שלום לכל חברי הפורום. יש לי מס' שאלות

zoharg1836

New member
שלום לכל חברי הפורום. יש לי מס' שאלות

אמנם שמעתי על הפורום בקונוטציה שלילית, אבל אני אנסה להוציא את המיטב משהותי פה. אני מועסק בתור מאבטח במוסד רפואי גדול בצפון הארץ. יש לנו מס' בעיות קשות עם בית החולים וחברת האבטחה שפועלת במקום: דבר ראשון- מכריחים אותנו לעבוד מחוץ לעמדות באופן קבוע (גשם, שמש) בלי טיפת צל או מיגון מינימלי מרוחות\גשם, גם כאשר אין שום צורך לעמוד בחוץ (לילה, תנועה דלילה מאוד). מה אפשר לעשות בנידון ? האם קיים איזה סעיף על תנאי עבודה מינימליים ? דבר שני- למרות שהשכר שלנו לא שכר מינימום, בתלוש רשום לנו שאנחנו משתכרים לפי מינימום. לכן, כל החישובים הרלוונטיים (מילואים, מחלה, פיצויים) מחושבים לפי שכר מינימום. מהחברה אמרו לנו שאו שזה יישאר ככה או שכל אחד יעבוד 4 משמרות בשבוע. דבר שלישי- לא משלמים לנו שעות נוספות. אם עברתי 186 שעות חודשיות, רושמים בתלוש "שעות נוספות" אבל לא רושמים כמה שעות עבדתי, כך שבחישוב פשוט מגיעים לשכר רגיל ולא אגורה יותר. יש עוד עשרות בעיות קטנות אבל מה שפירטתי זה הדברים המרכזיים. אם יש אנשים שיכולים להציע פיתרון ממשי לבעיות, אני אשמח לשמוע. הבעיה הגדולה אצלנו היא שאין עם מי לדבר. הקב"ט מנותק מכולם ולא אכפת לו מכלום, החברה מתנערת מכל הדברים, כך שאנחנו נותרים בבעיה. לשבות אנחנו לא יכולים ומי שיוצא נגד בעיה בקול רם מפוטר מייד. תודה מראש לכל המשיבים.

joshh

New member
שלום רב

אם אנני טועה יש סעיפים המדברים על כך צלייה, ותנאי שמירה מינימלים וכיו"ב .. צריך לבדוק לעומק.. לגבי חישוב של שכר מינימום, פשוט בושה... צריך לבדוק את החומר. אני בטוח שיש כאן עילה לתביעה... לגבי שעות נוספות, ידוע שבענף האבטחה נהוג לא לתת שעות נוספות. והדבר אינו חוקי. בתביעה ניתן לתבוע את השעות הנוספות. פתרון ממשי יש כמה: 1. ניתן לנסח מכתב משפטי בחתימת כולם. 2. ניתן לעשות תביעה של כל המאבטחים. 3. ניתן להגיש סכסוך עבודה.. אני אגיד לך כבר שהנושא לא פשוט. אתם צריכים להיות מאוחדים וחזקים מאוד כדי לעשות מעשה כזה. מאוד קל יהיה לתקוף אותכם בנקודות התרפה שלכם אם תקומו ולפרק אותכם, את החזקים פשוט יעיפו וגמרנו. זה לא משהו שאתם רוצים לעשות ללא הכנות מראש לגרוע מכל. מה עוד, לדעתי לפני שאתם ממהרים לעשות משהו יש לבחון אסטרטגיות נוספות היכולות להיות יותר פרודקטיביות מלעשות תביעה קבוצתית גדולה. לגבי השמועה השלילית, צר לי שיצא לך לשמוע על הפורום באופן הזה. אשמח לקבל הסבר מהיכן המידע השלילי. joshua

למעלה