שלום לכל חברי הפורום הנהדר הזה!

naknicki

New member
שלום לכל חברי הפורום הנהדר הזה!

דבר ראשון ברצוני להביע את התפעלותי והערכתי הכנה לעדי בשמיים, מנהלת הפורום על הידע, הרצון לעזור והסבלנות הרבה שהיא משקיעה בפורום ובאנשים. נכנסתי לפורום ב"טעות" והתפעלתי מהידע הרב שהחבר´ה פה מפגינים. כל הכבוד! ועכשיו לסיבה שלשמה נכנסתי לפורום מלכתכילה: אני חייל בן 21, יש לי עוד שנה לשיחרור אבל אני רוצה להכין את עצמי לשיחרור כבר מעכשיו. אני רוצה ללכת ללמוד רפואה בחו"ל ואני יודע שזה יהיה ממש קשה ואפילו אולי בלתי אפשרי (גם בגלל שזה רפואה וגם בגלל שאנגלית אינה שפת האם שלי אפילו שיש לי שליטה טובה מאוד) אבל אני מוכן ורוצה לנסות. מעבר לזה, אני רוצה להגר לחו"ל ע"מ להשתקע שם לכמה שנים, קצת שקט מהראש הישראלי אבל העיקר הוא הלימודים ואני לא רוצה לעשות שומדבר בלתי חוקי, למרות שאני לא רוצה להסתפק באשרת עבודה ואני רוצה אישור מלא כי אני מתכנן להישאר שם לתקופה ממושכת. אין לי (עדיין) בגרות מלאה אבל יש לי 12 שנות לימוד. רציתי לדעת אם הקריטוריון של ההגרלה מחייב 12 שנות לימוד עם בגרות מלאה או שמספיקות 12 שנות הלימוד? כמו כן רציתי לדעת אם זה בכלל רלוונטי להשתתף בהגרלה לגרין קארד כבר עכשיו, אפילו שיש לי שנה לשיחרור. כי במקרה ולא אזכה - אגיש בקשה בשנית. ועוד משהו אחרון : שמעתי שמועה, לפני הרבה זמן, שמי שמשתתף בהגרלה ולא זוכה - לא יכול להגיש בקשה שוב וגם לא יכול להיכנס לארה"ב. האם זה נכון? אמנם זה נשמע מופרף לחלוטין - זו עדיין שמועה ששמעתי אותה מסתובבת פה... תודה מראש, אחלה של פורום, יצירתי, ויותר מזה - מעשי, אורן

כמה אפשרויות

אז קודם כל בנוגע ללימודי רפואה - לימודי רפואה הם לתואר מתקדם, ואם תעשה בארה"ב תואר מתקדם תוכל לקבל מילגה ותמיכה כלכלית כחלק מהתוכנית. אבל כדי לעשות תואר מתקדם צריכים קודם לעשות תואר ראשון - ותואר ראשון לזרים בארה"ב (האמת גם לא לזרים) הוא מסובך. קודם כל כמעט ואין מלגות לתואר ראשון, ואתה מדבר על שכר לימוד גבוה מאוד באוניברסיטאות המובילות (אם אתה רוצה להתקבל אח"כ לפקולטה לרפואה מכובדת) - זה נע בין $20,000 ל- $45,000 לשנה. וכל זה ללא הוצאות מחיה בכלל. אם תקבל ויזת סטודנט כאן לתואר ראשון ודאי תקבל F1, שזו ויזה שאינה מאפשרת עבודה בכלל. לתואר מתקדם תוכל אולי לקבל J1 שמאפשר עד 20 שעות בשבוע עבודה עבור האוניברסיטה בה אתה לומד. בגרות איננה קריטריון ללימודים כאן, אלא בחינות שאתה עובר פה הדומות לפסיכומטרי הישראלי וכן בחינות באנגלית. אני לא מכירה את הדרישות הפרטניות לגבי לימודי רפואה או pre med. ציינת שאתה לא מעוניין בויזת עבודה אלא באישור שהייה ועבודה קבוע, לידיעתך סוגים רבים של ויזות עבודה מאפשרים מסלול לגרין קארד אחרי שנתיים או שלוש ושוב שנתיים או שלוש לאחר מכן מסלול לקבלת אזרחות, ולכן לא הייתי פוסלת אותם על הסף. דבר נוסף הוא שמרבית סוגי ויזות העבודה (מלבד J1, שאינו מאפשר מסלול לגרין קארד) דורשות לפחות תואר ראשון. בנוגע להגרלת הגרין קארד, מותר להשתתף יותר מפעם אחת, ואם אתה זוכה יש לך שנה לארגן את המעבר למיטב ידיעתי. השמועה שאי אפשר להכנס לארה"ב אחר כך היא לא נכונה. כמובן שאם אין לך עדיין ויזת תייר ייתכן שעצם ההשתתפות בהגרלה תגרום לקונסול לחשוד שאתה מתכוון להתשקע בארה"ב וזה יכול להיות שיקול בסירוב לויזת תייר, אבל זה רק שיקול ואין אמת בשמועה. בהצלחה!

justme2002

New member
ידידי זאת דעתי

בנוגע לנושא הצלבת מידע בידי רשויות אמריקניות בנוגע להשתתפות בהגרלת הגרין קארד לבין אישור ויזת תייר, לדעתי, אין דבר וחצי דבר. זאת רק שמועה ולדעתי שמועה שייתכן אפילו שהופצה בידי רשויות חוק אמריקניות מוסמכות מסיבות שלהם. אבל טכנית זה נראה כמעט בלתי אפשרי לבצע הצלבה כל כך גורפת. אשר לשאלתך הייתי מציע לך להוציא ויזת תייר כמובן ואז במסגרת של תקופת זמן ארוכה למדי (3 חודשים, אני חושב) תוכל למצוא אוניברסיטה הולמת שם על אדמת ארה"ב ולהחתימם על הטפסים הרלוונטים (I-20) על מנת להוציא ויזת סטודנט. עוד שאלות?

החוק החדש

לא יאפשר שינוי סטטוס מתייר לסטודנט. כלומר, אם ברצונך להגיע לארה"ב על ויזת תייר ולהפוך לסטודנט, תצטרך להגיש בקשה לויזת תייר עם ההערה של prospective student על מנת שתוכל לעשות זאת. לתשומת לבך.

למעלה