שלום לכם, אני מבקשת מתכון טוב לפשטידת

שביק

New member
שלום לכם, אני מבקשת מתכון טוב לפשטידת

קישואים טבעונית.
מודה לכם מראש.
שבת שלום משביק
 
נסיון מאמש שעלה יפה

אז ככה
אלה כמויות לתבנית פיירקס מלבנית גדולה.
על הקרקעים מרחתי עם מפית שמן זית עליו פיזרתי בעזרת מסננת- לפיזור עדין רק ליצירת שכבה דקה, קמח חומוס.
מעל זה בעזרת קולפן (זה חשוב כי הוצרות שכבות דקיקות שעוזרות לספיגת טעמים באפיה) פיזרתי חבילת טופו ששרה לפני כן במים והיה יחסית רך. מעל הטופו רצועות דקות של עגבניות מיובשות שגזרתי במספריים
, בערך 10 אולי מעט יותר, כדי שיתנו טעם דומיננטי.מעל פלפל שחור גרוס.
מעל זה ששה קישואים נפלאים בינוניים שגוררו על מגררת גסה. מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
מעל כל זה חבילת אטריות אורז דקיקות, של אוסם, נראות כמו אטריות דקיקות למרק, אותן שברתי מעט ופיזרתי לבאופן פחות או יותר שווה מעל הקישואים ומעכתי קצת.
מעל האטריות בצל גדול מרוסק על פומפיה גסה עם הנוזלים שלו. מעל כל זה מלח מעט, פלפל שחור גרוס לפי אהבת הטעם ופחית חלב/קרם קוקוס עם שתי כפות חמאת בוטנים ללא תוספות.

הכי חשוב! לכסות היטב! האדים שנוצרים מהבישול מרככים את האטריות. עטפתי. הכנסתי לתנור לחום 175 מעלות, בתחילה חום רק מלמטה כדי שהקישואים יתרככו וייצרו אדים ואחר כך משני הכיוונים סך הכל כשעה. לקינוח נתתי לזה כמה דקות ללא כיסוי כדי שיהיה מן קרסט מלמעלה.
יצא טעים, לא כבד ובעצם ארוחה בתור עצמו, אורז וטופו=חלבון עשיר, ירקות, מעט שומן וטעם מורכב ועדין. אצלנו כולם כולל הילד הבררן אכלו .
נחתך מצויין, אוורירי ולא מתפורר.

טבעוני לחלוטין שגם אותי זה הפתיע
 

שביק

New member
ראשית תודה מיקי, ושאלה לי: האם קרם הקוקוס

חיוני מאד? אולי אפשר לוותר עליו בגלל הקלוריות הרבות?
 

שביק

New member
מיקי חביבתי, הכינותי בדיוק על פי המלצתך

את פשטידת הקישואים ויצא נפלא.
אז המון תודה לך והמשך שבת שלום
משביק
 

merav999

New member
במה אפשר להחליף את קרם הקוקוס?

חלב סויה? משהו אחר? תודה :)
 
אין לי מושג

זו פעם ראשונה שאני עושה כך, בלי לערבב אלא להניח אחד על השני. חלב סויה נראה לי מעט דליל אבל אולי יעבוד. אולי שקדיה מדוללת במים?

הקוקוס במקרה הזה היה מאד לא ארומטי ומאידך השומן שבו שהוא ביחד עם הכפותיים שמן על התבנית הם מקורות השמן היחידים על כל התבנית, נראה לי שלהוריד גם את זה יהיה בעייתי.
 

יוספה 51

New member
השתמשתי היום לרוטב לפסטה בשמנת סויה

וזה די מוצק, יצא מצוין, אז אולי? לא המון קלוריות, משהו כמו 160 ל- 100 מ"ל, ובמקרה שלי דובר על רוטב שאכלו ממנו 4 אנשים כך שלא אסון קולינרי.
 
אני לא כל כך מתייחסת לקלוריות

אבל לטעם ולטקסטורה בהחלט ואם את אומרת שיצא מצויין אני מאמינה לך
 

יוספה 51

New member
לגמרי. גם אני הופתעתי.

הצטבר לי יותר מדי עלי תרד וחוץ ממני אף אחד לא אוהב סלט טרי של תרד, אז עשיתי מזה את רוטב הפסטה, עם המון שום והשמנת מהסויה (פחות מחצי חבילה) ויצא נפלא.
 

merav999

New member
אין לי קרם קוקוס בגלל זה שאלתי :)

אבל יש לי שמנת סויה אז אולי זה יעבוד.....
 
למעלה