נסיון מאמש שעלה יפה
אז ככה
אלה כמויות לתבנית פיירקס מלבנית גדולה.
על הקרקעים מרחתי עם מפית שמן זית עליו פיזרתי בעזרת מסננת- לפיזור עדין רק ליצירת שכבה דקה, קמח חומוס.
מעל זה בעזרת קולפן (זה חשוב כי הוצרות שכבות דקיקות שעוזרות לספיגת טעמים באפיה) פיזרתי חבילת טופו ששרה לפני כן במים והיה יחסית רך. מעל הטופו רצועות דקות של עגבניות מיובשות שגזרתי במספריים
, בערך 10 אולי מעט יותר, כדי שיתנו טעם דומיננטי.מעל פלפל שחור גרוס.
מעל זה ששה קישואים נפלאים בינוניים שגוררו על מגררת גסה. מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
מעל כל זה חבילת אטריות אורז דקיקות, של אוסם, נראות כמו אטריות דקיקות למרק, אותן שברתי מעט ופיזרתי לבאופן פחות או יותר שווה מעל הקישואים ומעכתי קצת.
מעל האטריות בצל גדול מרוסק על פומפיה גסה עם הנוזלים שלו. מעל כל זה מלח מעט, פלפל שחור גרוס לפי אהבת הטעם ופחית חלב/קרם קוקוס עם שתי כפות חמאת בוטנים ללא תוספות.
הכי חשוב! לכסות היטב! האדים שנוצרים מהבישול מרככים את האטריות. עטפתי. הכנסתי לתנור לחום 175 מעלות, בתחילה חום רק מלמטה כדי שהקישואים יתרככו וייצרו אדים ואחר כך משני הכיוונים סך הכל כשעה. לקינוח נתתי לזה כמה דקות ללא כיסוי כדי שיהיה מן קרסט מלמעלה.
יצא טעים, לא כבד ובעצם ארוחה בתור עצמו, אורז וטופו=חלבון עשיר, ירקות, מעט שומן וטעם מורכב ועדין. אצלנו כולם כולל הילד הבררן אכלו .
נחתך מצויין, אוורירי ולא מתפורר.
טבעוני לחלוטין שגם אותי זה הפתיע