים לך. אני אחרי קפה מספר 3 והיום רק מתחיל.. טוב, אז קראתי את מה שכתבת לי ואני מקבלת את הצעתך להיות חברה שלך. רק שהבעיה כעת היא המחשב שלי, אני אנסה ליצור איתך קשר ממחשב אחר, יש לי פשוט בעיות בדפדפן מה שלא נותן לי לפתוח דפים באופן רגיל. תנסה ליצור עימי קשר אני אוציא את המסרים ממקום אחר. יום מעולה :)

למעלה