שלום לכל חברי הפורום.

mb3inh

New member
שלום לכל חברי הפורום.

רציתי לשאול אם מישהו מכיר ספרים אודות האמונות האירופאיות(גרמאניות,נורדיות,קלטיות).ספרים מהימנים ואמינים,על ההיסטוריה על האמונה על התרבות על המיתוסים על העמים ואורח החיים שלהם.חשוב מאוד שהספרים יעסקו אך ורק באמונות העתיקות ולא ישלבו כל מיני רעיונות ניאו פאגאנים. (אך ורק ספרים באנגלית ועברית). אודה לעוזרים ולאלו שינסו. באדיבות מגנוס ברנארד ה-3 אייזק ניוטון המרשלג

laoch gaidhlig

New member
ספרים על התרבות והאמונה הקלטית

זאת לא תהיה רשימה מלאה אך יתנו לך בסיס רחב מאוד . The Celts - Nora Chadwick (מחקר מקיף על התרבות והאמונה הקלטית מתקופת הברונזה ועד הכיבוש האנגלי ) Celtic gods and heroes - Marie-Louise Sjoestedt (מחקר על האנונה הקלטית לפי הכתבים האירים,סקוטים וולשים וארופאים) The religion of the ancient celts -J. C. MacCulloch (מחקר מעמיק אבל ישן (1911 ) על הדת הקלטית הקדומה טרם הופעת הנצרות ) Cattele lords & Clansmen - Nerys Patterson (מחקר על המבנה החברתי באירלנד לפני הכיבוש האנגלי לפי החיבורים המשפטיים האירים ) A Handbook of the scottish gaelic world - Maichael Newton (מחקר על התרבות והחברה הסקוטלנד הקלטית עד קרב קולודן , ותלאות התרבות והחברה אחריו ) כמו כן בסידרת מיטוסים של "מפה" יש את המיתולוגיה הבריטית מאת לבנה ליטני והמיתולוגיה האירית מאת לבנה ויהודה ליטני . sl'an

PaganJane

New member
Celtic Myths and Legends

היי, מגנוס... Celtic Mthys and Legends - Charles Squire יש לי לא מעט ביקורת על הספר. לעיתים, הוא קצת ציני, ומאוד ספקני... לא מצאתי בו רעיונות ניאו-פאגאניים, אבל יש בו לא מעט דברים טובים (נקודת מבט יותר "אקדמית"). אשמח לקבל גם המלצות ממך, שלך, ג'ייו

RainBird

New member
יש אותו ברשת מסתבר. ../images/Emo13.gif קניתי עותק שלו בהלפרס החודש. הנה לינק: http://www.sacred-texts.com/neu/celt/cml/index.htm

Discordia

New member
הספר הכי מקצועי

שלי יצא לקרוא הוא celtic magic by jan fries , שמביא את רוב העדיות בקונטקסט, מסתייג, מבסס את הטענות שלו ולא נגרר למילוי חלקים קריאטיבי בלי להצהיר שזה מה שהוא עושה. הוא גם מביא תרגילים ודרכים שאפשר ליחס את המאגיה הקלטית לחיים שלנו עכשיו. גם seidways שלו מאוד ממולץ, למרות שזה ספר מבולבל שנבלעים בו ולא יוצאים עם מידע קונקרטי כל כך, אלא יותר עם הרגשה כללית. את שניהם אפשר למצוא באמזון\waterstones

RainBird

New member
את מדברת על: Cauldron Of The Gods: A Manual Of Celtic Magick של יאן? אהבתי את Visual Magic שלו.

Discordia

New member
כן

תודה שהבאת את השם המדויק. הספרים שלו מצויינים, הזמנתי לא מזמן את helruner וחסר לי את Living Midnight כדי להשלים את הסט : )

מגנס ברנארד ה3 אייזק ניוטון המרשלג?

אני אפילו לא אשאל תנסה את הספר הזה: Myths and Symbols in Pagan Europe: Early Scandinavian and Celtic Religions של הילדה רודריק דוידסון. בכלל, אם אתה מחפש יותר מידע המבוסס על מחקר ועובדות ולא השערות ניאו-פגאניות, כדאי לחפש ספרים של הוצאות ספרים רציניות, ועדיף הוצאות אוניברסיטאיות. יש גם לבארי קונלייף ספר מעולה שנקרא The Ancient Celts - מומלץ תחפש ספרים של Ronald Hutton, John Rhys , Miranda Green, Barry Cunnlife, Anne Ross, בהצלחה

mb3inh

New member
את מסע הרכישות שלי

אני אחל מחר. תודה לכל העוזרים ולכל המנסים. את הספרים מסדרת מפה(מיתוסים,מיתולוגיה אירית ומיתולוגיה בריטית)קראתי. תודה רבה. השכל שלי כבר גדל.

Raidho

New member
בטח יסקלו אותי

אבל אני הייתי ממליץ על גרמאניה של טציטוס (Tacitus - "Germania"). מידע די אקדמי מהתקופה האוטנטית. פחות או יותר. לצערי אני יודע רק איפה להשיג את זה ברוסית...

Wing Chan

New member
מי יקטול, מי?

מסמך מעולה. המסמך ההיסטורי הראשון שנכתב לגבי השבטים הגרמאניים באירופה. יש גרסאות שלו באנגלית, כספר. יש למשל את הגרסא של פינגווין קלאסיק, ששם הוא (כמו בחלק מהמקומות האחרים) מצורף למסמך ה- Agricola של טקיטוס. לי אישית אין את הגרסא הזאת אלא את שני המסמכים בנפרד כמאמרים מודפסים. שים לב אבל, שהדברים שם כתובים מנקודת מבט רומאית, ונקודת מבט רומאית כידוע מתיימרת להיות עליונה על פני ה-"ברברים" שחיים בחוץ. כמו כן הוא לא מתייחס לאלים בשמם האמיתי אלא כאלים רומאיים שעברו טרנספורמציה כזו או אחרת. בכול מקרה "גרמאניה", למי שמתעניין, זה אחלה קריאה.

למעלה