שלום לכל חברי הפורום

BlueCat

New member
שלום לכל חברי הפורום

פעם ראשונה שאני כותב כאן, ועם הרעיונות שיש לי לפרוייקטים בעתיד וחוסר ההבנה שלי בחומרים- ניראה לי שזאת לא פעם יחידה. פירסמתי שאלה בפורום "אומנות" לגבי חומר שאפשר יהיה לפסל בעזרתו מיים ב"זרימה". המליצו לי שם על אמייל קר או תבנית פוליאסטר, שתי טכניקות שפעם ראשונה יצא לי לשמוע עליהן. מישהו כאן יכול בבקשה לתת לי הסברים על החומרים (צורת עבודה, מחירים, איפה אפשר להשיג וכו´...) ואולי לתת קישורים עם דוגמאות לעבודה בהן? בתודה מראש,

מאוד חשוב לדעת קודם לאיזו מטרה...

מה הגודל? לאיזה שימוש? באיזה מקום תרצה להציב את הפרויקט?

BlueCat

New member
זה מתוכנן להיות

פסל לא גדול מידיי, משהו שיוכל לעמוד בצורה יציבה על שולחן או משהו דומה שיהווה בסיס מוצק. הרעיון הוא די דקורטיבי ולא גראנדיוזי במיוחד. צירפתי סקיצה זוועתית שעשיתי במחשב (לא יכולתי לסרוק אחת) כשהבעייה העיקרית היא כאמור המים המשפריצים שגם אמורים להחזיק את שברי הגרטל. כל העסק אמור להראות בסופו של דבר כמו עצירת רגע הניפוץ של האגרטל כשהמים, השברים והפרחים עפים באויר.

av_i_va

New member
ברוך הבא../images/Emo24.gif

לפני הכל, יש לי תמונה - במיוחד עבורך. ספר לי מה דעתך. לשאלתך, אבקש מעודד ("ה"מומחה להנחות אותך ברזי הפוליאסטר) הוא יכול להמליץ לך גם היכן לרכוש את החומר. הרעיון שלך מקסים ואשמח להיות לעזר ככל שאוכל.

BlueCat

New member
תמונה מדהימה! ../images/Emo108.gif

ממש אהבתי, ישר שמרתי את זה ואולי אני אשלב את זה בכרטיס האישי, לצד החתול שכבר שם (אז מה אם הוא רק קריקטורה! אני עדיין אוהב אותו)

av_i_va

New member
זה לא במקום

רק תוספת ואשמח לשלוח לך תמונה של כל המשפחה שלו
כמה חבל רק שהם לא שלי....

av_i_va

New member
ביקשתי מעודד....../images/Emo53.gif

הוא מומחה ממש בטח יענה לך בערב מאוחר - אם לא אז מחר בכל מקרה, אנא העבר לכאן את שאלתך מפורום אמנות, כולל התמונה של היצירה אותה אתה רוצהלהכין זה יעזור לו. תודה

עודד 1947

New member
לחתול הכחול שלום

אמאייל קר הוא חומר מסובך שמיועד רק לציפוי ולגימור, חיקוי כמו של אמאייל חם, ועל כן אינו מתאים למטרה שלך. מדובר בפרוייקט תלת ממדי. החומר שאולי יוכל להביא לך תועלת הוא פוליאסטר, כעיקרון פוליאסטר הוא חומר שקוף אשר מורכב משני מרכיבים, ואשר ניתן ליציקה בתוך תבנית. זהו החומר אשר מטביעים בתוכו כל מיני מזכרות או מטבעות לקישוט. הצורה היחידה שנראה לי שהחומר יכול להביא לך תועלת, היא להכין (או אפילו לקנות) אגרטל, לשבור אותו, וסביב השברים לצקת פוליאסטר תוך כדי מיצוב השברים בזוית הנכונה בתוך הפוליאסטר. החסרונות: 1) מידות היציקה: מומלץ שהיציקה לא תהיה גדולה במיוחד, משום שהחומר יקר, ומשום שיצירת התערובת של הבסיס והמקשה של הפוליאסטר יוצרת ריאקציה כימית שפולטת חום. אם הכלי שבו יצקת, הוא גדול מידי, לא יהיה קירור טוב ואז יווצרו סדקים ביציקה. על כן חשוב לתכנן מראש אגרטל קטן על גבול המיניארטורי. את הפוליאסטר ניתן ורצוי ליצוק שכבות שכבות. כל שכבה מתחברת טוב לקודמת. הדבר יאפשר גם קירור טוב של החומר, וגם אפשרות שלך למצב את החלקים בזוית של תנועה שקפאה. כאשר אתה יוצר תערובת בין הבסיס למקשה, יש לך זמן עבודה מוגבל. (כתוב על האריזה). אני סבור שתיאלץ להיעזר בעוד זוג ידיים. כלומר אחד יוצק והשני מחזיק את השברים (והפרחים) עד אשר החומר מתקשה. 2) התבנית צריכה להיות מחומר מאוד חלק, כדי שיהיה אפשר בגמר העבודה לחלץ את היציקה בקלות יחסית. 3) להביא בחשבון שהצד העליון של התבנית, הוא הצד שהיציקה יוצאת הכי פחות יפה, ועל כן נדרש עוד שלב של ליטוש היציקה בגמר העבודה. הליטוש נעשה ע"י נייר לטש מים דק, ולסיום בתכשיר "ברסו" . בהצלחה.

למעלה