שלום לכם, אורחת עם שאלה

צמרת1800

New member
שלום לכם, אורחת עם שאלה

אני מתנצלת שרק נכנסתי וכבר אני מתפרצת עם שאלה, אבל אודה לכל תובנה/עזרה בסוגיה הבאה: במסגרת עבודתי נתקלתי במקרה שבו משרד הפנים מערים קשיים על זוג שילד את ילדם בלידה ביתית, ולא מוכן לרשום את בנם ברשומות ללא פסק דין הצהרתי מביהמ"ש על כך שהבן נולד בלידת בית. המיילדת שילדה אותם (כנראה אינה מוסמכת בארץ) לא מוכנה לחתום על תצהיר שנכחה בלידה. האם מישהי חוותה כאן על בשרה מקרה/קשיים דומים? האם למישהו יש רעיון כיצד ניתן ל"עקוף" את סירוב המיילדת להצהיר על נוכחותה בלידה? אני ממש לא בקיאה בנושא, ואשמח ללמוד מדוע לדעתכן המיילדת חוששת מלהצהיר? האם נוכחותה בלידה בהיותה חסרת הסמכה (רישיון?) מהווה עבירה על חוק כלשהו? תודה מראש לעונות

סטיוויה

New member
יש דרכים למנוע מקרה כזה

צריך להזמין הביתה עד 24 שעות מהלידה רופא ילדים או משפחה שיבדוק את היולדת והיילוד ויכתוב אישור שאכן מדובר ביילוד ויולדת. יש מיילדות בית שמסיבות בירוקרטיות שונות לא מעוניינות לקחת חלק בהליך הרישום והוכחת הלידה.

mise

New member
ועוד דרך הכי טובה למנוע

מקרה כזה - לברר עם המיילדת מראש מה כוונותיה ככל שמדובר באחריות המינימלית שלה כלפי היולדת (מתן תצהיר/פרטי לידה) ולברר מראש עם המיילדת עצמה איך בדיוק מתנהל הרישום במשרד הפנים (כדי שאם יש בעיה עם רשיון או לא יודעת מה, אפשר יהיה לדעת את זה מראש ולהתארגן בהתאם לפי דרישות החוק בלידה מסוג זה, שנחשבת בעצם ללידה ללא מיילדת).

יוקטנה

New member
יש לכם דוד/חבר/מכר.אח של סבתא רופא?

שיכתוב מכתב עם התאריך של הלידה שהוא בדק את היולדת אחרי הלידה ושזה התינוק שלה

למעלה