שלום לכל חברי הפורום. אני מחפשת

tapuzina2001

New member
שלום לכל חברי הפורום. אני מחפשת

ספר אוריגמי למתחילים עם הוראות שקל להבין אותם (הכוונה שההוראות לא יסתכמו בחיצים וקוים מקווקים).היכן ניתן לרכוש ספרים כאלה? תודה וחג שמח תפוזינה

bshuval

New member
החוברות של מירי גולן

מירי גולן כתבה 8 חוברות למתחילים, בדיוק עם המחשבה שלך. תיכנסי לאתר של המרכז הישראלי לאוריגמי ותוכלי להזמין משם. (קישור מצורף)

tapuzina2001

New member
תודה../images/Emo13.gif משהו יכול להסביר לי בבקשה

מה ההבדל בקיפולים בין קו כזה ________________ לבין קו כזה _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ בתודה תפוזינה

giladznaor

New member
אהההםם

קו כזה ____________ לא 'אמור' לסמן קיפול כלשהו. הוא אמור לסמן או את הקצה של הדף, או סימון שנשאר על הדף מקיפול קודם (קמט, קפל, קמל, איך שתרצו לקרוא לזה). בגדול, שני הקווים היחידים שמסמנים קיפולים הם: __ __ __ __ __ - קיפול קדימה (קיפול בקעה) __ . . __ . . __ . . - קיפול אחורנית (קיפול הר)

tapuzina2001

New member
אההםם אההםם גם לך גלעד ../images/Emo8.gif

קודם כל תודה על תשובתך שעזרה לי מאוד מאוד בקיפולי הנייר הראשונים שלי. כפי שיכולת לראות משאלתי הקודמת אתה יכול להבין שאני רק מתחילה ואני עדיין לא כך מבינה בכל הסימנים הקשורים לאוריגמי אז תשדל לא לענות בצורה מתנשאת שכזו - כי אני בטוחה כשגם אתה שהתחלת את צעדיך הראשונים באוריגמי לא ידעת את כל הסימונים הקשורים בזה אז אהם אהם וחג שמח לך גלעד מתפוזינה

giladznaor

New member
אהם

טוב, אז אתחיל בכך שאבהיר שאחד החיסרונות הגדולים של כתיבה, בניגוד לדיבור, זה היכולת המוגבלת להעביר במדויק את הכוונה שרוצים להעביר. המשמעות של ה"אההםם" שלי ממש לא הייתה בכיוון שפירשת אותה. במבט לאחור, זה נראה לי ברור שזאת הכוונה שמתפרשת ממה שכתבתי, אבל זאת לא היה מה שניסיתי להעביר. הכוונה שלי ממש לא הייתה בכיוון הזה, אלא דווקא במחשבה על ההוראות עצמן שקראת, וזה גם למה כתבתי את ה"אמור". לאחרונה התעסקתי הרבה בכתיבת הוראות וגיליתי הרבה הוראות שלא תואמת את ה"סטנדרד". כשכתבתי את ההודעה שלי, חשבתי שאולי נתקלת באחת ההוראות האלא, ובגלל זה הניסוח הלא מתאים שלי. בקיצור, ממש, אבל ממש לא התכוונתי לפגוע בך, ואני באמת מצטער שזה מה שיצא. בעתיד אני אשתדל לנסח את ההודעות שלי ביתר זהירות כדי למנוע משמעויות שלא התכוונתי אליהם. ולסיום, אני ממש זוכר את הקשיים הרבים שהיו לי בהתחלה, ואני באמת משתדל לנסות ולעזור במה שניתן. באתר שלי אני משקיע הרבה בדיוק בכיוון הזה, ואני משתדל לרשום שם את כל ה"טיפים" שלמדתי בדרך. ושוב, אני באמת מצטער ואשמח לעזור לך במה שניתן, גלעד נאור

mirigami

New member
בבקשה רק לא קמט......

וקיפול הר ובקעה (לא אחורה וקדימה) הקו הרציף נוצר לאחר שקיפלנו ואולי לזה היא מתכוונת........

bshuval

New member
דף עזר לקיפול

שלום לכולם, אפנה אתכם לקישור לאתר המצוין של פיטר בודאי (שאולי כדאי שיופיע גם בקישורי הפורום) בו ניתן להוריד כמה קבצים מאד שימושיים. האחד מסביר על הסימונים הבסיסיים באוריגמי - מלמד מה משמעותו של חץ בעל ראש חלול, או חץ עבה, מהו קו מרוסק ומהו קו מנוקד וכו'. השני מסביר כיצד מבצעים קיפולים בסיסיים באוריגמי (קיפול בקעה, קיפול הר, קיפול היפוך, שיקוע וכו'). שני הקבצים נוחים ומומלתים למתקדמים ומתחילים כאחד. הקבצים נמצאים תחת symbols ותחת basic folds.

giladznaor

New member
נכון מאוד, וזה למה

האתר מופיע בקישורים תחת עזרה למתחילים

bshuval

New member
טוב נו...

עפי שאתם רואים מעולם לא ניכנסתי לקישורים בפורום... אני רואה שיש אנשים רבים וטובים שעושים עבודה מצוינת בנושא

tapuzina2001

New member
האתר של בודאי לא עולה !

האם ישנם אתרים אחרים שנותנים הסברים בנושאי הקיפול? בתודה תפוזינה

גילה או

New member
הסברים בנושאי קיפול

אני חוזרת להצעה של חוברות האוריגמי של מירי גולן.אני יודעת שהיום בעידן האינטרנט נוח מאוד לחפש מידע באתרים אבל מה לעשות אני לא מכירה דרך יותר מובנית להתחיל בתחום האוריגמי מאשר דרך החוברות האלה.ההסברים שם בעיברית,ברורים מאוד,הגרפיקה מצוינת.לכל חוברת מצורפים דפי אוריגמי שצידם האחד לבן והשני צבעוני דבר שמאוד מקל על הבנת ההוראות.דרך קיפול של דגמים הסמלים של הקיפול הופכים להיות מובנים.ככל שמקפלים יותר דגמים "זוכרים" יותר קיפולים.בכל אופן כך אני התודעתי לתחום האוריגמי.יתכן ויש אנשים שיוכלו להבין גם הסברים פחות מוצלחים אך קשה לי להאמין שיש מישהוא שלא יצליח דרך החוברות האלו. שיהיה בהצלחה והרבה הנאה ואתגר.

למעלה