שלום לכל חובבי הספרים!

joeypotter

New member
שלום לכל חובבי הספרים!

מאוד מעוניינת להגביר את קריאת הספרים בעברית שלי. בשנים האחרונות מסיבה לא ידועה עברתי לקריאת ספרים באנגלית בלבד. מאוד הייתי רוצה לקבל מספר שמות של ספרים שחובה חובה לקרוא וששואבים את הקורא. מחכה לתשובותיכם בקוצר רוח!!!!!!!! תודה מראש

שלום! ../images/Emo47.gif

קודם כל ברוכה הבאה לפורום! שמי שירלי. אני ממליצה לך על מספר ספרים, שלדעתי הם מאוד יפים ומומלצים ביותר! 1) הפסנתרן - ולאדיסלאב שפילמן: סיפור חייו של הסופר. הספר אומנם טיפה קשה, ויש רגעים מצמררים במיוחד, אך (לדעתי) חובה לקרוא. לספר גם יצא סרט- אשר זכה בפסטיבל קאן בכמה פרסים. 2) אירופה אירופה- שלמה פרל. 3) כלבם של בני בסקרוויל - סר ארתור קונן-דויל (במידה ולא קראת כמובן באנגלית). 4) רוץ ילד, רוץ - אורי אורלב: ספר יפה מאוד! אומנם מתאים לילדים ובני נוער, אך עדיין ספר מקסים!! - - - - קריאה מהנה, שירלי.

ועוד משהו קטן - ../images/Emo47.gif

הנה הסבר קצר על כל ספר שהמלצתי לך עליו: - - - -
הפסנתרן\ ולאדיקסלאב שפילמן: ב-23 בספטמבר 1939 ניגן ולאדיקסלאב שפילמן, פסנתרן יהודי צעיר, את הנוקטורנו בדו-דיאז מינור של שופן בשידור חי ברדיו ורשה, בעוד הפגזים הגרמנים מתפוצצים בחוץ. היתה זו המוסיקה האחרונה ששודרה בשידור חי מוורשה: באותו יום הרסה פצצה גרמנית את תחנת הכוח, והרדיו הפולני השתתק. הפסנתרן הצעיר שרד בגטו ורשה כשהוא מנגן לפרנסת משפחתו: הוא היחיד מביניהם שהצליח לחמוק ממחנות המוות, ובאותו אורח ניצלו חייו בידי קצין גרמני, ששמע אותו מנגן את אותו נוקטורנו של שופן על פסנתר שמצא בין ההריסות. "עד לפני שנים ספורות אבי מעולם לא דיבר על חוויות המלחמה שלו. אך עם זאת, הן ליוו אותי מאז ילדותי. באמצעות ספר זה, שהוצאתי בחשאי מפינת אחד המדפים שלנו בהיותי בן שתים-עשרה, גיליתי מדוע לא היו לי סבא וסבתא מצד אבי ומדוע אבי מעולם לא דיבר על משפחתו... ידעתי שהוא יודע שקראתי את הספר, אבל מעולם לא שוחחנו על כך..." (אנדריי שפילמן, בנו של הסופר). - - - -
אירופה אירופה\ שלמה פרל: זהו סיפור- עדות מרתק בעלילתו, מדהים בעוצמתו, מרשים בכנותו ונוגע ללב. המחבר מצליח להעביר לקורא את מצוקתו הרגשית, כמו גם את השתאותו לנוכח החיים הכפולים שחי בתקופת השואה. כמו כן עולה מן הספר נימה של חשבון נפש שהמחבר עורך תוך כדי שחזור הישרדותו. הספר יצא לראשונה לאור בשנת 1994. מהדורה זו (2004) היא מהדורה מחודשת שלו. בשנת 1991 יצאה גרסה מוקדמת של הספר תחת השם: "קוראים לי שלמה פרל". גרסה זו עובדה לסרט הקולנוע "אירופה, אירופה", שזכה בפרס "גלובוס הזהב" לסרט הזר הטוב ביותר לשנת 1991. - - - -
רוץ ילד, רוץ\ אורי אורלב: סיפורו של שרוליק-יורק מבוסס על סיפור ילדות אמיתי של ניצול שואה, יורם פרידמן, כפי שסופר לאורי אורלב. אחרית הדבר המספרת מעט על חייו פרידמן בארץ והתעודות המעידות על פציעתו ואשפוזו בפולין מוסיפות ממד של מסמך היסטורי לסיפור העלילה. אורלב, כניצול שואה וכסופר, מפתח את העלילה באמינות, באיפוק וברגישות. על אף המציאות הקשה המתוארת בספר, הוא משרה תחושה של אופטימיות באשר לכוחות הנפש והגוף החבויים אצל בן-אנוש. - - - -
כלבם של בני בסקרויל\ סר א. קונן-דויל: שרלוק הולמס וידידו, ד"ר ווטסון, עוסקים בפיענוח תעלומת רצח ובמניעתו של רצח נוסף שעתיד לקרות, אם לא יצליחו ללכוד את הפושעים. הספר מרתק, וסופו (כמובן) מפתיע. פיענוח התעלומה מושתת על חשיבה הגיונית ועקבית, תוך איסוף פרטים קפדני. - - - - קריאה מהנה!!!

../images/Emo121.gif שאלה

אני יכולה לכתוב מאמרים באתר
או שרק המנהלים יכולים לכתוב? -שירלי-

maore

New member
כתיבת מאמרים בתפוז/בפורום../images/Emo42.gif

כל אחד יכול לכתוב מאמרים... אך כדי להכניס אותם באופן קבוע באזור המאמרים בפורום הזה (או בכל פורום אחר), נדרשת עזרתה של מנהלת הפורום.
אבל הרבה פעמים גולשים אחרים הם שממליצים להוסיף הודעות מסוימות לטאגליינס או למאמרים...
את מוזמנת לפתוח פינת מאמרים שבועית/דו-שבועית/חודשית/יומית כרצונך... אנחנו נשמח לקרוא - וכל מה שהושקע בו זמן ואהבה - יתווסף בסוף באופן קבע למאמרי הפורום - עדח שגם הדורות הבאים יזכו להנות ממנו (מבלי לחרוש את כל ההודעות מאז פתיחת הפורום ועד היום)
.
בהצלחה!

למעלה