שלום לכם אחים שלי,

שלום לכם אחים שלי,

אני מתן מרחובות, לומד בכיתה י"א בבי"ס קציר במגמת המוסיקה הכי שווה בעולם!!! בקיצור, יש לי כמה שאלות לגבי רסיטל בגרות שאליה אני מתכוון לגשת בשנה הבאה: 1) אני מחפש שיר ישראלי מסובך לנגינה שהוא חלק מה"מיקוד" שאני צריך לנגן- אם למישהו יש רעיון לשיר יפה כזה בקשה למסור, תודה! 2) אחת מהיצירות הבארוקיות שבחרתי (באך- כמובן!) היא בעלת שלוש קולות, לי שכן עשה רסיטל: כמה קולות צריך ביצירה? האם אני יכול להסתדר בשניים? תודה מתן גלזר

shykedmi2

New member
רסיטל הוא הרבה יותר מפחיד מ...

מה שהוא נראה. הרסיטל עצמו הוא הדבר הכי חלטוריסטי בעולם. כמובן, שזה לא אומר שצריך להתייחס אליו כך. למרות שידעתי על החלטוריסטיות של הרסיטל, עבודת הרסיטל שלי כללה 32 עמודים של ניתוח מעמיק של יצירה מאוד מאוד קשה לניתוח, מודרנית-עממית. בוא נגיד ככה: אין לך חוקים. חוק מזה שאתה צריך לבחור קטע אחד מכל תקופה, השאר תלוי בך. אני בטוח שאם תיקח אפילו אינוונציה דו-קולית של באך, ותנגן אותה בביצוע אלוהי, הם יאהבו את זה. זאת לא היצירה שאתה מנגן, אלא איך שאתה מנגן. אני לא עשיתי רסיטל במוסיקה קלאסית, כך שאיני יודע את הקריטריונים המדוייקים, אבל אני בטוח שזה בסדר. ולגבי יצירה ישראלית מסובכת. אני מניח שאתה מדבר על יצירה קלאסית ישראלית, כן? אם כן, לצערי, בתחום זה היני בור מוחלט. אני מאחל לך הצלחה. שי

תודה לך...

ובקשר ליצירה הישראלית אני די בטוח שהם התכוונו לשיר ישראלי של אומן ישראלי, למשל: מתי כספי המלך!!!

shykedmi2

New member
רגע, אתה עושה רסיטל קלאסי, לא?

אם כן, אז אתה טועה. הם התכוונו ליצירה ישראלית של מלחין ישראלי. כולם כמעט בוחרים בפאול בן-חיים, למרות שיש עוד כמה (שלמרבה הפלא לא ידוע לי עליהם בכלל...). בכל אופן, מתי כספי לא רשם מוסיקה קלאסית. אולי גרוניך כן. אני יודע על יצירות שהוא רשם לאנסמבלים, אבל לא ממש קטע פסנתר סולו כתוב בתווים.

למעלה