שלום לכם, אולי בבקשה תעזרו לי לגבי התלבטות

שלום לכם, אולי בבקשה תעזרו לי לגבי התלבטות

לפני חודש החלקתי ומאז כואב לי ליד הכתף והכאב מתגבר בכול פעם שאני מרים את היד. מכיוון שאני אדם מאוד עני חיפשתי מקומות זולים וגיליתי את כללית רפואה משלימה וסטודנט מקליניקת סטודנטים "מזרח מערב" אצל הסטודנט זה יותר זול אבל זה כרוך בהוצאה כספית גם על נסיעות אז המחיר פחות או יותר דומה ב4 טיפולים. אצל הסטודנט מ"מזרח מערב" אני אקבל גם טווינה וגם דיקור מבלי שזה יעלה יותר מ55 ש"ח אצל המרפאה של הכללית אני אקבל רק טווינא כי משלמים שם על טווינא לחוד ועל דיקור לחוד. איפה עדיף לעבור 4 טיפולים ? בכללית משלימה או אצל הסטז'ר "ממזרח מערב" ?

הי עני

אני ממליץ במזרח ומערב סטודנטים לרוב נותנים את הנשמה ואולי תחפש במרפאה קהילתית. איכן אתה גר?

barakshiatsu

New member
מסכים עם הלה.

קליניקה של סטודנטים עדיפה. בד"כ הם משקיעים המון זמן, ידע ורצון טוב בטיפול. כמו כן, הם מלווים במורים המדריכים ומייעצים בדרכי הטיפול. מסכים גם לגבי ההמלצה שתחפש "מרפאה קהילתית" בסביבה שלך. ברק.

tomifu

New member
הייי

צר לי לשמוע על מצבך... בכל אחד מהמקומות האלו, תלוי על מי אתה נופל... היתרונות של הסטז'ר הוא שהוא אינו מוגבל לכלי טיפולי אחד, הוא יכול לבצע טווינא, דיקור, צמחי מרפא, כוסות רוח או כל דבר אחר שהוכשר אליו (אם הוכשר) היתרונות בקופת החולים - נסיון רב של המטפלים (למרות שלעיתים העבודה הרבה גורמת לשחיקה ופגיעה באיכות הטיפול) לכן שוב, תלוי על מי נופלים. בנוסף, לא בטוח שאתה צריך 4 טיפולים... יכול להיות שאתה צריך יותר... אולי גם פחות....קשה לדעת לפני והשיקול צריך להיות רפואי .. למרות השיקול הכלכלי המובן. אני גם מציע לבדוק לגבי קליניקות קהילתיות... יש היום הרבה באיזור המרכז (הבנתי ששם אתה גר)... שם תקבל טיפול ממטפל מוסמך במחיר נגיש... בכל מקרה... 2 עצות.. 1) למרות הכאב, תשתדל לא לתת לכתף לקפוא, תמשיך לבצע תנועות (בהדרגה ומתונות) על מנת לשמור על המפרק ולא להתדרדר לפגיעה כרונית יותר 2) אם אכן מדובר על משהו שלא עובר מעצמו.... למרות המצב הכספי, נסה לטפל בכתף מתוך שיקול רפואי... כיוון שתלאי על תלאי וחצי עבודה במקרים האלה יכולה לגרום לנזק רב יותר. בהצלחה ותרגיש טוב תום

אוקיי אני יעשה תנועות מתונות ומתיחות

אני מקווה ש4 טיפולים יספיקו ואם לא אז אני יעשה עוד טיפול אחד או שניים

RanLoel

New member
גם אני בעד הסטודנטים

במזרח מערב יש קליניקת כאב ייעודית מצויינת ולא יקרה. תרים לשם טלפון, אני בטוח שהם ישמחו לעזור. בהצלחה, רן

וגם אני בעד הסטודנטים

בהחלט ממליצה לקבל טיפול אצל הסטודנטים, אמנם הם לא מנוסים כמו הבוגרים, הן החדשים והן הוותיקים, שכבר עובדים כעצמאיים וגם במרפאות קופות החולים. הסיבות להעדפתי את הקליניקה הלימודית של הסטודנטים הן: א. בקופות החולים תצטרך לבחור בין טווינא לדיקור, ב. הסטודנטים בקליניקה הלימודית במכללה מטפלים בליווי צמוד של מוריהם המנוסים, וזה כמעט כמו לקבל טיפול מהמרצים שהם עצם מטפלים מאוד מנוסים. ב ה צ ל ח ה מאיה נוריאלי tcm Lic Ac רפואה סינית, דיקור קוסמטי, שיאצו, טווינה, תזונה, צמחי מרפא. רמת גן, 050-4540111 http://www.my-chi.co.il

כן היתרון הגדול זה שיהיה גם דיקור וגם טווינא

4 טיפולים של דיקור זה אפקטיבי ? (אני שואל כי אני יודע שטיפול אחד בדיקור לא עוזר)

../images/Emo51.gif רבה לכולכם על ההמלצות והאיחולים

כמעט כולכם המלצתם להעדיף את הסטודנט מ"מזרח מערב" אז אני אפנה אליו. ציינתם גם את האפשרות של מרפאה קהילתית אז בדקתי קצת בגוגל. יש מישהו מרפואה קהילתית שגובה רק 50 ש"ח אבל זה בירושלים וזה יצא יותר יקר. מצאתי עוד מרפאה קהילתית בתל אביב שגובים מ70 עד 90 ש"ח וזה גם יותר יקר באופן משמעותי. מרמלה יש אוטובוס שמגיע עד לרחוב המסגר וזה קרוב למקום של "מזרח מערב" כך שזה יצא יותר זול באופן משמעותי. שוב
רבה לכולכם

../images/Emo221.gif ברשותכם יש לי שאלה נוספת

4 טיפולים בדיקור זה אפקטיבי ? אני שואל כי אני יודע שטיפול אחד בדיקור זה לא כול כך אפקטיבי וגם בגלל שתום אמר שאולי אני אצטרף יותר מ4 טיפולים. אני מאוד מקווה ש4 טיפולים של טווינא + דיקור יספיקו ושאני לא אצטרך להגיע לעוד טיפולים.

tomifu

New member
הייי

אין כל כך חוקים לעניין הזה.... זה תלוי בבעיה, במטופל ואף במטפל.... עקרונית בד"כ טיפול אחד לא מספיק כדי להביא לשינוי הרפואי הנחוץ.... זה לא בהכרח אומר שטיפול אחד לא יקל ואף יפתור את הכאב אבל הטיפולים ברפואה סינית, מטרתם לא רק להביא להקלה בסימפטומים אלא לפתור את המנגנון השורשי התקול שהביא וייצר את הסימפטומים האלה מלכתחילה.... ולכן לפעמים צריך יותר מטיפול אחד כדי לטפל בשורש ולדאוג שהמצב לא יחזור או יתפרץ בצורה אחרת.... כמו כן, יתכן וטיפול אחד גם לא יספיק אפילו לשככך את הכאב עצמו ותזדקק ליותר.... מאידך... יתכן וכן.. שוב, זה תלוי בהרבה גורמים וקשה לדעת מראש... בטח שדרך הפורום... מה שכן.... אני מעריך (וזו הערכה מאוד כללית) ש 4 טיפולים של טווינא + דיקור יכולים בהחלט לעזור ולהקל.. בד"כ זה משהו שהוא משך זמן מספק כדי לראות תוצאה לא רעה ואפילו טובה מאוד... אבל שוב.. אני מסתייג כיוון שבלי לראות אותך ולהתחיל את התהליך קשה לקבוע בהצלחהה

omarman

New member
מה לגבי פיזיותרפיה?

מאחר וזה חלק משרותי הבריאות זה הכי זול, ועשוי אפילו לעזור...

למעלה