שלום לכל חברי הפורום

loquado

New member
שלום לכל חברי הפורום

קראתי חלק מההודעות כאן,ודי התלבטתי אם לפרסם את ההודעה הזאת או לא ... לשמחתי בינתי עמדה לצידי גם הפעם. אז שלום וחיוך לכולם :) רציתי להזמין אתכם (למרות שאני אורח וחדש)לבקר באתר חדש שהועלה לרשת. באתר יש מאמרים בתחומים הקרובים מאוד ללב כולנו,החיים בתקופה מיוחדת זו. האתר מציע מבט ייחודי ופנורמי על הדברים המשמעותיים בחיי בני האדם. האתר יעודכן פעם בשבוע ,הוא מושקע וייחודי. האתר לא מסחרי! אז... -תצטיידו בכוס שתיה חמה (אפשר אפילו לעשן)ותקפצו -לכו תדעו אולי תתאהבו בו?... הכתובת : www.lev-ari.tk נ.ב. אשמח מאוד לקבל תגובות למייל (יש באתר) האתר נועד לשרת אנשים ואשמח אם אקבל הכוונה\מרפק לכיוון הרצוי לכם

loquado

New member
תגובה לתגובה

תודה רבה על הפידבק. לגבי הקושי להבין...נדרשת יכולת קריאה די בסיסית ,קיבלתי הרבה תגובות ואף אחת לא העלה את הנושא שהדברים "אינם ברורים לקריאה" -ושוב תודה

התכוונתי למסר שאתה רוצה להעביר

זה אפשרי להבין, זה לא שזה כתוב בשפה מוזרה או משהו, פשוט לא ממש הבנתי מה עומד מאחורי המילים, אם אתה יודע למה אני מתכוון.

loquado

New member
תראה ACE

-אני לא ממש מסוגל להתייחס לאמירות כלליות (למרות שהם נשמעות טוב) כמו "אם אתה מבין"...אם תגיד מה לא הבנת בפירוט אשתדל לעזור. *זה אולי ישמע מוזר, אבל הציפיה הרווחת שאפשר להבין הכל ומיד,לא בדיוק מציאותית לגבי הרבה נושאים.

פשוט מופלא

כן, הגרפיקה נהדרת, כן, האתר כתוב היטב, אבל התכנים נהדרים עוד יותר.... אצור עמכם קשר דרך המסרים. נ.ב. לא מצאתי שום דבר לא ברור בתכנים האלה. המאמרים נפלאים וברורים כשמש.

000000000000

New member
תגובה

ועל כל אלה מספרים כוהני המדע: "-תראה, במקרה נוצר מצב של מרק קוסמי..." (מתוך המאמר אבראקדברא) זאת פרשנות מטעה, לדעתי. ההגדרה המדויקת יותר היא: "הידע שהצטבר עד כה על ידי חוקרי הטבע מוכיח שתחילת הבריאה והאבולוציה היתה יכולה להיווצר באופן הדרגתי ללא צורך במעצב תבוני".

00000000000

New member
סקירה על האתר:

לאחר שקראתי את המאמרים באתר הנה מסקנותי: להערכתי, המאמרים באתר מיועדים לקרב אנשים אל הדת (עם נטיה לכיוון הדת היהודית) בצורה נעימה (ללא שכנועים "הוכחתיים" קשים מהסוג המחב"תי). תקציר המאמרים: *"המהפיכה הגדולה מכולן" אומר שהמהפכה התעשייתית והטכנולוגית אמנם האריכה את תוחלת החיים, אך לא מלאה בשלמות את הבטחתה לפנות זמן לאנשים בשביל דברים חשובים יותר מכיון שהעיסוקים פשוט הוחלפו באחרים. בנוסף, היא גרמה לשאלת "משמעות החיים" להטשטש - גם מכיון שהיום יש כמות עצומה של מקורות הטוענים שהאמת ברשותם. דבר זה עשוי כשלעצמו למנוע מאנשים להמשיך לחפש את "המשמעות שמעבר" (מכיון שאחרי כמה חיפושים שנכשלו הם עשויים להתייאש). *"שאלת חיפוש האושר ומשמעות" מספר שהאושר מושג על ידי הרגשה של הגשמה עצמית, שהגשמה עצמית לא יכולה לבוא מהמטרות ה"מקובלות" (כסף, מעמד, אתגר כלשהו...) מכיון שאחרי ההגשמה אין יותר משמעות ולפני ההגשמה זה עדיין לא הוגשם, ושהגשמה עצמית אמיתית יכולה להיות רק בחיפוש והתעסקות בשאלת המשמעות המטאפיסית של היקום (המאמר יוצא מנקודת הנחה שכדי להשיג את האושר עדיף להמר על כך שיש "משהו מעבר". זהו בעצם טויסט של ההימור של פסקל). *"המירוץ" מדבר על כך שהישגים ומעמד לא נשארים עם האדם לאחר מותו. *"אבראקדברא" מתחיל עם ההסבר שאפשר להאמין באלוהים גם בלי להאמין בדת ספציפית על מגרעותיה, יוצא (בצדק) כנגד האתאיסטים הקשים, ומתאר את מופלאותו של העולם (ומסיים בהנחה מוטעית שזה מכריח המצאות של בורא מעצב). *"ערב ערב" מדגיש את זה שטלויזיה מבזבזת את החיים בצורה חסרת תועלת. *"שתיים אחר חצות" יוצא מנקודת הנחה שהמחשבות והתפילות משפיעות על העולם והאנושות.

סקירה יפה

ואני מסכימה עם המסקנה שהאתר מיועד לקרב אנשים לדת, אבל לא נראה לי שליהדות, אלא לדת הטבעית שיש לכל אדם את הפוטנציאל לחוות אותה. זוכרים שכתבתי משהו לגבי האונה הדתית? עשיתי חיפוש בנושא וקיבלתי כמה מאמרים די מעניינים שעימם אתחיל דיון חדש.

loquado

New member
תודה רבה על התגובות -יש חדש

מאמר בנושא תקשור במדור המגילות. יש לי בקשה לעזרה קטנה... מספר אנשים ציינו בפני שהיה להם קושי להכנס למדור המעיין. תוכלו למסור לי אם נתקלתם בקושי בעניין ואם לא ?

00000000000

New member
סקירה על המאמר החדש:

"על תקשור - תקשור על" קובע (ולא מוכיח) שקיימות ישויות נבונות שאינם בני אדם (אלא מלאכים, בורא, וכדומה), וניתן לתקשר איתן. המאמר לא מסביר כיצד בדיוק ניתן לעשות זאת.

eshir31

New member
מעניין../images/Emo98.gif

לא הספקתי לקרוא את הכל אך זה מעניין. אכנס לשם שוב ואקרא את הכל...

למעלה